Ta, czyli twierdzicie,że Sony I Microsoft nie wiedzieli, że można "zakładam" wydać konsole za 20 usd i sprzedawać ją za 100,od samego początku zarabiac na niej. Wtapiają miliony w nowe technologie dla zabawy ? heh. Głupoty... wystarczy zobaczyć jakim N jest frajerem w przypadku przenośnych konsolek, Sega potrafiła już w 91pierwszym wydać konsole mocniejszą, oraz co najważniejsze z kolorowym wyświetlaczem, ile lat to zajęło Nintendo ? chyba dobrze wiecie heh. Gdyby każdy myślał jak nintendo, to byśmy dziś siedzieli w jaskiniach, rozpalając ognisko laserem takie małe zacofanie, w połączeniu z gadżetami, "póki co" ! Wii jest dla mnie, jedynie dodatkiem do ps3, lub xboxa, i to jeszcze za drogim, więcej jak 500zł nie dałbym.
Wiesz co ?
Zaskoczyłeś mnie tym postem.
Nigdy wcześniej o tym nie pomyślałem.
Odpowiadając na twoje pytanie wychodzi mi, że tak. Nie wiedzieli. Myślisz że jakby wiedzieli to wtapiali by grube miliony ? Po co dla zabawy ?
Czy ty wydawałbyś kupę kasy na technologie, jakbyś wiedział że na obecnej zarobisz 10x więcej ? Szczególnie gdy nowa jeszcze ci straty przyniesie, gdyż musiałbyś dopłacać do ceny konsoli ? Sony i MS to nie ośrodki badawcze, tylko firmy nastawione na zarobek.
Wydaje mi się że Sony i MS nie widzieli innej drogi. Jeden zapowiedział nowoczesną konsole(nie ważne który był tym pierwszym czy drugim, w sumie nie obchodzi mnie to), a drugi stwierdził, że jak zrobi coś gorszego to się nie sprzeda. Po prostu jedna i druga firma stwierdził, że jak za bardzo będzie odstawać od konkurencji to nie zarobią, a Console Wars będzie z góry przesądzona. Twierdzę że gdyby Wii wyszło z normalnym padem to konsola by zdechła, zanim w sklepach by się pojawiła. Niebyła by ŻADNĄ konkurencją to MS czy Sony.
Ja osobiście posiadam Wii i mało tego jestem z niej/niego zadowolony, choć nie w pełni. Wii cenie za kontroler, który jest rozwiązaniem rewelacyjnym, choć oczywiście wqrza mnie podejście niektórych developerów, jaki i samego Niny; które sprawia wrażenie jakby nie dbało o swoją konsole ( 0 exclusive'ów third party ? WTF ??). Nie twierdze Wii jest najlepsze, ma swoje wady (zresztą jak każda konsola na obecnym rynku). I jeśli wyszła by konsola z padem od Wii, mocą PS3/XO, potężną biblioteką gier i małą awaryjnością to natychmiast pozbył bym się Wii i w takową się zaopatrzył. Nie ważne czy byłby to produkt Sony, MS, N czy może NAWET jakiegoś producenta proszków do prania.
I drodzy FanBoy'e zapamiętajcie wreszcie,że KAŻDA konsola będąca obecnie na rynku ma jakąś wadę/wady w porównaniu do konkurencji.
################################
@Iras
Myślę że drugi raz taki przekręt nie przejdzie. Bardziej twierdzę że wyjdzie jakaś mieszanka w stylu WII/PS3 czy Wii/XO a najlepiej Wii/PS3/XO; sterowanie z Wii + technologi 4(8?) generacji + zachowanie biblioteki gier
################################
I wydaje mi się że dopiero to była by świetna konsola, łącząca plusy 3(7?) generacji i omijająca minusy
#################################
Którą właściwie mamy generacje konsol ?