Jeszce jakiś czas temu nie byłoby do pomyślenia, żeby ps3 mogło miec taką grafikę jak gow, i co się stało... ma lepszą
Jakoś nie przypominam sobie aby tak było
Z tego co pamiętam, to już na początku mówiło się, że Ps3 zje X0 mocą (szczególnie przed premierą, choć po premierze też), a jak sami wiemy dopiero Uncharted przegoniło Gearsy pod względem grafiki. Po prostu przed premierą wszyscy twierdzili, że już od początku konsola będzie generować najładniejszą grafikę, a później stwierdzono, iż trzeba jej dać trochę czasu na rozkręcenie.
Prawdziwą moc pokazują tytuł od studiów wewnętrznych a tutaj Sony ma znaczną przewagę.
Znaczną to na pewno za dużo powiedziane. Z ostatecznym osądem radzę się wstrzymać do końca tego roku gdy wyjdzie Killzone 2, Resistance 2 i GoW2. Co najważniejsze wszystkie te gry wyjdą w równym czasie a nie jak np Uncharted rok po Gearsach. Wtedy będzie można się przekonać która konsola jest mocniejsza. Osobiście stawiam na lekką przewagę Ps3. Znaczącą przewagę to ma X0 i Ps3 nad Wii
Przecież nie musisz czekać. Zagraj sobie w Uncharted, Rachet & Clank, MLB08, GT5:P a zobaczysz w praktyce jak RSX zamiata. Jaki problem.
Grałem w Ratcheta (i nadal gram) i o dziwo graficznie nie poraża. Fakt jest bardzo ładnie, ale nie mega nie wiadomo jak (X spokojnie by to uciągnął), a niektóre tekstury czy rośliny wyglądają żałośnie. Niestety na tej generacji jest jakaś dziwna tendencja, że gry wyglądają bardzo nierówno np Resistance, Mass Effect, Halo 3, Oblivion czy właśnie Ratchet. Pewnie z GTAIV będzie identycznie, ale to nie o tym tu chciałem. Niedługo sprawdzę również Uncharted, więc osobiście się przekonam o mocy Ps3
To miażdżenie graficzne jednak jakoś specjalnie do mnie nie przemawia, no ale pogramy, zobaczymy.
Najśmieszniejsze jest to, że jedne z najładniejszych gier na tą generacje to produkcje multiplatformowe (CoD4, Assassins Creed) i z tego względu argumenty o znacznej przewadze mocy jednej konsoli nad drugą padają.
Jedno jest pewne: X0 i Ps3 dzieli mniejsza różnica mocy niż Xa (nr1) i Ps2, a przecież nie była to różnica kolosalna. Fakt na Xa były ładniejsze gry niż na Ps2 (lepsze tekstury i efekty), ale na dobrą sprawę nie miało to jakiegoś wielkiego znaczenia.
Ja uważam, że obydwie konsole generują świetną grafikę i pozostaję się tylko tym cieszyć (do czasu następnej generacji
).
Cybul - w pełni się z tobą zgadzam.