Dla przykladu nadal sa te zdupione wstawki gdy na drzwiach pojawia sie czerwona blokada i wyskakuja przeciwnicy.
Taka konwencja gry. A jak niby inaczej mieliby zmusić gracza do walki, nawet w ekstremalnych sytuacjach? We wszystkich chodzonych bijatykach, w które grałem (nie grałem w NG
), było tak, że gracz dochodził do pewnego momentu, ekran się blokował/pomieszczenie zamykało i trzeba było wybić wszystkich badguy'ów.
Ogólnie to w jednym z wywiadów Kobayashi powiedział, że seria RE musiała czekać aż do RE4 by zaszły w niej rewolucyjne zmiany, dlatego DMC też na razie na to czeka. Nie wiem tylko, czy chodziło mu o liczbę lat (od RE1 do RE4 minęło 9 lat), czy też o liczbę części gry (od RE1 do RE4, wliczając wszelkiego rodzaju spin-offy, było jakichś 12 części ;D). Tak czy inaczej, widać, że sobie poczekamy jeszcze trochę
.
Mnie totalnie zawiodl DMC4 i lezy na polce /
Naprawdę jest tak źle? Po tym, jak w DMC3 mam już wybite ponad 80h (jedna, z nielicznych gier, którą powtarzałem tyle razy), zamierzam kupić DMC4 jak tylko wyjdzie na PC. Jednak opinie o DMC4 są skrajne jak widać.