Stary co Ty gadasz za bzury jak bys mial tylko Sony na rynku to do tej pory za ps2 placil bys pewnie ponad tysia a ps3 kosztowalo by nadal 2.5 kola albo wiecej nie mowiac juz o cenie gier i akcesoriow, KONKURENCJA TO DOBRA RZECZ.Ps. Co masz teraz to powiedzania jak ubi samo oficjalnie przyznalo, ze haze nie chodzi w 720p?.....niech zgadne "strasznie z nich nieudolny developer" lub podobny tekst....
Cytat: Gość Anonimowy w Maja 18, 2008, 16:42:22 pmPS.Wiem że cię bolało jak upadł mit o wszystkie gry na PS3 w 1080p 120fps a teraz jeszcze okazuje się że nawet na 720p 30fps mocy nie styka jak pokazuje GTA4 na PS3 - 1152x640 i ~26fps w misjach ale to nie powód abyś przy każdej okazji próbował dyskredytować Quaza.... Anonimowy akurat tutaj nie ma mnie co boleć bo to PS3 ma więcej gier w wyższej rozdzielczości niż X0. Na X0 max to 720p a na PS3 trafia się parę gier, które śmigają w wyższej rozdzielczości niż 720p więc to Tobie gula skacze i chcesz wszędzie udowadniać że jakiś Quaz potrafi potwierdzić 640p w GTA4 na PS3 nawet jak nigdy tej wersji nie miał. Nie ma oficjalnego info i to wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie. Chcesz to sobie wierz jakiemuś lolkowi. Ja tam ufam producentom bo to oni w końcu tworzyli grę. Poza tym gdzie ten koleś pokazuje jakiś dowód na to 640p?Mi to się już śmiać chce z tych wszystkich idiotycznych porównań, które potem okazują się zwykłą łżą śpiewką (patrz GRID i porównanie GT=hańba na cały internet). Zapytam raz jeszcze Anonimowy. ILE MASZ % W GTA4??? Bo ja gram sobie codziennie w tą grę i nie ma ona nic wspólnego z tą rozmazaną papką, którą pokazywało GT.
PS.Wiem że cię bolało jak upadł mit o wszystkie gry na PS3 w 1080p 120fps a teraz jeszcze okazuje się że nawet na 720p 30fps mocy nie styka jak pokazuje GTA4 na PS3 - 1152x640 i ~26fps w misjach ale to nie powód abyś przy każdej okazji próbował dyskredytować Quaza....
Coraz więcej osób w temacie GTA(wersja na x360) narzeka właśnie na dorysowujące sie obiekty przed samym nosem.
Cytat: Isaac w Maja 19, 2008, 07:38:54 amCoraz więcej osób w temacie GTA(wersja na x360) narzeka właśnie na dorysowujące sie obiekty przed samym nosem.to nie wiem, u mnie tak nie ma
ale kupiłem do Xa dysk twardy i gdzieś na forum wyczytałem że lepiej jest z dyskiem bo GTA IV wrzuca troche danych na Cache dysku i jest wtedy lepiej
nie zauważyłem żadnych spadków fps
bo u mnie GTA IV nie wygląda jak sterylna PC-towa wersja
...nie zauważyłem żadnych spadków fps...
Cytat: Stalker w Maja 19, 2008, 07:33:11 am...nie zauważyłem żadnych spadków fps......a u mnie gra chodzi w 60 fps'ach.
A u mnie działa w 240fps na kompie i też nie mam PC-towej grafiki :O
łeeeee tam ludziska, poczytajcie troche o HAWX, nie musicie sie niczym denerwowac........... A co do padów: może i gałką ale przynajmniej mam wibracje a tak musicie wyczepać kase na DS3
When I mentioned our story, Derek told me that the final game does indeed render at 1024by576, contrary to what is said by Ubisoft on the Playstation Blog; “From some other comments I read, I wanted to clarify that the game runs at 720p resolution.” Of course, Haze will output at 720p since the Playstation 3 can upscale, but this is not reflective of the game’s native resolution. Derek exclusively told us why they made the decision to render at a lower than HD resolution:CytujWe prioritise a nice smooth framerate over a different res. Personally, I don’t really buy the whole thing. People did the same with Call of Duty, they did the same with Halo, and they say with those games ‘It’s not running at true HD!’ And it’s like, I don’t care. If the game looks good and it runs smoothly, those are the important things to me.In asking whether the resolution was decided towards the end of development, Derek replied:CytujYes. Well, as you develop an engine you’re aiming for a certain thing, but as all the pieces slot into place, you end up realising what sort of resolution you can run it at and that’s where we ended up with for Haze.
We prioritise a nice smooth framerate over a different res. Personally, I don’t really buy the whole thing. People did the same with Call of Duty, they did the same with Halo, and they say with those games ‘It’s not running at true HD!’ And it’s like, I don’t care. If the game looks good and it runs smoothly, those are the important things to me.
Yes. Well, as you develop an engine you’re aiming for a certain thing, but as all the pieces slot into place, you end up realising what sort of resolution you can run it at and that’s where we ended up with for Haze.
Kilka przykładowych gier w Sub-HDFull 720p - 1280x720 = 921,600 pixelsLair - 800x1080 = 864,000 pixelsMGS4 - 1024x768 = 786,432 pixelsMetal Gear Online - 1024x768 = 786,432 pixelsGTA4 (PS3) - 1152x640 = 737,280 pixelsHalo3 - 1152x640 = 737,280 pixelsDark Sector (PS3) - 1152x640 = 737,280 pixelsCall of Duty 4 (PS3 , X360) - 1024x600 = 614,400 pixelsHaze (PS3) - 1024x576 = 589,824 pixels
Zaraz, zaraz jeden koleś z Haze zaprzecza niższej rozdzielczości a drugi ją potwierdza więc komu wierzyć? Anonimowy to i tak nie zmienia faktu że PS3 ma więcej gier w rozdzielczości wyższej niż 720p więc kolec mięknie.
podaj przykłady, bo tylko mi HALO 3 na myśl przychodzi, wiec...
Cytat: Stalker w Maja 20, 2008, 18:06:43 pmpodaj przykłady, bo tylko mi HALO 3 na myśl przychodzi, wiec...Choćby Call of Duty 4 jeszcze.Ale od kiedy to rozdzielczość jest najważniejsza w grach?
a Call of Duty 4 na PS3 chodzi w jakiej rozdziałce bo nie jestem w temacie?
Cytat: MarcePan w Maja 19, 2008, 16:10:00 pmZaraz, zaraz jeden koleś z Haze zaprzecza niższej rozdzielczości a drugi ją potwierdza więc komu wierzyć? Anonimowy to i tak nie zmienia faktu że PS3 ma więcej gier w rozdzielczości wyższej niż 720p więc kolec mięknie. podaj przykłady, bo tylko mi HALO 3 na myśl przychodzi, wiec...
MarcePan, wyluzuj. Nie najważniejsza jest rozdzielczość w grach.
Nie najważniejsza jest rozdzielczość w grach.
np. 630p, miażdżąc przy tym mnogością nowych świetnych patentów. To co, do kosza z nią ?
Marcepan=Boban? Pamiętam Cię z komentów na jednej stornie o x0 jak jeszcze tam pisywałem niusy ;D
Cytat: Snake_Plissken w Maja 20, 2008, 19:18:31 pmMarcePan, wyluzuj. Nie najważniejsza jest rozdzielczość w grach.Spoko ziomy ja to wiem ale to po prostu riposta na podniety Anonimowego odnośnie coraz większej gier w Sub HD. Koleś podpierając się nieudolnymi deweloperami pisze że układ graficzny w PS3 ssie no to go uświadamiam że PS3 i tak ma więcej gier w rozdziałce wyższej niż 720p. To tyle.
Cytat: Snake_Plissken w Kwietnia 27, 2008, 20:03:23 pmCytat: Stalker w Kwietnia 27, 2008, 20:02:34 pmNo kurde nie i tu jest BOLTo nie masz co myśleć o podłączeniu PS3 do monitora.Tylko Błagam nie mów ze zostało mi tylko kupic XO błagam
Cytat: Stalker w Kwietnia 27, 2008, 20:02:34 pmNo kurde nie i tu jest BOLTo nie masz co myśleć o podłączeniu PS3 do monitora.
No kurde nie i tu jest BOL