Wychodzi na to samo co kupno gry bez pudełka na PC za 70zł bez możliwości odsprzedania
No tak, strata prawie 140zl [200zl - 60zl ktore odzyskujesz] i brak gry jest lepszy niz wydanei 70zl na gre na premierze...
Czyli odzyskuję 60zł, a więc tyle co kosztuje gra bez pudełka, ale ciągle mogę budować swoją kolekcję.
I co z tym kompem? Grube tysiace, prawda?
Twierdzisz, że na tym szrocie, który podałeś ujrzę takie gry jak Uncharted 2, GT5, KZ3, GoW3, InF2? Przestań sobie tutaj żartować.
I po co to ciągłe pieprzenie o grach ekskluzywnych ? Nie ma Uncharterd na pc, nie ma GT5, ani KZ3 i GOW3, więc BoBaN nie tyle co przestań sobie żartować, ale przestań gadać głupoty, bo jak już sobie nie radzisz to przytaczasz wspomniane gry. Konfiguracja którą podał KKRT spokojnie uciągnie Crysisa jak i wiele innych gier. Ty nie pograsz w Starcrafta 2, generalnie nie pograsz w RTSy, nie zasmakujesz MMO, bo na konsole wychodzi to szybkością zółwia. Jeśli mamy co porównywać to gry multi, a nie exy. Tak jak KKRT powiedział, dał wam konfigurację za 900 zł, to zaczęto szukać innych wymówek. PC jest jak jest, ale nie wmawiajcie ludziom, że to nieopłacalna inwestycja. Jest to tak samo dobra platforma do grania jak konsole. Ma bardzo wiele zalet, których nie mają konsole i na odwrót oczywiście.
Ale to na PC jednak spotkasz więcej graczy, tylko tam jeszcze pograsz w starsze gry, gdzie na konsolach tytuły umierają szybko. To tam masz lepszą komunikację i to na PC w kazdej chwili mogę zrobić przerwę na pół minuty, wejść na gameonly i pisać to co właśnie piszę, a gra ciągle działa w tle
Koszta wyglądają całkiem podobnie, a wiem to, ponieważ inwestuję w oba sprzęty, więc raczej wiem więcej niż ci co mają tylko konsole. PC to nie inwestycja za 4000 zł, jak ktoś mądrze kupi sprzęt i będzie o niego dbać, to będzie działać sprawnie przez wiele miesięcy. Gry są zaprawdę tanie, jak choćby czasem promocje na Steam, gdzie można było za chyba 250 zł kupić wszystkie gry THQ, cena tyle co nic, a grania na kilka miesięcy.