Ciekawe - na wszystkich ostatnich porównaniach to wersja na ps3 wypada lepiej. Ale różnice takie można sobie gdzieś wsadzić. Widać je tylko zestawiając telewizory obok siebie, ale po co to robić, przecież nie na tym polega zabawa z grami. Może tu i ówdzie lepiej gra wygląda na ps3, gdzieś indziej na x360. Ale jak ktoś będzie grał to nie ma sensu na to zwracać uwagę. Głupotą by było lizanie ścian na ps3 i patrzenie po chwili czy na x360 są tak samo dobre tekstury, a może lepsza albo gorsze. Minimalne różnice zawsze będą bo jednak obie konsole różnią się swoją architekturą. Bawcie się grami, a nie sprzeczajcie. Dla mnie różnice są minimalne i otwarcie przyznaję, że na obu konsolach gra wygląda tak samo dobrze.
Swoją drogą trzeba przyznać, że CryEngine 3 naprawdę wymiata i mam nadzieje, że wyprze chłam od Epic. Bo sorki, ale poza Gyrosami i panem "nietoperkiem" to jakoś nie trawię tego silnika graficznego. CryEngine 3 daje drugi oddech x360 i każe wierzyć, że nadal tą konsolę stać na wiele. Niech teraz panowie z Sony cisną dalej ps3 i będzie bardzo ciekawie. Ja Wam powiadam jeszcze wiele pięknych gier na obie konsole zobaczycie. Trzeba od nich wymagać wiele, bo nadal jest zapas mocy, a kto myśli inaczej ten myli się. Śmiać mi się chce, bo już w 2007 roku moi znajomi pececiarze mówili jakie to obie konsole są słabe i, że zaraz ich moc się wyczerpie, a tu taki psikus. Odpowiednia optymalizacja zrobi wiele. Patrząc na specyfikację GameCube'a i ps2 aż nie dowierzam jakie to gry pod koniec ich życia się na nie ukazały. Po prostu nam się wydaje, ze coś jest słabe, bo na rynku pc wciskają coraz lepsze karty graficzne nawet nie wykorzystując połowy mocy poprzednich.