Ja czekam na newsy na temat FM4, jestem ciekaw, na co stać jeszcze X360 i silnik gry, czy jest w stanie dotrzymać kroku GT5 pod pewnymi względami, np. real timowe oświetlenie(w tym zmienne tryby doby i pogody), oświetlenie które w GT5 jest fotorealistyczne i świetne, wolumetryczny dym, średnio 12 fur na trasie(nie wymagam już takiego poziomu ich wykonania jak w GT5, bo to raczej niemożliwe) i jak sobie poradzą z cieniami jeśli w grze znajdzie się real timowe oświetlenie..
Jeśli okaże się, że te rzeczy znajdą się w FM4 na poziomie podobnym do GT5, to być może uwierzę w to zdanie Co znowu pokazuje, że w sumie nie ma aż takiej różnicy w mocy tych dwóch konsol.
Maciomaniaka.
To nie jest cytat mojej opinii, tylko skopiowana wypowiedź użytkownika innego forum, który miał okazję zagrać już w C2 na PS3
Ale niezaprzeczalnie, dalej wierzę, że potencjał konsoli Microsoftu jest po prostu niewykorzystany, bo nie ma studia, które mogłoby to zrobić. Jakby nie patrzeć, Sony ma w swoich szeregach prawdziwych mistrzów - Naughty Dog, Guerilla Games, Sony Santa Monica - stworzyli najpiękniejsze gry tej generacji.
Bez względu na to, czy takie Uncharted 2, lub God of War 3 pojawiłyby się na PC, X360, czy PS3 to i tak zajmowałyby miejsce na szczycie listy najpiękniejszych gier. Co do tego chyba każdy się zgodzi
Microsoft postawił chyba wszystko na jedną kartę. Zauważył, że nie jest w stanie konkurować z Sony pod względem odpowiedniego wykorzystania zasobów sprzętu, to wpakował mnóstwo kasy w Kinecta i jak widać - opłaciło się. Jeżeli tegoroczne targi E3 ze strony Microsoftu nie spowodują szczękoopadu, to wiele osób skreśli tą firmę i konsolę, po czym pobiegnie do sklepu po PS3, jeżeli jeszcze jej nie nabyło.
EDIT:
Niech to, szkoda. Wygląda na to, że Rare pracowało nad nową odsłoną Perfect Dark'a, ale Microsoft postanowił anulować projekt i oddelegować wszystkich pracowników do Kinect Sports 2.
http://nogamerleftbehind.weebly.com/1/post/2011/03/perfect-dark-core-cancelled-before-we-even-knew-about-it.htmlChciałem zobaczyć kolejną odsłonę przygód czerwonowłosej Joanny... Lipa też, bo niejako może to być "zapowiedzią" niezwykle casualowych targów E3 w tym roku. Oby nie wyszła z tego wielka lipa.