Autor Wątek: Resident Evil 5  (Przeczytany 196245 razy)

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
resident evil 5 na X360!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 21, 2006, 23:24:48 pm »
RE5 oficjalnie na X0.  :D

kociub

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 22, 2006, 19:48:22 pm »
z tego co na IGN pisze to ma pokazac sie w lutym albo jakiś błąd albo źle czytam

Moja galeria www.picasaweb.com/kociub2 - Zapraszam!!

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 22, 2006, 22:10:16 pm »
Tak ja też widze luty. Pewnie im się rok pomylił i powinien być 2008 w Europie. Ale kto ich tam wie.

Sowa

• Proletariusz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 22, 2006, 22:34:35 pm »
Cytat: "sieq"
RE5 oficjalnie na X0.  :D

mateo

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 10, 2007, 16:41:46 pm »
Ważną role w nowym RE będzie odgrywać temeratura (zimno, ciepło)
Lost Planet się kłania  :wink:

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 10, 2007, 19:51:31 pm »
Cytat: "mateo"
Ważną role w nowym RE będzie odgrywać temeratura (zimno, ciepło)
Lost Planet się kłania  :wink:

O Bożeeeeeeeeeeee. Tylko nie znów to samo. :twisted: Oby to była nieprawda.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 16, 2007, 20:27:55 pm »
A tak właściwie kiedy to może wyjść?

olfeusz

• Towarzysz
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 17, 2007, 17:08:01 pm »
2008

kuchar

• Pionier
  • *
Odp: resident evil 5 na X360!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 01, 2007, 17:17:17 pm »
ciekane co to za miazga będzie pozostaje obgryzać paznokcie czekać może lato 2008

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 11, 2007, 07:59:23 am »
E3 2007 MS Press Conference Trailer
http://www.gametrailers.com/game/2036.html
Słaba jakość.

Mam nadzieję że to jest real-time. Klimat super. Oby nie zmieniali wyglądu ani postaci ani otoczenia ale boję sie że tak będzie mając w pamięci zmiany które następowały koncepcji RE4.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 11, 2007, 09:51:35 am »
no wyglada wysmienicie -  :D

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 11, 2007, 10:25:57 am »
Wyglada pieknie - udalo im sie sprostac koncept renderowi ;] jednak klimat mi strasznie nie odpowiada ;\ jakies zombiaki w nigerii czy gdzies bah ;\, ale miejmy nadzieje, ze to tylko "efekt" zle dobranych ujec.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 11, 2007, 11:05:18 am »
Wydaje mi się, że będziemy mieli do czynienia z pomysłem z RE4 (wieś pełna szaleńców pod wpływem wirusa/pasożyta), tyle, że klimatach afrykańskich i wzięte na poważnie (jakoś nie wyobrażam sobie zestawienia: czarnoskóry, któremu nagle zaczynają krwawić oczy - co zrobiło na mnie wrażenie - z bohaterem rzucającym cwaniackie teksty). W jednej ze scen widać nawet typa z workiem na głowie i potężną bronią w ręku.

Wiadomo już, że to jednak Chris Redfield (wciąż ma znaczek STARS na ramieniu :P) i wygląda on wg mnie dużo lepiej, niż na concept trailerze (w sensie, na podstawie tego, co udało mi się zobaczyć tak wnioskuję).

spójrzcie na jego ramię :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2007, 11:12:42 am wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 11, 2007, 11:18:09 am »
Rewelka, mam nadzieje ze styl gry zachowany bedzie z 4 ale bedzie duzo straszniej i klimatyczniej. I oby byly zombiaki, bo po tym trailerze ciezko wyczuc :)

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 11, 2007, 12:17:38 pm »
Zmiana zombich na czarnoskórych biedaków. Mi się to nie podoba. W 6 pewnie dadzą eskimosów i astronautów.

mateo

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 11, 2007, 12:53:10 pm »
Dokładnie widzimy, że to real time  8) ?!
Ciekawe z ilu poligonów składa się nasz bohater Chris. :shock:
Bodobne podejscie co do RE4.(znowu zarażona społeczna ludnośc)
W ostatnim fragmencie można zauważyć wiejski plac.
Czy to nie wygląda jak render ?

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 11, 2007, 14:03:14 pm »
Trudno powiedzieć, bo jakoś słabiutka, jednak wygląda ślicznie ;].
Aha, nie wiem, czy zauważyliście, na placu w wiosce, na podeście, na którym stoi przywódca (ten z megafonem), za nim wisi kilkoro ludzi głowami w dół. Widać klimat makabry znany z RE4 powróci.

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 11, 2007, 14:09:31 pm »
Z jednej strony jestem zachwycony, a z drugiej...rozczarowany. Cieszy grafika, ma to również jakiś tam klimat, ale... Oglądając ten trailer miałem wrażenie, jakbym już to kiedyś widział. Oczywiście nie mam tu na myśli strony wizualnej produktu(gdyż ta, z oczywistych względów, prezentuję się dużo lepiej od poprzedniej odsłony serii). Przywykłem także do świadomości, że nowy Resident będzie – tak jak jego poprzednik – dużo bardziej nastawiony na akcję(chyba tylko najwięksi optymiści wierzyli, ze seria powróci do swej pierwotnej, i faktycznie trochę już zużytej, formuły). Co więc mnie tak razi? Ano rozwiązania fabularne, jeśli można o nich mówić po zaledwie minucie trailera. Naprawdę liczyłem na pojawienie się starych, dobrych, mięsożernych zombiaków – szybszych i groźniejszych(najlepiej takich jak z "Świtu żywych trupów") ale jednak zombiaków. Nadzieje były tym większe, że na taki scenariusz wskazywały wypowiedzi jakiś tam gości z capcom'u dawno, dawno temu. Tymczasem coś mi mówi że znowu będziemy mieli do czynienia z "inteligentnymi" zombiakami, znowu akcja toczyć się będzie w jakieś zapyziałej wiosce (tylko że tym razem nie w Europie, a w Afryce), i być może znowu w tle będzie jakaś pseudo sekta, co sugeruję scena z facetem wymachującym megafonem i reagującym (prawdopodobnie) na jego słowa tłumem. Całość zapewne nie będzie zła i dostarczy nam sporo zabawy...niestety mam dziwne przeczucie, że tylko zabawy, a nie np. strachu(w 4tym residencie tez było mało strasznych momentów, ale jednak jakieś były).

Oczywiście jest o wiele za wcześniej na ferowanie wyroków, czy pisanie recenzji na podstawie tak skąpych materiałów (przypominam, że wszystko co napisałem powyżej to jedynie gdybanie, które mam nadzieję, iż się nie sprawdzi). Jeżeli jednak po zaledwie minucie pierwszego od dawna trailera na usta ciśnie mi sie przede wszystkim sformułowanie "odgrzewany kotlet", to raczej nie jest to zbyt dobra wróżba na przyszłość.

PS co byście powiedzieli na zmianę tytułu tego tematu po prostu na "Resident Evil 5", tak aby nie odstraszać potencjalnych zwolenników PS3? ;-) (no albo chociaż ktoś mógłby wykasować te wykrzykniki, bo trochę komicznie to wygląda:])
Your mysterious ice blue eyes...

jaunty

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 11, 2007, 14:27:19 pm »
A mi to się jakos skojarzyło z arfykańskimi misjami z Splinter Cell: DA

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 11, 2007, 14:35:51 pm »
mi tam sie strasznie podoba klimat Afrykanskiej wioski ;) / pewnie ludzie beda jacys VooDoo albo zarazeni jakims syfem  :-o

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 11, 2007, 17:40:54 pm »
Śliczne cudowane piękne ku..a  :mrgreen:
Kontynuacja najlepszej gry na past-geny nie może zawieść

Jeżeli gra ma tak wyglądać to pokłony dla Capcom  :mrgreen:

Chris wykonany jest mistrzowsko

Cieszę się niezmiernie bo bałem się że po ładnych ale nie pokazujących nic nadzwyczajnego DR, LP i DMC4 RE5 też nie bedzie wyglądał lepiej. Najmilsza niespodzianka tego E3 zwłaszcza że jeszcze wczoraj byłem przekonany że na cokolwiek z RE5 sobie poczekam minimum do TGS  :mrgreen:

mi tam sie strasznie podoba klimat Afrykanskiej wioski
Mnie też. Coś nowego zawsze mile widziane

RE4 zawiesił poprzeczkę bardzo wysoko jeżeli RE5 będzie wyglądać na tym poziomie jak w trailerze natomiast rozgrywka zostanie wzięta z RE4 plus oczywiście wiele nowych pomysłów to nie ma siły, szykuje się to o czym marzyłem. Najlepsza next-genowa gra IMO  :-D
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2007, 17:45:10 pm wysłana przez Supersonic »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 12, 2007, 00:14:16 am »
Jakby ktoś nie oglądał (albo nie dostrzegł, bo na tych małych ekranikach trudno było cokolwiek zobaczyć), na konferencji Sony trailer z RE5 był nieco inny niż ten, na konferencji MS. Ponoć jest on już dostępny na PS Store. Dot50Cal, twórca serwisu The Horror Is Alive, porobił kilka zdjęć filmiku oraz aktualnie uploaduje go na swoją stronę. Do obejrzenia:
LINK

Gorrillaz

• Towarzysz
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 13, 2007, 21:57:12 pm »
Mi się strrrasznie podoba nowy Resident, ale mam jedno pytanie kto według Was będzie naszymi przeciwnikami w "piątce" zombie czy wieśniacy, a może oboje  :shock:?

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 13, 2007, 22:00:06 pm »
Mi się strrrasznie podoba nowy Resident, ale mam jedno pytanie kto według Was będzie naszymi przeciwnikami w "piątce" zombie czy wieśniacy, a może oboje  :shock:?

Mohery, w koncu to gorsze niż zombie
« Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2007, 22:01:54 pm wysłana przez Colt »

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 13, 2007, 22:15:10 pm »

Mohery, w koncu to gorsze niż zombie
Aż sie boje pomysle walczyc z takim bossem jak Rydzyk, tylko Chuck Norris by przeszedł ta gre O.o. A te moherki to by było gorsze do zabicia niż zombi. Zombi chociaż mają resztki inteligencji i nie wydaja ostatniego gosze na radio Maryje...
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 14, 2007, 02:25:44 am »
Mizerny ten trailer. W sumie wiele nie pokazuje, jest baaardzo krotki, a jego polowa to pojawiajacy sie znaczek "5", "Capcom" i "X-box 360". Czekam na cos konkretniejszego.

Gorrillaz

• Towarzysz
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 14, 2007, 18:52:18 pm »
Możliwe, że podczas XO7, targów Games Convenction lub TGS`07 zaprezentują coś nowego  :-P

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 14, 2007, 21:17:03 pm »
Ta, nowy trailer nie pokazujący niczego nowego. IMO Zbyt mały odstęp czasu na przygotowanie czegoś ciekawego.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 14, 2007, 23:06:52 pm »
Spokojnie. Do ukazania się gry jeszcze daleka droga więc nie ma co liczyć na trailery pokazujące coś więcej. Dobrze że w ogóle był gdyź nie został przecież zapowiedziany przed E3.

Wcale mnie nie zdziwi jeżeli gra jeszcze kika razy solidnie się zmieni

KazaH

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 14, 2007, 23:39:59 pm »
ale podobno 26 lipca ma być jakiś nowy, przypuszczam, że też gówno pokaże, ale na pewno warto czekać  :grin:
"PS3 to potwór, który pożre 360-ke wraz z zasilaczem..."

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 15, 2007, 00:23:13 am »
26 lipca ma być ponoć "pełna wersja" tego trailera, którego zobaczyliśmy na konferencji MS. Nie zdziwię się, jak to będzie po prostu mix tego z konferencji MS i konferencji Sony :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2007, 00:28:15 am wysłana przez Mr_Zombie »

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 15, 2007, 02:12:54 am »
A wiadomo, czy na trailerze bedzie gameplay?

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 15, 2007, 08:42:33 am »
Aż sie boje pomysle walczyc z takim bossem jak Rydzyk, tylko Chuck Norris by przeszedł ta gre O.o. A te moherki to by było gorsze do zabicia niż zombi. Zombi chociaż mają resztki inteligencji i nie wydaja ostatniego gosze na radio Maryje...

Czy ja wiem. Pewnie działałoby to na tej samej zasadzie co w RE4, tylko że zamiast pasożyta trzeba by było znaleźć i zniszczyć odbiorniki radiowe...;P Swoja drogą też kiedyś myślałem o takiej kontynuacji Residenta (:D) – ponieważ wszystko wskazuje na to, że kolejne części będą  sie różnić przede wszystkim rodzajem wieśniaków do których będziemy strzelać, nic nie stoi na przeszkodzie aby akcje RE6 przenieść do Torunia. ;P ;P ;P A co do tych przeciwników w 5tce, o których pytał Colt – dopiero teraz zauważyłem, że na trailerze z sony jest krótka scenka, w czasie której jednemu z wieśniaków sinieje ręka...no a w każdym razie wygląda to trochę tak, jakby przemieniał sie w "klasycznego" zombiaka. Mogą więc być to takie inteligentne zombiaki. Zresztą, Afryka automatycznie kojarzy się z wirusem a nie pasożytem, więc możliwe że będziemy mieli do czynienia z jakąś nową mutacją klasycznego wirusa T.

Wcale mnie nie zdziwi jeżeli gra jeszcze kika razy solidnie się zmieni

Właśnie to jest zastanawiające. Resident 4ty zmieniał sie tyle razy(inne residenty zresztą też), a tym czasem w wypadu Residenta 5tego, między pierwszym trailerem i dwoma następnymi nie widać aż tak drastycznej zmiany koncepcji. Zastanawiam się, czy grze wyjdzie to na dobre czy tez wręcz przeciwnie - będzie świadczyć o tym, że twórcy nie przykładają aż tak dużej wagi do scenariusza jak dawniej. W ogóle ciekawi mnie, czy ta cała sytuacja ma coś wspólnego z odejściem Mikamiego (o ile w ogóle odszedł, bo chodzą plotki, ze choć oficjalnie w capcomie nie jest, to nad RE5 pracuję(?) - ma ktoś może jakieś potwierdzone info na ten temat?)

A wiadomo, czy na trailerze bedzie gameplay?

Na gameplay chyba jeszcze za wcześniej, zresztą zapewne będzie to udoskonalona wersja gameplayu z 4ki. Najlepiej poczekać do 26 lipca, choć podobnie jak Mr_Zombie wątpie jakoś, aby pokazali coś więcej ponad to, co już widać na trailerach z obu konferencji.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 15, 2007, 13:41:19 pm »
Poprzednie części RE wcale aż tak wielkich zmian w fazie produkcji nie przechodziły. Jedynie tylko RE1 (pierwotnie miał być fps z duchami, ale ograniczenia sprzętowe PSX na to nie pozwoliły), RE2 (RE1.5 a RE2 to olbrzymia zmiana) i właśnie RE4 miały po kilka znacznie różniących się wersji. Reszta już nie; zmieniały się co najwyżej design postaci, pomieszczeń, ale nie całe gry. Nawet RE Zero, którego zaczęto robić na N64, a potem kończono już na NGC, pozostał w niezmienionej postaci (pomijając kwestie techniczne) - na screenach czy projektach pochodzących jeszcze z czasów N64 wyraźnie widać te same lokacje i postacie, co w ostatecznej wersji.
W przypadku RE4 formuła tyle razy się zmieniała, ponieważ po prostu uznano, że stara formuła - zarażone miasto, zombiaki, wirusy, Umbrella, statyczne kamery - się już wyczerpała. Dlatego kombinowano, jak ją odświeżyć, zmienić. W międzyczasie mieliśmy coś w stylu DMC (zresztą, DMC to właśnie rozwinięta koncepcja jednej z pierszych wersji RE4), potem wersję z cieniami (pierwszy pokazany trailer), następnie z halucynacjami (drugi pokazany trailer + ten kilkuminutowy filmik z laleczkami i  człowiekiem z hakiem), wersję z zombiakami (nigdy nic z niej nie pokazano) oraz ostateczną, z pasożytem.

Ta ostatnia się sprawdziła - w końcu gra została mianowana grą roku (chyba nawet dwa razy), dostawała same 10 (albo coś w okolicach dychy) i w ogóle była super, dlatego przypuszczam, że w RE5 kontynuują tą koncepcję bez większych zmian. Stąd to, co widzieliśmy na concept trailerze trafiło od razu do gry.

A Mikami, o ile mi wiadomo, nie bierze udziału przy produkcji RE5. Za to biorą przy niej udział ludzie odpowiedzialni za trylogię z PSX (szczególnie za RE1), więc może tamtejszy klimat powróci. Faktem jednak jest, że Mikami = megamiodna gra :].

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 15, 2007, 15:08:49 pm »
Jeżeli wziąć pod uwagę WSZYSTKIE gry z Residentem w tytule, to faktycznie niewiele było takich, które przeszły gruntowne zmiany. Gdyby jednak liczyć wyłącznie gry z  głównej serii, to wówczas zobaczymy, że aż trzy z pięciu gier (licząc biohazardy od 1 do 4 plus RE:CV) się zmieniały, często w ostatniej chwili i często dość drastycznie.  RE3 pozostał nienaruszony,  z tą różnicą, że początkowo miał być to  jedynie "dodatek" do głównego wątku – dopiero później ojcowie serii stwierdzili, że Nemesis posiada dość dużo innowacji, aby aspirować do miana głównej gry z serii (moim zdaniem zresztą nie zbyt słusznie). Do niezmienionej 3ki można jeszcze dodać RE:CV oraz może jeszcze RE0, jako gry trzymające się ściśle głównego wątku, jednak nawet wtedy, mamy do czynienia z co najmniej połową (głównych) biohazardow zmienionych, a to jednak dość pokaźna liczba moim zdaniem (choć po prawdzie nie obserwuję tak bardzo procesu tworzenia innych serii gier, więc brakuje mi punktu odniesienia).

No i teraz gdy o tym myślę, faktycznie ciągłe zmienianie koncepcji 4ki mogło być spowodowane szukaniem nowych rozwiązań (tzn. nie tyle mogło, ale na pewno było). Modlę się tylko,  żeby czegoś nowego nie zabrakło także w 5tej odsłonie serii. Nie musi to być żadna rewolucja, ale jednak życzyłbym sobie czegoś więcej niżeli tylko zmiany miejsca akcji gry czy lepszej grafiki.

kociub

• Towarzysz
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 15, 2007, 19:02:17 pm »
Z tego nowego trailera nic nie wynika poza gorącym klimatem :)
Wydaje mi się że to nie będą zombiaki. Mam nadzieje że troche ulepszą sterowanie i kamere i ja będę happy :)

Moja galeria www.picasaweb.com/kociub2 - Zapraszam!!

Gorrillaz

• Towarzysz
« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 15, 2007, 19:54:07 pm »
Z tego nowego trailera nic nie wynika poza gorącym klimatem :)
Wydaje mi się że to nie będą zombiaki. Mam nadzieje że troche ulepszą sterowanie i kamere i ja będę happy :)
Sterowanie będzie prawdopodobnie takie jak w "czwórce", ponieważ zostało entuzjastycznie przyjęte przez graczy, a zresztą... poczekajmy na filmiki z gameplayu  :D

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 15, 2007, 21:18:25 pm »
Sterowanie będzie prawdopodobnie takie jak w "czwórce", ponieważ zostało entuzjastycznie przyjęte przez graczy, a zresztą... poczekajmy na filmiki z gameplayu 
Oby. Mnie wystraczy sterowanie i cała rozgrywka wyjęta żywcem z "czwórki"  plus trochę dodatków. np streafowanie na boki ale za nic nie chciałbym jednoczesnego chodzenia i strzelania. Dodać do tego wykonanie na poziomie tego z trailera i kolejny raz Resident mną pozamiata  :grin: A fabułę mam głęboko, może być tak słaba jak w RE4

Youn

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 15, 2007, 21:23:10 pm »
A ja jednak bym wolał wszystko co powiedziałeś plus fajną fabułę.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 15, 2007, 22:42:23 pm »
Oczywiście gdyby była to plus ale jeżeli nie to też nie będę narzekał bo wystarczy by gra była tak wciągają jak poprzedniczka i o fabule nawet nie mam czasu myśleć. :cool:
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2007, 22:47:50 pm wysłana przez Supersonic »