Tak, bowiem ludzie w Afryce z głodu zjadają białych, to oczywiste... Ech...
Szkoda, że jakieś mądre głowy będą sie tej, świetnie zapowiadającej się, gry czepiać, ale chyba wszystkim normalnym ludziom to nie będzie przeszkadzać. Nieważne czy czarnoskórym, czy nie. Patrząc z drugiej strony, to czarnoskórzy są dyskryminowani - ilu jest niebiałych bohaterów? Nie wiem, nie zwracałem na to zbyt uwagi, ale chyba wszystkie klasyczne zombie z Dead Rising są białe (mogę się mylić). Także ktoś powinien oskarżyć Capcom o dyskryminowanie czarnych.
RE5 wygląda świetnie, ale to już nie to stare, dobre RE, gdzie przez okno wskakiwał doberman, a gracz miał pełne gacie.
Jak dla mnie to trochę za dużo tej akcji, ale to pewnie tylko w trailerach, gra będzie miała na pewno kilka wolniejszych momentów, jakieś zagadki też. Ogólnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony, ale - jak pisał pan Zombie - powinni trochę odchudzić Chrisa, wygląda jak koks z siłowni - przesada. Niezłym motywem byłby dynamicznie zmieniający się zarost, to już chyba pora na takie zabawne pierdoły, konsole już, by to spokojnie pociągnęły (oczywiście golenie się brzytwą - rzecz jasna w wersji Wii [zakładając, że wyjdzie okrojona] machanie w takiej chwili wiilotem).