Ja moge powiedziec, ze patrze na cala sprawe obiektywnie. Na 100% kupie Revolution, aby wesprzec Nintendo, ktore jest moja ulubiona firma, natomiast nie mam zamiaru przez to ja wywyzszac.
Najwazniejszym faktem o ktorym zapominasz jest to, ze premiera PS3 jest za niemalze rok, a X360 startuje za jakies 4 miesiace. Czy pol roku temu widziales jakies trailery gier z X360? Nie klam.
Jak narazie, oprocz zunifikowanych pipeline'ow, M$ nie zapodal nic ciekawego do konsoli. Naped to DVD, obsluga HDTV 1080i, 4 pady - standard.
Ci ojcowie FF o ktorych piszesz, nie mieli kontaktu z FFVII, a jak powinienes wiedziec to ta czesc rozslawila serie.
Patrzac na sprawe z boku, nie wnikajac w zadne klotnie, ktore do niczego nie prowadza, moge stwierdzic, ze PS3 bedzie mocniejsze technicznie.
Nie wypisujcie mi teraz jakichs informacji, obejrzalem oficjalna specyfikacje, co trzeba bylo doczytalem, jednak wlasnie oficjalna specyfikacja jest IMO najwazniejsza. Tzw. pre-rendery z E3 nikt nie udowodnil tego, ze to pre-rendery, mamy tylko zapewnienia SONY i developerow, ze to wszystko to rea-time, i zauwazylem, ze graficznie wyglada to lepiej od dem z X360.
Jesli bylbym zwyklym szarym ludzikiem chcacym kupic konsole, kupilbym PS3 bo:
1. Gry sa ladniejsze
2. Marka jest znana
3. Jest wiecej funkcji
4. Blueray fajnie brzmi
4. Sprzet bedzie mi starczal na dluzej
Jako gracz szukajacy najlepszych tytulow wybralbym PS3 bo najlepsze serie gier siedza wlasnie na tej konsoli.
Jako fanboy wybralbym Revolution i wybiore, bo Zelda obok RE, MGS i FF to najlepsza seria gier.
Argumentem, ktorego uzywal Player aka Wudi, z ktorym nie mozna sie niezgodzic jest liczba developerow wspierajacych PLAYSTATION. Niestety nikt nie ucieka od SONY aby tworzyc gry na Revolution, a Nintendo stracilo Factor 5, developera odpowiedzialnego za Rogue Squadron, w ktorego do dzis ostro pocinam. Pozostaje marzyc o kolejnej czesci na PS3. Rowniez Ninja Theory (tworcy komicznej gierki Ninja Chaos na XBox'a) przeszli na ciemna strone mocy, biorac sie za projekt Heavenly Sword, ktory wyglada calkiem smakowicie.
Doszlo to do czego nie chcialem, zaraz pewnie posypia sie tony bluzgow za to, ze stawiam PS3 nad X360, niestety ja patrze na sprawe realnie, a po tym co widzialem przez dlugie lata bawienia sie konsolami moglbym zajac sie profesja wrozki i przepowiedziec wam co sie stanie w ciagu najblizszych 3 lat na rynku konsolowym.