Ja Ci napisze pokrótce.
Białko to podstawa. Zawsze tyrzeba je brać, a najlepiej z węglowodanami czyli tzw. gainery.
Dodatkowo można brac jakies środki wspomagające. HMB, glutamina czy kreatyna.
Ja zdecydowanie polecam kreatyne. Nie daje ona tylko siły ale równiez pomaga zdobywac mase. Masz więcej siły, dłużej możesz ćwiczyć = dużo lepsze efekty. Kretyna oczywiście w proszku.
Ja Ci polecam: kreatyne plus gainer. Kreatyne mieszasz ze słodkim sokiem (najlepiej winogronowy), pijesz dziennie duzo wody (1,5 litra min.), zakaz picia kawy.
Diety nie musisz drastycznie zmieniać ale jak chcesz to tym lepiej. Jadaj często a mało, 6 posiłków dziennie. Dużo ryżu, musli, bananów, jajek (mogą byc całe-nie przesadzajmy), kurczaka (ogólnie jakiegoś miesa) no i jugurty (zdecydowanie lepsze od mleka). Ostatni posiłek 3 godziny przed snem (najlepiej cos lekkiego np. jogurt).
Jakiej firmy odżywki? Olimp, T-rec najlepsze firmy na rynku. Waider równiez może być.
Treningi 3-4 razy w tygodniu- każdego razu inne partie mięśni 1,5-2 godzinu treningu. Seriami od 8 do 10 powtórzeń- czyli obciążenia dobierac tak by po rozgrzewce danych mięśni maksymalnie wycisnąć 8-10 powtórzeń. Duże partie mięśni na początku tygodnia-wtedy kiedy masz najwięcej siły. Ćwiczenia danego dnia równiez od najcięższych do lżejszych. Na koniec treningu zawsze możesz pomęczyc brzuch.
Jak masz kase to kup sobie równiez glutamine. Najlepiej peptyd glutaminy i l-glutamine w jednym. Oczywiście najlepiej w proszku.
CO kiedy i jak brac to będziesz miał napisane na opakowaniach suplementów.
Aha, jeszcze jedno kup sobie multiwitamine z mikroelementami, do tego wapń i magnez i codziennie łykaj.