Mam wiosen dwadzieścia, lubię truskawki, co nie zmienia faktu, że mam pewne obiekcje co do takiej formy przybierania na wadze.
Nie mam zamiaru się zbytnio rzeźbić, robić sześciopak i wielkie muły, szukam raczej naturalnych metod odżywiania + jakaśtam ewentualnie siłownia. Jest to nieco trudne, bo mało jest wegetariańskich diet w Internecie, a to mnie interesuje najbardziej. Nie piję, nie mam tłuszczu, tyko mięśnie, kości i skóra. Rozumiem, że suplementy są ważne, ale jak sama nazwa wskazuje nie są PODSTAWĄ żywienia tylko...suplementem. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, to bardzo bym prosił. Trening na siłowni też mnie przeraża, mogę się podciągnąć dużo razy, porobić pompki, biegać, jestem skoczny, mam całkiem dobrą kondycję, ale na klatę wezmę z biedą 50 na atlasie.
Tarniak, po pierwsze ułuż sobie jakiś trening. Najlepiej 4 razy w tygodniu+ 5 jako basen. Tłuszcz nie jest Ci do niczego potrzebny, jesteś w bardzo dobrej sytuacji (to że chudy to nic nie znaczy), wyrobisz mase miesniową szybciej (NIE TŁUSZCZOWĄ jak osoby z tendencjami do tycia) wraz z rzeźbą. Teraz dieta-jedz przynajmniej 3 "duże" posiłki dziennie i 1 jeden lekki (polecam grysik^^, na kolacje ). Teraz suplementy, jak chcesz już po tygodniu zobaczyć jakieś zmiany. Dla Ciebie ułożył bym to tak-
OLIMP whey gainer 4000 (zawiera 31g białka i 45gwęglowodanów, jest to białko serwatkowe, szybko wchłanialne),
HMB (ma głównie dwa działania, reduktor tłuszczu (zaminia go na tkanke miesniowa min, oraz zatrzymuje katabolizm białka, co jest bardzo ważne, miesnie nie spalają białka, HMB min je "zatrzymuje" w mięsniu),
BCAA (aminokwasy, bardzo ważne),
Glutamina ( jest jednym z 20 aminokwasów który jest kodowanych przez geny),
Tauryna(zapobiega wydalaniu kwasu żółciowego z wątroby, BARDZO ważne przy suplementach! wielu sportowcow tego nie zazywa, przez co mają takie "białe"oczy),
Magnez+witaminy. Radziłbym zakupić jeszcze np
Call Pump( jest to kreatyna o wysokiej aktywności anabolicznej i ergogenicznej). Gdybyś to zaczoł brać, ćwiczyć do tego i miał w miare ułożoną diete mógłbyś bardzo ładnie i szybko zbudować mase, czysta mase mięsniową (po tygodniu efekty by byly). A to że 50kg wyciskasz to sie nie przejmuj. Szybciej nabierzesz siły niż niejeden. Pozdrawiam
ps: do suplementów jeszcze
Carbo które jest węglowodanowym, minerałowym, witaminopwym kompleksem. Ważne przy budowie masy u szczupłych osób