Ho,Ho, tu jest jeszcze bardziej zaciekła walka niż w System Wars.
Ja uważam że jest za wczesnie żeby się kłócić, z jednej strony Sony która pokazuje wspaniale wyglądające zapowiedzi gier, ale własnie są to zapowiedzi, zaczynam trochę się niecierpliwić , przecież do premiery PS3 w Japoni pozostało 4-5 miesięcy. Powinni ludzie z sony coś już pokazać.
Kiedy zacznie się kampania reklamowa Sony? xbox360 startuje w Japoni za miesiąc, więc może niebawem. Ale wtedy to ja chcę widzieć konsole na prezentacji i grywalne gry, którymi jakiś skośnooki pan zachwyca publiczność.
Filmików z Kill zone to ja się już naoglądałem, mam już ich dość.
Teraz się doczepie xbox360:
Większość gier które prezentowane są na tej konsoli wcale nie wygląda na next-genowe tytuły,. W folderze next -gem mam już 3 GB trailerów, niektóre z nich mnie po prostu wku....
Pododawano tekstury wysokiej rozdzielczości, antiliasing, ale te tekstury wcale nie są zachwycające, ot takie sobie.
Ale widać że konsola ma ogromny Power , np, PGR3, Kameo, NBA 2k6, to naprawdę silny sprzęt.
Ale niestety większość programistów wykorzystuje xbox360 w miernym stopniu. Czas oczywiście będzie działał na korzyść, później gry będą wyglądały lepiej , pytanie tylko o ile lepiej?
Czy wystarczy to na walkę z PS3? Bo jeśli kill zone , MGS4 , będą tak wyglądały jak zostały zaprezentowane, to panowie z Microsoftu powinni przemówić do rozsądku programistom piszącym gry na xbox360. Takim poziomem to oni PS3 nie podskoczą i powtórzy się historia Dreamcasta.
PS3 będzie mógł w takim przypadku kosztować nawet 500 dolców a i tak skopie tyłek xbox360. Ja nie chcę żeby się tak stało.