Co do Ferguson, to akurat słaby przykład, bo fakt że ofiara była czarna, jest akurat zajebiście istotny, bo to doprowadziło do zamieszek wywołanych przez czarnoskórych właśnie.
Teraz ten fakt jest równie istotny, i dla ciebie należy go teraz pomijać tylko dlatego ze biali w momencie jak czarny zabija białego nie wychodzą na ulicę palić samochodów i okradać sklepy? Twoja rasistowska logika jest porażająca.
I na co ja ci niby nie odpowiedziałem? Chyba wprost na twoje dziecinne sugestie odpowiedziałem, z jakiego powodu mordował. Odpowiedź nie pasuje do tezy przyklepniętej przez urocze polizanie po jajkach przez Lupiego?
1) Nie zrozumiałeś. Jak znowu rasistowska logika? Ważne było że był czarny, biorąc pod uwagę cały kontekst i następstwa. Zostało uznane, że policyjna brutalność byłą na tle RASOWYM więc jak najbardziej jego RASA była ważna. Czego ty kur** oczekujesz, że w krajach gdzie większość ludzi to biali, ktoś będzie pisał, że BIAŁY człowiek zrobił coś? Może gazeta.pl powinna pisać "potrącił BIAŁĄ kobietę na przejściu", żebyś kur** nie miał wątpliwości, że którakolwiek nacja jakiej obecnie nienawidzisz nie maczała palców w zabiciu kobiety na przejściu... Już przyznałem, że okejka, było istotne, że były pan reporter był czarny i był gejem, jeśli przez szykanowanie zdecydował się na taki ruch (mea culpa, źle przeczytałem za pierwszym razem, że to był motyw), co nie zmienia sprawy drugiej:
2) Jaka dziecinne sugestie? Wklejasz to do tematu tolerancja, nie do tematu "newsy ze świata". Implikujesz jakoby fakt że był czarny i był gejem, miało przełożenie na jego agresję. Rżniesz głupa, a fakt, że to zapostowałeś akurat tutaj zdradza intencje. Więc pytam raz jeszcze, jaki z tego wyciągasz wniosek? Spełnij moje "dziecinne" marzenie i odpowiedź jaka jest szersza korelacja tego morderstwa i cel wklejenia tego do tematu tolerancja.
Kurwa, Mateusz, co ty właściwie masz za problem?
Chcę zrozumieć jaki był cel wklejenia tego newsa do tematu i jakie Becet wyciąga z tego wnioski. Chyba o dużo nie proszę? Generalnie wkur**a mnie to, że wyszukujecie takie jednostkowe sytuacje i wklejacie tutaj mimo, że nikt z lewej strony nie wkleja jak popierdolony jednostkowych wybryków łysych skur**synów czy innego nacjonalistyczno-rasistowsko-ksenofobicznego nasienia. Zjeb jest zjebem, czy naprawdę trzeba takiego wszędzie promować jeśli nawet nie potraficie wyciągnąć z tego wniosku. Rozumiem Baltimore, rozumiem Ferguson, ale to? Nagle czarny-gej stał się zagrożeniem jak islamscy terroryści? Dajcie spokój.
Do Londka nie przyznaje się żadna strona, więc proszę go nie brać pod uwagę.