SAMI NIE JESTESMY (JAKO NAROD) TACY DOSKONALI.[/b]
Po tym co tu linkujesz i wypisujesz, to daleko do stwierdzenia, że czujesz się Polakiem.
Mówie, ze w PL jest przemoc w obec kobiet, TAK, mówie, ze PL jest krajem nie tolerancyjny, ksenofobicznym, TAK, mówie, że PL ma wiele problemów, których wielu na tym forum nie widzi/nie chce o nich mówic. Nie mam zamiaru idealizować Polski. Piłsudzki ładnie to ujął:
Naród wspaniały, tylko ludzie kur**.
. Mam mówić tak jak Macierwicz, ze jestesmy krajem tolerancyjnym? Niestety nie moge, bo PL nie jest tolerancyjna, mam zakłaywać rzeczywistość? Nie jestem politykiem, zebym mósiał pod publiczke mówic.
Stwierdzam, fakty, najczęsciej dorzucam do tego statystyki. Jaka jest różnica między mną, a jakimś politykiem mowiącym o PL w ruinie? Głodujących dzieciach, braku sprawiedliwości itd. tylko na duzo wiekszym forum niz GO?
Tak czuję się Polakiem, ale ja nie mam problemu z dyskutowaniem wad Polski. Nie jest moim zamiarem oczernianie Polski (znajomym prawie zawsze chwale PL), ale mam problem z "demonizacją" tych wszystkich, ktorych w PL okresla sie jako innych/obcych, a ta praktyka jest czesto praktykowana na tym forum.