tekstury sa slabe i nie ma co sluchac tutaj marcepana
Słabe na pewno nie, ale też nie są jakieś hiper-super. Po prostu trzymają dobry poziom. W wielu grach jednak widziałem lepsze tekstury. Obiekty (np. budynki, roślinki, czy pociąg) też nie wyglądają jakoś super, dlatego R&CF na pewno nie jest najładniejszą grą na next geny, trzyma jednak bardzo wysoki poziom. W pełnej wersji niektóre miejscówki na pewno będą ładniejsze, głównie jednak za sprawą designu, a nie detali.
Taki mały gif'ek pokazujący powód dla, którego wszyscy uważają że gra wygląda znaaacznie ładniej w ruchu:
Początek jest bardzo efektowny, a reszta demka już mniej. Dlatego nie radzę się sugerować tylko pierwszymi 5 sekundami. Nie zmienia to jednak faktu, że cała gra (demo) wygląda świetnie.
W sumie cały czas mówi się o grafice, a prawie nic o rozgrywce i grywalności, która jest świetna
Osobiście już nie mogę się doczekać, jak w spokoju będę pakował bronie, zbierał nanotechy, walczył na arenie (mam nadzieję, że będzie) i odkrywał nowe światy
Czysty miód
Jedyne do czego można się przyczepić to brak inverta w demie (strasznie denerwujące). Mam nadzieję, że w pełnej grze znajdzie się taka opcja.
Wiadomo ile będzie broni w nowym Ratchecie? W demie są 4 + 4 wolne sloty. Liczę jednak, że będzie można się przełączać między pierścieniami i w pełnej grze znajdziemy przynajmniej 16 narzędzi zagłady.
Wie ktoś ile w pełnej wersji będzie światów i jakie będą mini gierki? Osobiście liczę na misje statkiem kosmicznym z możliwością ulepszania pojazdu. Wyścigi też by się przydały