Ostatnio widziałem TV z obsługą 1080p na której leciało demo z bluray-a i muszę powiedzieć, że byłem w szoku. Jakość jest kosmiczna!!! Cholera, teraz nikt mi nie wmówi, że nie widać różnicy między 720p, a 1080p. różnica jest i to wielka. Jeszcze na dodatek oglądałem to niezłym tv- to że był niezły wnioskuję po czerni, która była rewelacyjna- czarna jak smoła. Demo pokazywało prezentacje fimików, jednak największe wrażenie wywarł na mnie pokaz zdjęć. Faaak- obraz lepszy niż w rzeczywistości
Teraz jestem pewien, że właśnie na TV z obsługą 1080p namówię rodziców.
Rozśmieszył mnie opis televizora z technologią SED jednego z forumowiczów z HDTVPOLSKA:
"ja powiem tak, nie ma słów żeby wyrazić jakość technologii SED.
Czerń czarna jak duupa murzyna z Senegalu to nie wszystko... a biały jest biały jak w reklamach Viziru...No i parametry- FullHD (a ma sie wrażenie że rozdzielczość to z 6000 x 4000 pixeli)
Oglądaliśmy pokaz razem z jacex70 i po projekcji padłem na kolana i biłem pokłony, a ludzie nie chcieli wyjść z sali tylko głaskali, zaglądali, macali, lizali i cmokali telewizor.
Po prostu orgazm i ekstaza.
...jak już zobaczyłem na własne oczy, jak SED świci... to nie podniecają mnie w ogóle żadne plazmy, ciekłe kryształy czy slimy.
Różnica...w porównaniu do innych technologii to przepaść tak wielka jak Grand Canyon Colorado."
hehe, wyszukane porównania.