Ahh to dobrze, że jak Ty napiszesz Sylvan, że AvP to świetna gra to tak faktycznie jest. Mam nie opierać się na opiniach fanów tylko na Twojej?
Dopuszczasz w ogóle do siebie opcje, że coś może nie być tak kryształowe dla innych tak jak dla Ciebie?
Oczywiście. Nie raz podkreślałem, iż każdy ma odmienny gust i guzik innym do tego czy lubimy budyń śmietankowy, i czy chodzimy w czerwonych trampkach. Każdy inteligentny człowiek to wie, przecież dla mnie możesz HR, czy innej grze dać 10/10, albo 4/10. Twoja ocena. Cóż mi do tego, za grę zapłacę ze swojej kieszeni i to ja z nią ileś tam czasu spędzę, ale dla mnie wyrocznią GR nie jest, czy ocena w jakimś magazynie. Z prostej przyczyny, ta osoba ma inny gust niż ja, stąd może mi informacje o fabule, sytemie, grafice przekazać, a nie narzucać mi jaką ocenę JA dam, a to co on wystawi, jego sprawa.
Co do drugiej części. Nie, ale na swojej, jak już coś przejdziesz. Chyba , że wychodzisz z założenia "scampi jest niesmaczne, nie wiem, nie jadłem, ale tak czytałem wśród 'fanów' krewetek, znajomy pisał, że pyszne, ale co on tam, wie. No i napisz skąd wiesz kto jest fanem HR/AvsP, czy innej gry
![Rolling Eyes :roll:](https://gameonly.pl/forum/Smileys/emots/rolleyes.gif)
Kresq
Co do kwestii FFX, to trochę inna sytuacja raczej. Po pierwsze miło, że Star przyznał się, że nie ukończył gry, ale miał te parędziesiąt godzin na liczniku, a znając jego zaangażowanie w RPGi i wiedzę na ten temat, to przypuszczam, że dosyć porządnie zagłębił się w tę część, a nie chciał przez nią przejść po łebkach. Cykl wydawniczy jednak utrudnia pewne sprawy. Sama recenzja bardzo mi się podobała, była jak wg mnie jak najbardziej fachowa i profesjonalna, a przy tym dało się wyczuć duży entuzjazm. No i końcowa ocena była jak najbardziej adekwatna.
Słusznie prawisz, ale jak sam trafnie zauważyłeś, cykl jest taki, a nie inny, jednak nie powinno to rzutować na jakość i rzetelność materiału. Z drugiej strony naczelny ględzi "słuchaj, ma być 'pierwsi w pol. oceniamy".
Przy
Critter Crunch to przejdzie (sympatyczna, polecam), przy mordobiciach już nie, ale tu jest inny problem. Trzeba tysiące walk stoczyć z wieloma graczami, by system poznać. O Fengu mawiano "niezły, bo wyważony, silny, ale kara się go łatwo". Kilka miesięcy po premierze, okazało się, że przez zgadywankę (SS+4/SS+2), jak i m.in. b+1 (który to jest HC i to równie szybkim jak pięść), tak na prawdę Wei to druga najmocniejsza postać. I ból.
Ale to specyficzny gatunek. Z HR jest inaczej. To gra nastawiona na emocję, na fabułę, jak i klimat, które to owe emocje rodzą. Jasne, trudno by ktoś zobaczył kazde z ponad dwudziestu (!) zakończeń przed recenzją, zanim ją oceni, jednak Kresq sam przyznasz, że opcja "a, on dobrze pisze, zna się, zaliczył już 96% gry, to skończyć nie musi by ocenił" mało stosowna jest.
Kresq
No, niektórzy srali pod siebie z nieszczęścia i wściekłości przez tę ocenę, więc ten przykład faktycznie miecie. Ale też niektórzy srali pod siebie z nieszczęścia i wściekłości przez ocenę MGS2 w PE.
Ech, ale wychodzi na to, że tylko ja i Tarniak w to nie graliśmy i piszemy głupoty, bo nie spuszczamy się nad każdym elementem gry...
Dokładnie. Kolejny dobry przykład. Dodać wypada jedno. Niemal nikt z czytających wcześniej w nie nie grał, więc .... Ale przecież "fani", którzy nie grali,wiedzą lepiej niż grający.
![hihi :hihi:](https://gameonly.pl/forum/Smileys/emots/hihi_anim.gif)