wlasnie rozlozylem oba levele z dema na czynniki pierwsze i gra mnie poprostu rozjebala
jesli chodzi o mnie to naprawde zapowiada sie nie dobry tytul, nie bardzo dobry ale HIT(o ile Capcom czegos nie spiepszy i gra bedzie nabierala tempa jak chociazby RE4)
ten tytul ma w sobie wszystko co powinien miec hit - grafa, animacja, AI wrogow, ktore juz w demie stoi na wysokim poziomie, wysoki poziom trudnosci, widac ze gra bedzie miala zarowno elementy taktyczne jak i totalna rozpierduche(mechy WYMIATAJA) no i oczywiscie klimat opuszczonej zasniezonej planety..dla mnie poprostu bomba...
Jak wsiadlem do tego mecha w pierwszym levelu po czym podczepilem drugiego miniguna i zaczalem jazde to poprostu ogien z dupy..wybuchy wygladają przeslicznie(tą fale uderzeniowa doslownie sie czuje na mordzie; ), dym po wybuchach to cuuudo, odrazu na mysl przywoluje mi Killzone z E3 2005...a juz drugi level ze snieznymi piratami mną poprostu POZAMIATAL
sa tez oczywiscie minusy - jak widze w grze(czyt demko) nie ma melee atakow co uwazam za jakis zart - bo jest masa akcji ktore wrecz sie o to proszą...wejsc sie da tylko do niektorych budynkow;/ mozemy drzwi bombardowac z granatow, bazooki(pieknie ja przeladowywuje) itp i nic..denerwuja mnie takie akcje..do tego te niezniszczalne szyby w budynkach;/ sterowanie ogolnie ok ale jak kucamy i jednoczenie chcemy zrobic zooma(gora na cyfrowce) to trzeba juz sie lekko wygimnastykowac - a to wszystko przez to ze glowny bohater kuca jak trzymamy wcisnietego grzyba IMO po wcisnieciu powinien kucnac "na stale"
no ale po tym co zobaczylem w tym 2 levelowym demku sa to tylko detale, ktore nie maja wplywu na ogolna prezentacje gry..
Po cichu licze na dobra fabule(chociaz pewnie sie przelicze) i dlugosc gry conajmniej na poziomie RE4 - no i na mase ciekwych patentow i akcji co by nie bylo monotonnie..jezeli developer nie da ciala i nic nie spiepszy to naprawde bedzie to HIT przez duze H
Capcom od czasu DMC nie rozpoczal zadnej porządnej serii..mocno licze na to ze Lost Planet wlasnie kolejna dobrą(kultową?) serie zapoczatkuje...
Viva La Capcom
Viva Lost Panet
Coming Soon Next Winter grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a tak przy okazji to na Games Convention w Lipsku zostanie zaprezentowany multi - bardzo mozliwe ze bedzie do 32 graczy - chociaz IMO to o 16scie za duzo
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=65953