@Boban
Jak to samo co w GT 4? Znacznie, znacznie wiecej i to bez gotowego silnika!
@Unlimited
Bzdury gadasz o FM3, FM3 była robiona 2,5 roku. TO że FM2 była pod jakimś względem dla nich podstawą to nie zmienia stanu rzeczy o developingu. Praktycznie każdy element w stosunku do FM2 został zmieniony.
Byl zmodyfikowany, a nie zrobiony od nowa. Majac baze, szybciej sie wszystko robi. Poza tym silnik tez zostal zmodyfikowany, a nie napisany od nowa. W GT 5 caly kod z poprzednich serii zostal wywalony. Pisali wszystko od nowa.
Odnośnie ilości osób pracujących nad FM3 to nie wiem czy to 2,5 raza więcej niż w PD.
Widzisz, Ty nie wiesz, a ja wiem. Przy GT 5 pracowalo 110-140 osob, przy Forza 3 pracowalo z Outsourcingiem okolo 350 osob.
Zauważ że większość tras w Gt5 to będą te znane z wcześniejszych odsłon GT, tak samo samochody
No i co z tego, jak sa zrobione od podstaw w GT 5? Co z tego, ze gra miala te same samochody i trasy w poprzednich grach, jak musieli je zrobic od poczatku!
@prart
Nastepny latwowierny/krzyzowiec GT*. "Praktycznie" powiadasz? no i jak ja mam to skomentowac, skoro i ja Tobie moge zarzucic niedoinformowanie - po prostu sa tylko nasze teorie, bez faktow.
Ta latwo wierny krzyzowiec i bez faktow ... Poczytaj sobie wywiady i preview'y! Masz tam wyraznie potwierdzone, ze gra jest praktycznie gotowa, conajmniej w 90% kompletna. To Ty swoje wywody wymyslasz, nie ja. Ja opieram sie na slowach przedstawicieli Polyphony.
No i co z tego zrobili jedna obsowe z Japonska premiera? Czy to pierwszy developer, ktory przesuwa date premiery? Baa od cholery gier ostatnio zostalo przesunietych.
moim zdaniem sie mylisz, bo gdyby gra byla gotowa "praktycznie" i opoznienia wynikaly tylko z marketnigu, to wszystko by bylo ustawione bardzo precyzyjnie. bo tak dziala marketing. tak, mam na mysli date premiery. wszystko by bylo zaplanowane i rozrysowane tydzien po tygodniu i nie bylo by pieprzenia o marcu. nie bylo by informacji typu "nie wiadomo kiedy premiera, nie ustalono tego jeszcze". skad w takim razie wzieli ten marzec i dlaczego go nie dotrzymali? wg Ciebie to efekt marketingu? jasne, chyba negatywnego.
Sorry, ale nie wiesz o czym mowisz. Kazunori wyraznie mowil w wywiadach, ze odpowiednie SCE jeszcze mysla nad kampania i data wydania. To wszystko troche trwa, tym bardziej, ze Gran Turismo to jest wielka seria i duza kasa dla Sony. Oni nie moga sobie wydac gry od tak, musza to zaplanowac nie tylko marketingowo, ale tez korporacyjnie, by np uzyskac dobry profit w danym kwartale dla akcjonariuszy. Stary to jest wielki biznes, a nie zorganizowanie zlotu ...
Poza tym przesuniecie gry w Japonii bylo logiczne. W marcu wychodzi GOW 3, Heavy Rain i Yakuza 4 we Japonii, wiec miesiac jest jakos ustawiony, glupio by zrobili robiac sobie konkurencje.
a to, ze wypada on na koniec roku, przed swietami, po E3 jest logiczne
Jest logiczne ze wzgledow biznesowych, czyli marketingowych! Holiday season, duzy popyt na gry, wazna karta przetargryowa przeciw konkurencji oraz bardzo wazny kwartal dla akcjonariuszy.