OK, to ja na szybko podzielę się wstępnie moimi wrażeniami.
Gameplay & Model Jazdy: Nie dotykałem trybu Arcade Mode, więc się o nim nie wypowiem, natomiast GT MODE jest takie jakiego oczekiwałem, multum rzeczy do zrobienia, bardzo dobre i przemyślane menu i po prostu micha sama się cieszy na to co możemy tam zrobić. Ja dopiero co zaliczyłem jedną licencję(B), oraz przejechałem Sunday Cup, model jazdy jest świetny, mogę zgodzić się z recenzjami że prawdopodobnie najlepszy jaki do tej pory powstał na tą generację konsol, i co ważne nawet na padzie da się spokojnie grać, choć wiadomo że pełną radość czerpie się z gry na kierownicy. Bardzo dobrze czuć samochód, znacznie lepiej wygląda hamowanie i kontry w stosunku do Gt5P. Oczywiście gram na wył. wszelkich asystach(jedynie ABS mam wł. na 1). Podoba mi się to że kamera z widoku z kokpitu potrafi fajnie zatrząsnąć i generalnie dzieje się więcej niż w Gt5P(jest realistyczniej, i nie przesadzono tu tak jak w NFS Shift które poszło na efekciarstwo) i to w Hondzie Civic, aż nie mogę sobie wyobrazić co będzie działo się w furach klasy GT lub RACE. Photo Travel jest świetny, oczywiście wyjściowo mamy dostęp jedynie do 4 miejscówek(z czasem odblokowują się kolejne), i tu zaskoczenie, bo nie dość że otrzymujemy piękne miejscówki, to jeszcze PD odwzorowało w nich charakterystyczne dźwięki czy zachowania, oraz otrzymujemy opis dlaczego akurat to miejsce zostało wybrane, jak dla mnie to rewelacja. Lubię gdy gry też edukują. Póki co nie odblokowałem jeszcze zniszczeń mechanicznych i visualnych ani zmiennego trybu doby, ale to przyjdzie wraz z ograniem.
Grafika: Niektórzy zdrowo przesadzają(może macie źle TV ustawione)! Wiem też że screenshoty mocno zaniżają także jej odbiór w stosunku do tego kiedy gramy czy oglądamy replay. Fury wyglądają, jeszcze lepiej niż w GT5P, mowa o Premium Cars, natomiast Standard Cars wyglądają różnie, jedne lepiej(podczas gameplay'u nie odróżnicie ich od Premium Cars), inne trochę gorzej, ale fakt jest taki że nie przeszkadzają, a to duży plus. Odnośnie tras to także jedne wyglądają lepiej(są świetne i bliskie fotorealizmowi), inne trochę gorzej(ot takie średniaki). Dynamiczne Cienie nie są takie tragiczne jak niektórzy mówią, szczególnie że podczas jazdy szybko się o nich zapomina, a ich poziom zależy także od trasy na której się ścigamy. Kokpity są świetne. Jak dla mnie oprawa Gt5 to jej mocny punkt i nie wiem dlaczego niektórzy się aż tak jej czepiają, może dlatego że albo nie grali w grę u siebie, albo mają jakieś problemy z regulacją TV bądź szukają na siłę jakiś niedomówień. I jeszcze jedna uwaga jeśli kogoś TV nie obsługuję Full HD i pełnej gamy czerni(praktycznie jedynie plazmy i niektóre LCD), lepiej ustawić rozdzielczość w menu PS3 na 720P i wył. pełną gamę czerni, przetestowane u mnie.
Dźwięki: Póki co gram na słuchawkach(Senki HD428) i jak dla mnie jest znacznie lepiej niż w GT5P, fury brzmią jak należy, i jeśli jakieś odstają to nieznacznie. Muzyka jest dobrana z smakiem i miło się jej słucha w Menu czy podczas Replay'a.
Póki co to tyle, wracam grać bo jest w co. Wszystkim tym którzy się wahają czy kupić, radzę czym prędzej pobiec do sklepu! Pełny mój opis pewnie będzie jak się już bardziej ogram, czyli za jakiś tydzień myślę.
Ps. Do zobaczenia online dziś wieczorem, ja wracam póki co do singla.