BZDURA
W realu smiga sie na komfortowych/sportowych z GT i jakos nie ma akcji(no chyba ze na lodzie), ze skrecasz kola przy np 80 i opony zaczynaja piszczec a auto jedzie prosto i nawet troche nie skreca, a tak to zazwyczaj w GT wyglada.
Moze na kierownicy jest inaczej bo kola nie sa po 1s skrecone na maksa jak na padzie,na ktorym nie da sie jechac normalnie...
Tak tym rx-7 ktorego kupilem w te ciasne zakrety musze 50 km/h wjechac inaczej auto nawet nie skreci o milimetr... szybciej juz jest jak driftuje bo wtedy moge i z 80 jechac... Bije tu do tego modelu rx-7 ktory mam bo inny moze by jechal normalnie dlatego sie zapytalem ktorego rx'a polecacie
bo nie wszystkie auta sie tak zachowuja...
Niestety GT nie jest jakims super uber symulatorem i pewne auta prowadza sie beznadziejnie... porownywalem auta ktorymi jezdzilem naprawde z odpowiednikami z GT5 i niestety wiekszosc nie prowadzi sie jak powinna...
Najlepszy przyklad auta ktorymi smigam na codzien - alfa 156 i volvo s60... alfa jest jednym z kilku aut FF ktore jest wybitnie nadsterowne w dodatku prowadzi sie jak gokart, a w GT5 jest podsterowne i slamazarnie reaguje na ruch kierownica co jest poprostu przeciwienstwem prawdziwej 156ki...
Volvo s60 natomiast w realu jest bardzo leniwe jesli chodzi o reakcje na ruch kierownica, w dodatku auto jest swietnie zbalansowane i nie wykazuje pod/nadsterownosci a w GT5 ofc jest podsterowne i reaguje na ruch kierownica jak inne auta...
Opon wyscigowych nie uzywam jakos specjalnie... caly a-spec (nie liczac aut ktore maja w standardzie oponki wyscigowe) smigam na stocokowych oponach stockowymi autami
co widac na multi bo gdy wy jedziecie na wyscigowych twardych ja jade na sportowych twardych a i tak ostatni nie jestem, wiec tez nie chodzi o to ze nie umiem jezdzic
I do specyfiki tych opon bardziej przywyklem niz do wyscigowych
poprostu czasami az smiac mi sie chce jak auto zachowuje sie jak bym jechal po lodzie...
A najbardziej to juz mam polewke z chargera, ktory nie ma sily zamielic kolami
Ogolonie znalazlem kilka takich rodzynow w muscle carach ktore nie moga zamielic kolami, w zakrecie bokiem to mozna je postawic ale na recznym