Proponowałbym wrzucanie tutaj zdjęć, które uważacie za naprawdę dobre i są aktualnie szczytem waszych możliwości. Po co zaśmiecać temat zdjęciami "nie wyszło, ale i tak wrzucę". Jeżeli ktoś wrzuciłby tragiczne zdjęcie i zostałby zjechany, to nie mógłby się wytłumaczyć, że "wiatr wiał, a mnie oślepiło słońce, a kompresja wszystko zepsuła". Chyba dobry kompromis.
Z tym szczyt możliwości, to przesadziłem, ale wstawiajmy zdjęcia, których się potem nie będziemy wstydzić i nie będziemy świecić oczami, że niby wina zaćmienia księżyca i ruchów tektonicznych.
Blachor, zgoda, ale niech potem się nikt nie tłumaczy, że to nie jego wina, że i tak się nie starał itp. Nie piję do Marcepana, tak ogólnie. A poradami i sugestiami służę cały czas.
W oryginale zdjęcie domku lepsze, jednak znowu albo kompresja albo zwyczajnie poruszone lekko. Ładne byłoby z soczystymi kolorami i ostre jak żyleta, a tak jest zwyczajne, no i ta antena. Ja wiem, że nie zdejmiesz sąsiadowi (lub komukolwiek innemu) anteny dla jednego zdjęcia, ale ona psuje zdjęcie. To trochę jak piękny widok z gór, a tam coś jest, co to? O McDonald's. Albo piękne zdjęcie żubra, który trzyma głowę w torbie z Tesco, a miało być klimatycznie.
Zdjęcie z linka, trochę kadr do zada, niżej nieco, żeby chociaż biały wóz miał trochę przestrzeni na dole. A wtedy domek byłby wyżej i mniej byłoby nieba, akurat te chmury z góry by zniknęły, a ta niżej miałaby nieco przestrzeni.