Autor Wątek: Prison Break  (Przeczytany 63814 razy)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
Odp: Prison Break
« Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 17, 2008, 16:27:44 pm »
Gdyby tylko z drugiego sezonu wycięli sceny spotkań Kim'a z tym łysym niemową, to spokojnie serial mógłby się zakończyć na drugim sezonie i miałby bardzo dobre odejście. Trójka już mnie tak nie ciągnie, oglądam bo oglądam, ale bez większych emocji, klimat już nie ten. A za największą pomyłkę i tak uznaję
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2008, 16:40:40 pm wysłana przez Wojtq »
PSN ID: WojtqGO

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 17, 2008, 16:30:15 pm »
Bez spojlerów proszę :P
Chociaż o tym to już się dowiedziałem jakiś czas temu (również w tym temacie), a potem jeszcze ktoś potwierdził to w szkole :)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 17, 2008, 16:42:37 pm »
Ja nie wchodzę na forum konkretnego serialu/sezonu jeżeli go jeszcze nie obejrzałem, lub nie jestem "na czasie" ;) . Zawsze istnieje ryzyko, że przeczytam o czymś, o czym nie chciałbym się tak dowiedzieć. Ale info schowałem w spoiler ;) .
PSN ID: WojtqGO

Marins

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 23, 2008, 21:46:58 pm »
10 odcinek III sezonu dał rade na pewno lepszy od poprzedniego. Robi się coraz większa grupka do ucieczki  :cool:

marcinps3

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 23, 2008, 22:02:44 pm »
mi się cały czas ten serial podoba  :D

Slay

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 23, 2008, 22:15:16 pm »
Heh, mnie sie szczerze mowiac nie podoba ten 3 sezon tak jak dwa poprzednie.
To wszystko powoli robi sie takie naiwne, ze czasami przykro patrzeć.

Bellick wyzywa kogoś na samobojcza walke, ale wielkim zbiegiem okolicznosci zostal uratowany... to troche przegiecie ;p
duzo bardziej wciagnal mnie poki co grey's anatomy - wlasnie zaczynam 2 sez

i kto tu ma najwiekszego gs ??

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
  • Xbox Live: xXI TOMEK IXx
« Odpowiedź #166 dnia: Lutego 14, 2008, 01:31:20 am »
PB mi się podoba narazie oglądałem 1 i 2 sezon i pierwszy odcinek 3 bo niemam czasu ale jutro obejze wiecej.

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #167 dnia: Lutego 14, 2008, 17:38:55 pm »
Wiele ludzi krytykuje PB ale ja się znimi niezgadzam ponieważ ja oglądam 3 serie i nadal ten serial ma to coś co przykuwa do telewizora i chce się oglądać dalej co się wydarzy .1 seria była wspaniała trzymała w napięciu i super klimat był 2 seria może troche gorsza ale fajnie się nadal oglądało natomiast 3 seria  także dobra nawet bardzo można poczuć troche pierwszą serię a już 18 lutego 13 odcinek finał seri 3 sam jestem ciekaw jak to się wszystko skończy .
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #168 dnia: Lutego 20, 2008, 14:19:30 pm »
Ostatni odcinek 3 sezonu po prostu mną pozamiatał. Bo bardzo średnich poprzednich odcinkach zakończenie tej serii przypomniało mi najlepsze czasy PB. Zapowiada się bardzo dobra 4 seria i po cichu czuję powrót do wysokiego poziomu być może nawet z 1 sezonu. Mają duże pole do popisu bo pozostawili wiele wątków niedokończonych i sam fakt że sytuacja Michael'a obraca się o 180 stopni.
3 sezon był lekko nijaki i widać było brak pomysłów autorów. Natomiast ostatni odcinek to mocy kop w zad i zapowiedź na lepsze czasy dla PB.

elfor

• J-23
  • Reputacja: 4
  • Wór 1000 Team
« Odpowiedź #169 dnia: Lutego 20, 2008, 14:26:27 pm »
A dla mnie to naciągane na maxa, Michael mógł zabić tą złą panią ale tego nie zrobił i gdy wszystko już było ok, wszyscy we troje mogą żyć w spokoju on nagle musi się zemścić , litości  :mad: . To samo zagrywka z Mahonem, biedny "wyciskacz ciarek" ;) . Wku*wia mnie już ten serial i nie wiem czy w ogóle będę go dalej oglądał.

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #170 dnia: Lutego 20, 2008, 14:43:12 pm »
ile jest odcinków 3 sezonu ? I ma być 4 sezon ?  :shock: :grin:

elfor

• J-23
  • Wór 1000 Team
« Odpowiedź #171 dnia: Lutego 20, 2008, 14:53:48 pm »
w 3 sezonie było tylko 13 odcinków

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #172 dnia: Lutego 20, 2008, 16:57:58 pm »
Ja przez cały 3 sezon oglądałem PB z średnim zainteresowanie ale ostatni odcinek od nowa wzbudził moje zainteresowanie.
Według mnie to teraz dopiero autorzy serialu mają pole do popisu. Mic znowu będzie mógł się wykazać sprytem czego było zdecydowanie za mało w 3 serii. Ścigając Susan zacznie odkrywać tajemnice rybaka a to może doprowadzić go jeszcze dalej. Czekam na 4 sezon gdyż widzę duży potencjał do wykorzystania po takim obrocie spraw. W sumie gdyby nie sprawa Sucre to mogliby zakończyć ten serial ale IMO jest tu wiele celowych zagrań, które podpowiadają że kolejna seria nadejdzie.
Dla mnie najlepiej by było gdyby PB skończył się po pierwszej serii ale skoro zaczęli to dalej ciągnąć to ja się już pogodziłem z tym że można spodziewać się kolejnych sezonów. Czekam na oficjalne info odnośnie dalszych losów bohaterów z Fox River.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Lutego 20, 2008, 18:54:32 pm »
Dla mnie ostatni odcinek 3 sezonu był bardzo dobry. Mają teraz duże pole do popisu wiele wątków do pociągnięcia  o których wspomniał marcepan.

A dla mnie to naciągane na maxa, Michael mógł zabić tą złą panią ale tego nie zrobił i gdy wszystko już było ok, wszyscy we troje mogą żyć w spokoju on nagle musi się zemścić , litości  :mad: . To samo zagrywka z Mahonem, biedny "wyciskacz ciarek" ;) . Wku*wia mnie już ten serial i nie wiem czy w ogóle będę go dalej oglądał.

Majkel nie zabił jej od razu bo nie jest to osoba "potwór" toż to dobry człowiek więc zawahał się. Co do zemsty ma prawo niech rozwali całą firmę a kwestia z Mahonem ciekawa bo (boję się to pisać :) ) słowa które wypowiedział na końcu mogą świadczyć o tym że Sara żyje ? Elfor jak Cię Wku*wia ten serial to po co sobie nerwy psuć ?

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #174 dnia: Lutego 20, 2008, 20:24:39 pm »
Ostatni odcinek 3 sezonu po prostu mną pozamiatał. Bo bardzo średnich poprzednich odcinkach zakończenie tej serii przypomniało mi najlepsze czasy PB. Zapowiada się bardzo dobra 4 seria i po cichu czuję powrót do wysokiego poziomu być może nawet z 1 sezonu. Mają duże pole do popisu bo pozostawili wiele wątków niedokończonych i sam fakt że sytuacja Michael'a obraca się o 180 stopni.
3 sezon był lekko nijaki i widać było brak pomysłów autorów. Natomiast ostatni odcinek to mocy kop w zad i zapowiedź na lepsze czasy dla PB.

Ja uważam , że 3 sezon wcale nie był aż taki złypowiem nawet że byl bardzo dobry a 2 ostatnie odcinki to już czysty geniusz.
A co do 4 serii to rzeczywiście potencjał jest ogromny choć 1 sezon bedzie cieżko pobić , ale jeśli zostanie utrzymany poziom z 12 i 13 odc 3 sezonu to wszystko możliwe:] Ale najwiekszym pytaniem jest to - czy ten 4 sezon napewno bedzie ? - osobiście mam wielką nadzieję , że tak zreszta zostało tyle wątków ze muszą pokazać co dalej  :cool:

Marins

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Lutego 20, 2008, 20:48:53 pm »
Agst07 będzie 4 sezon musi być zresztą wszytko na to wskazuje :)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Lutego 21, 2008, 09:46:03 am »
Muszę was zmartwić, bo pomimo urwania zawiązującej się akcji, czwartego sezonu możecie się nie doczekać. Furtkę co prawda otworzyli, ale problemy ze scenarzystami widać już po ucięciu 11 odcinków...

elfor

• J-23
  • Wór 1000 Team
« Odpowiedź #177 dnia: Lutego 21, 2008, 09:48:24 am »
przecież strajk scenarzystów został zażegnany

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Lutego 21, 2008, 09:50:39 am »
...a mimo to 11 odcinków nie "dokręcono", więc sprawa jest grubsza.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Lutego 21, 2008, 17:11:37 pm »
Nie dokręcono bo nie wiadomo jak długo by się ten strajk pociągnął. Teraz jak już wszyscy są happy to powinno być ok.

"Jak dowiadujemy się od Nicka Santory (producent i scenarzysta "Prison Break") bardzo możliwe, że serial nie skończy się na trzeciej serii.

W ostatnim swoim poście na internetowym blogu, Nick Santora napisał:
Oficjalna decyzja o czwartym sezonie "Prison Break" nie została jeszcze podjęta, jednak takich decyzji nigdy nie podejmowaliśmy tak wcześnie, wiec to nic jeszcze nie znaczy. Wierze, że zdecydujemy się na ten czwarty sezon, ale nie mogę tego zagwarantować. Nie bierzcie pod uwagę plotek, które sieją dziennikarze... gdyby to show miało się zakończyć, poinformowałbym was.."

Będzie na 95%

suli dia

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #180 dnia: Lutego 21, 2008, 17:36:48 pm »
Ja licze na 4 sezon bo ostatnie odcinki były bardzo wciągające mi osobiście seria 3 bardzo się podobała.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Lutego 21, 2008, 17:44:38 pm »
Będzie na 95%
Stary, błagam, powiedz jak to wyliczyłeś. :lol:

Marins

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Lutego 21, 2008, 17:46:40 pm »
Będzie na 95%
Stary, błagam, powiedz jak to wyliczyłeś. :lol:

Sry stary zapomniałem napisać "według mnie" - zadowolony ?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Lutego 21, 2008, 17:55:51 pm »
Nie o to chodzi, tylko dlaczego 95 a nie 89,3%, albo 96,2? :lol:

elfor

• J-23
  • Wór 1000 Team
« Odpowiedź #184 dnia: Lutego 21, 2008, 18:10:00 pm »
bo 95% optymalnie pasuje do tej sytuacji ;)

Marins

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Marca 25, 2008, 14:10:47 pm »
Nie o to chodzi, tylko dlaczego 95 a nie 89,3%, albo 96,2? :lol:

czepiasz się szczegółów bo śnieg jest biały a dżem o smaku truskawkowym smakuję jak truskawki.

Swoja drogą Elfor dobrze napisał.

Opublikowane: Luty 21, 2008, 18:15:36
"Amerykański kanał FOX zamówił czwarty sezon serialu "Skazany na śmierć", który należy do najpopularniejszych produkcji telewizyjnych na świecie.

Zamówienie obejmuje 22 epizody, które zostaną wyemitowane jesienią. Podczas bieżącego sezonu wyemitowano jedynie 13 odcinków, gdyż realizację serialu przerwał strajk scenarzystów. Na decyzję FOX wpłynęły dobre wyniki oglądalności "Skazanego". Trzeci sezon zobaczyło średnio 8,2 miliona widzów.

Produkcja czwartego sezonu rozpocznie się w maju i zostanie przeniesiona do Los Angeles, gdzie według scenariusza od tej pory będzie się rozgrywać akcja serialu.

Planowany od kilku miesięcy spin-off "Skazanego na śmierć" jest ciągle w trakcie produkcji. Więcej szczegółów na jego temat poznamy w późniejszym czasie."

Wiedziałem ha  8)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #186 dnia: Marca 25, 2008, 14:16:47 pm »
Produkcja czwartego sezonu rozpocznie się w maju i zostanie przeniesiona do Los Angeles, gdzie według scenariusza od tej pory będzie się rozgrywać akcja serialu.
Ucieczka z Los Angeles  8-)

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #187 dnia: Marca 25, 2008, 14:24:29 pm »
Super, wracają do stanów. Tylko po co? 4 sezon będzie robiony kompletnie na siłe.

suli dia

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #188 dnia: Marca 25, 2008, 14:35:40 pm »
Ja jestem z tego zadowolony bo dla mnie 3 sezon był bardzo dobry i był stanowczo za krótki .

Marins

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Marca 25, 2008, 23:10:27 pm »
Dla mnie PB jest bardzo dobrym serialem. Niech kręcą nawet 5 sezon już się do nich wszystkich przyzwyczaiłem  :cool:

puppet

• Towarzysz
« Odpowiedź #190 dnia: Marca 26, 2008, 11:48:41 am »
Wiadomo że będzie kontynuacja, przecież lecą na kasę ;)
Poza tym, teraz dużo ludzi narzeka - "po co kolejny sezon", ale jak w końcu dany sezon będzie ostanim, to te osoby jako pierwsze powiedzą "nieee, tylko nie to" ;)

Marins

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 06, 2008, 21:02:01 pm »
"Po tym jak przez strajk scenarzystów skrócono 3. sezon "Prison Break", cała serialowa obsada myśli już o kolejnej serii. Amaury Nolasco przyznaje, że z niecierpliwością czeka na powrót na plan "Skazanego na Śmierć".
Dla osób, które nie oglądały trzeciej serii, tekst będzie zawierał spoilery.

- Z tego co słyszałem, to w maju wracamy na plan - mówi Nolasco. - Moja postać znów znalazła się w więzieniu i to dla mnie bardzo ekscytujący fakt. Ponadto moja serialowa dziewczyna nadal jest w ciąży. To chyba najdłuższa ciąża w historii telewizji - śmieje się aktor. - Warto jednak pamiętać, że od ucieczki z Fox River minęło dopiero trzy miesiące, więc Maricruz ma jeszcze sporo czasu do porodu - dodaje.

Amaury przyznaje, że jest dumny z kreowania takiej postaci jak Sucre. - Jest oddanym przyjacielem. Bardzo podoba mi się jego relacja z Michael'em - mówi. Aktor prosi o zaufanie widzów, którzy mają wrażenie, że trzeci sezon jest powtórką pierwszego. - Spotykam wielu ludzi, którzy mnie pytają "ile jeszcze razy wrócicie do więzienia?". Odpowiadam im, że nie wiem co będzie dalej. Uważam natomiast, że nasi scenarzyści piszą naprawdę świetny scenariusz. Dajmy im szansę - dodaje 38-letni Portorykańczyk.

Aktor nie ma pojęcia, co będzie działo się w 4. serii. - Nie lubię z góry wiedzieć, jak potoczy się akcja. Lubię czytać scenariusz na bieżąco, bezpośrednio przed realizacją zdjęć. Wiem, że na pewno w Sonie jest T-Bag i Bellick. Podejrzewam, że Sucre będzie miał z nimi trudne relacje. Zobaczymy co będzie, czekam na rozwój wypadków - kończy Nolasco."

Źródło: ShowTV.pl
Opublikowane: Marzec 26, 2008, 13:36:20
Poniższa informacja ujawnia szczegóły fabuły serialu, zatem czytacie na własną odpowiedzialność.

"Od czasu znakomitego debiutu "Skazanego na śmierć", serial traci coraz większą liczbę fanów. Dla wielu z nich kroplą goryczy była śmierć doktor Sary Tancredi granej przez Sarah Wayne Callies. Teraz twórcy chcą ich przyciągnąć z powrotem przed telewizory.

W tym celu przygotowują w czwartym sezonie powrót Sary, która okaże się jak najbardziej żywa. Twórcy twierdzą, że z pomysłem powrotu bohaterki nosili się od samego początku, kiedy tylko okazało się, że Callies nie będzie mogła zagrać sceny śmierci swej bohaterki. Przyznają jednak, że w decyzji o jej powrocie dużą rolę odegrali widzowie, którzy domagali się powrotu Callies i szeroko dyskutowali śmierć bohaterki.

Sara i Michael (Wentworth Miller) znów się spotkają, a twórcy obiecują, że dla pary przygotowali nowe olbrzymie trudności do przezwyciężenia."

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 06, 2008, 22:54:41 pm »
Co za żenua. Teraz oficjalnie przestaje ogladac prison breaka. W 5 sezonie Kellerman, Tweener i dziewczyna Lincolna tez ozyja !

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 06, 2008, 22:55:59 pm »
Czy ja wiem, szczerze mówiąc, moja matka stwierdziła: "na bank jej nie zabili". Rodzicielska mądrość życiowa. :lol:

wini

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 2
  • GTA V
« Odpowiedź #194 dnia: Kwietnia 06, 2008, 22:59:20 pm »
Bez jaj :lol:

Marins

• Gość
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 07, 2008, 07:59:56 am »
od początku wiedziałem że Sara wróci  :cool:

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #196 dnia: Lipca 01, 2008, 09:27:45 am »
Jakby kogoś interesowało, to oto 2 trailery 4 sezonu :

http://youtube.com/watch?v=oeTxDLgwgk8&feature=related

http://youtube.com/watch?v=7sw14-E-Mew&fmt=18

Dwugodzinna premiera odbędzie sie 1 września(przynajmniej tak przeczytałem)

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #197 dnia: Lipca 01, 2008, 09:46:16 am »
Dobry komentarz pod jednym z filmików:
"Ya they will call Shenron with the 7 dragon balls and wish her back."

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #198 dnia: Lipca 02, 2008, 00:22:03 am »
jestem w trakcie nadrabiania zaległości i przyznać trzeba ,że po tych 8 epach forma PB systematycznie spada . Nie wiem jak jest pod koniec , ale to co zaobaczyłem w III serii to jedna wielka kpina z widza . Ferajna zamiast walczyć o przeżycie w getcie sprawia wrażenie jakby była na jakiś wakacjach na Panamie . Naprawdę pierwsze trailery promująca 3 sezon dały nadzieje ,że to będzie bardziej brutalny serial ,definitywny koniec z zabawą ze strażnikami . A tu wody nie ma , woda pod koniec jest , przemiotu nie ale jakimś dziwnym przypadkiem bohater ratuje się z opresji w ostatnim ułamku sekundy . To już nie jest zaskakujące , to jest cholernie wtórne i do bólu banalne . Doszło nawet do takiej sutacji ,że podczas paru odcinków miałem niepohamowaną chęć przewinięcia pliku celem wypatrzenia co ciekawszych fragmentów . Czujecie ? Najbardziej intensywny niegdyś serial zapychany jest durnowatymi wątkami nie mającymi większego sensu z fabułą oraz ciekawego akcentu na koniec . Serial ewidentnie zjadł swój ogon .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #199 dnia: Lipca 02, 2008, 11:14:36 am »
jestem w trakcie nadrabiania zaległości i przyznać trzeba ,że po tych 8 epach forma PB systematycznie spada . Nie wiem jak jest pod koniec , ale to co zaobaczyłem w III serii to jedna wielka kpina z widza . Ferajna zamiast walczyć o przeżycie w getcie sprawia wrażenie jakby była na jakiś wakacjach na Panamie . Naprawdę pierwsze trailery promująca 3 sezon dały nadzieje ,że to będzie bardziej brutalny serial ,definitywny koniec z zabawą ze strażnikami . A tu wody nie ma , woda pod koniec jest , przemiotu nie ale jakimś dziwnym przypadkiem bohater ratuje się z opresji w ostatnim ułamku sekundy . To już nie jest zaskakujące , to jest cholernie wtórne i do bólu banalne . Doszło nawet do takiej sutacji ,że podczas paru odcinków miałem niepohamowaną chęć przewinięcia pliku celem wypatrzenia co ciekawszych fragmentów . Czujecie ? Najbardziej intensywny niegdyś serial zapychany jest durnowatymi wątkami nie mającymi większego sensu z fabułą oraz ciekawego akcentu na koniec . Serial ewidentnie zjadł swój ogon .
Jak chcesz możesz iść oglądać M jak Miłośc czy Klan :wink:. Może PB traci z każdym sezonem na atrakcyjnosci ale trzeba to powiedzieć, że mało który serial jest w stanie go pobić nawet teraz.
Yeahh, me and hate that's an odd couple