@Windo
Mowisz, dlaczego Kubica nie jest w super zespole typu McLaren, Ferrari, badz BRB,
a wiec kazdy z tych zespolow ma jednego mocnego kierowce, a w dwoch przypadkach nalezy dodac, ze maja kierowce, w ktorego inwestowali od kiedys tam i chca wiedziec jego(Hamilton i Vettel) sukcesy itd.. Dlatego tez nigdy nie zobaczysz w jednym zespole kierowcow, ktorzy maja potencjal na bycie tym najlepszym i beda odnosili zwyciestwa, gdyz w zespole beda zatargi, przykladem nawet na to moze byc sytuacja pomiedzy RBR+Vettelem a Webber. Wczesniej McLaren+Hamilton a Alonso.
Natomiast Ferrari to zespol z zupelnie innego swiata, zanim ktos do Ferrari sie dostanie musi dowodzic swoich umiejetnosci sukcesywnie przez pare lat.
Alonso, zdobyl tytuly w Renault, przeniosl sie do McLarena, powrocil do Renault, w ktorym jezdzil 2 sezony i nic nie odniosl, ale pokazywal, ze nawet w teoretycznie slabym bolidem mozna zdobywac punkty. Kiedy zrobilo sie miejsce w Ferrari zostal tam przyjety.
W tym momencie Massa dla Alonso, to tak jak Fisichella w Renowce. Nie wyrzuca go, bo wiedza ze jest takim zawodnikiem, ktory po prostu odpusci dla dobra 'tego lepszego'.
Taka sama sytuacja jest w McLarenie. Button niby mistrz swiata, ale kiedy ten zdobywal tytul mial za kolege z zespolu Barichello.
Jakby doszlo do sytuacji, ze Kubica by sie przeniosl do RBR to bysmy mieli powtorke z rozrywki, kiedy Alonso przeszedl na jeden sezon do McLarena.
Szczerze, to nie mam zielonego pojecia do jakich zawirowan dojdzie w tym roku i nie wiem, co byloby dla Roberta najlepszym rozwiazaniem. Mam nadzieje, ze podejmie taka decyzje, ktora zapewni mu w przyszlym roku bolid, ktorym wygra w koncu ms.