uff , a juz myslałem ,że jakis chochlik skasował taki piekny topic .
American Beauty - ''ah jak to wspaniale by było sobie mieszkać - wszystko tam w nadmiarze '' -tak mysli większośc ludzi ( w tym i ja ) a tu obraz Mendesa pokazuje nam cos zupełnie innego . Strasznie podoba mi się to ,że w tym filmie każda postac ma coś na sumieniu .Nie ma podzialy dobry tamten zły , tylko wszyscy tj . to bywa w rzeczywistości -szarzy . I ten luzacki Spacey , kto go nie lubi
Małe arcydzieło
9/10
Red Eye - sztraszny nie wypał . W kinie rozrywkowym mamy przynajmniej piekne panie i niebrzydzsze kraksy/mordy/efekty. Tu nie ma nawet tego .
4+/10
Full Metal Jacket - do połowy (czyt. do konca wystepu szefa oddziału ) wszystko ok .Schody się zaczynają gdy ''glizdy '' awansują i pojda we własnym kierunku . Bywa wtedy różnie .Z gatunku wosjkowych bardziej preferuje trochę poetyckie Cienką Czerwoną Linię . Ciutkę się zawiodłem , niemniej film warty obejrzenia .
Smak Życia - na poczatku smieszny motyw . Pani Torbicka w swym programie Kocham Kino zapowiedziała ten film jako komedię .CoO ?? Co w tym badziewiu jest takiego komicznego ja się pytam ?Moim laickim zdaniem wygląda to bardziej na obyczajowkę , mniej dramat ale juz napewno nie humorystyczną opowieśc o bandzie studentów , którzy spotykają się w jednym miejscu .Wow , normalnie iskry lecą .
Nie ma tu absolutnie nic wartego naszej uwagi a tym bradzie wyczekiwania do tej 23 na tvp2 .
5/10
Borat - absurdalna komedia o Kazachskim korespondencie , ktora naśmiewa się z głupich przywyczajeń i uprzedzeń mieszkańców US i A . swietny humor poparty niezłym zonkiem na finisz programu pana Aliego G ( blond pięknośc nie wytoczyła jeszcze procesu ? .. hmm ) .Trzeba sprawdzić .
8+/10
Tożsamośc Bournea - mocne uderzenie na początek przykuwa uwage i elektryzuje widza . Minuty uciekają a kinoman wyczywa w tym jakies tanie chwyty i zagrywki , ktore juz gdzieś , kiedyś widział . Można obejrzeć ale mądrzejsi od tego filmu nie będziecie .To pewne
7/10
Psie Popoludnie - jedna z pierwszych ról Al Pacino mocno mnie nakręciła . Npad bank przez paru knypkow , którzy mieli problemi z samą obslugą kałacha a co mówić o zgarnięciu paru milonów baksów . Historia jak dla mnie zbyt rozwleczona a przez to nie co przynudzająca .Gdyby Pacino nikt by nawet nie zerknał .Szkoda
7/10
Kung Fu Hustle - sympatyczna komedia z Dalekiego Wschodu .Ciekawe pojedynki i przyzwoity humor daje obraz udanej acz nie genialnej historii .
Sympatyczne .
7+/10
Layer Cake - oj oj , brytyjskie .Duzo faków , jeszcze więcej bezpłciowych dialogów i mało kacji tak mógłbym pokrótce to scharakteryzować . 2 mocne scenki to ciut za malo by uznac ten eksperyment za udany .
7/10
Usual Suspects - Do niemalże ostatnich sekwencji uznalbym to za przywoity film akcji .Zakończenie jednak zweryfikowalo nieco moje poglądy .Jest niezle iz przytupem .Zagadka jest przednia a odpowiedzi szybko nie znajdziecie . Trzeba .
8/10
Babel - Niby wszystko ladnie pieknie ,acz brakuje mi tu czegoś .Takiej kropki nad i . Zwienczenia historii mocnym dramatycznym akcentem . Ciut zbyt płytko podszedł reżyser do problemu . Wszytsko kończy się zbyt optymistycznie .
8=/10