The Shutter - horrorek prosto Azjatów , łatwostrawny , bez uczucia zgagi . Nie bez kozery piszę zdrobniale bowiem , wstawki migawki zdefermowanej dziewczynki , ktora za zycia już przerażała wyglądem
juz nie zaskakują , bynajmniej nie po Ring gdzie podczas debaty przy zmywaku leci główka na dół
. Przydałoby się cos bardziej wyszukanego , ekstrawaganckiego , najlepiej z zombie wpierniczające ludzi , ale nie bądzmy wybredni . Jesli chcesz się przestraszyc to poszukaj czegoś lepszego , tutaj mam raczej adrenalinke w wersji light . Choć , nie powiem ostatni patent był nielichy
7/10
Fearless - Jet Li znów wywija pięśćiami ! Weeeaha
I to mogłoby by posłużyć za całą rekomendację bowiem to raczej klasa średni wśród filmów z udziałem Jeta . Na uwagę zasługuję dynamiczne walki (nie mowy o lataniu , biegania po wodzie czy innych fikusnych konfiguracjach jak ma to miejsce chocby w Hidden Dragon , Crouching Tiger ) osadzone w niezłych plenerach , gdzie animacje komputerowe nie odgrywały jakiejś kluczowej roli .Wszytko oparte na sile i mądrości szkoły Wu Shu .
7=/10
Harsh Times - jakże miło się rozczarowałem po napisach końcowych . Ale tak ze mną czasami bywa ,że niekiedy mam uprzedzenia . W tym wypadku zupełnie niesłusznie .Jest dwóch kolesi , którzy miło spędzają czas paląc ziółka i strasząc frajerów pukawkami . Jeden jest tuz po służbie wosjkowej , także mozna się domyslic jakie czasami ma fazy typ . Scenariusz to rzecz umowna , to bardziej prosta historia gdzie podczas balangowania odkrywa się prawdziwe wartości w życiu .Świetny przerwa pomiędzy poważnymi tytułami
8=/10
Hoodwinked - czerwony(aka Red ) kapturek osadzony w bardziej współczesnych czasach . Hehe , z bajki zrobili tworcy kryminał w którym szukano oprawcy/grabieżcy babcinych przepisów. Niezly pomysł , gorzej z animką .Ogółem należy go zaliczyc do udanych .
7+/10
The Wind That Shakes the Barley - świetny film o walce Irlandczykow z Brytyjczykami , ktorzy swą okrutnością w niczym nie ustępowali Hitler Jugen . Sugestywne zdjęcia , bajeczne krajobrazy , dopracowana na tip top kostiumy , angielskie fucki i przede wszytkim cała opowieść
, która ogląda się jednym tchem . Jest sporawo druzgocących relacji międzyludzkich , ich udręk , ich zwatpień , i wkońcu nadziei która umiera ostatnia . Druzgocące kino pełne doznań.
8+/10