No ja już ni mam takowej, więc sam muszę robic :]Zresztą i tak nie potrafiła kobita. Nie wiem, ciężko teraz u dziewczyny pasję pt "gotowanie i pieczenie". Takie podłe czasy.
Zaczynam powoli zabawę w pieczenie- dobry start :]Uploaded with ImageShack.us
W dzisiejszych czasach kobiety coraz częściej zapominają gdzie ich miejsce.
Moim zdaniem to niepokojące. Uważaj na niego ;0.Ja w przerwie od sesji zrobiłem sobie parowce z truskawkami i serem, takie, jak kiedyś robiła babcia. Kojarzy ktoś?
A co to są parowce?
U nas sie na to mówiło "pampuchy"
Ale ja to jem z mięsem i z sosem. Na słodko chyba by mi prze gardło nie przeszło.
U nas knedle albo pyzy na to mówią. Pyzy mówi się częściej gdy jest w nich mięsko. Jeśli w środku znajdują się owoce to wtedy nazywa się to knedle.
Cytat: el becetol w Czerwca 12, 2010, 22:14:41 pmU nas sie na to mówiło "pampuchy" Ale ja to jem z mięsem i z sosem. Na słodko chyba by mi prze gardło nie przeszło.
Zjadłbyś słodką bułkę z mięsem i sosem? No bo one są już słodkie same w sobie
Btw to się nazywa kluchy na parze.
Optymizmem napawa to że ziomeczek z XBL wsiadł w samochód i w końcu jedzie do mnie się wódki napić
Cytat: BoBaN w Czerwca 12, 2010, 23:21:53 pmU nas knedle albo pyzy na to mówią. Pyzy mówi się częściej gdy jest w nich mięsko. Jeśli w środku znajdują się owoce to wtedy nazywa się to knedle. pyzy to co innego raczej, je się gotuje, te się robi na parze
Cytat: tytacz w Czerwca 13, 2010, 12:52:45 pmZjadłbyś słodką bułkę z mięsem i sosem? No bo one są już słodkie same w sobie Nie, nie są.
Nie. Nikt ich tak nie nazywa. To żadne kluchy ''.
W Wielkopolsce pampuchy nazywane są pyzami