Że jednak da się dojść swoich praw w dzisiejszych czasach.
UltimatePay, czyli serwis którym chciałem zapłacić za US zdrapkę do PSNa wziął moje pieniądze a sklep i tak odrzucił moją transakcję (próbowałem płacić paypalem, ale nie wychodziło). Pomijam fakt, że pcgamessupply.com z którego ową zdrapkę chciałem kupić poinformował mnie, kiedy zapytałem dlaczego transakcje są odrzucane, żę nie mogą mi powiedzieć, bo mógłbym się dowiedzieć jak działa ich system i "try to exploit it".
Cokolwiek. W każdym razie postanowiłem odzyskać swoje skradzione ~40 zł. Na UltimatePay można płacić korzystając z serwisu Przelewy24. Kiedy chciałem odzyskać swoje pieniądze od UltimatePay poinformowano mnie, że zwrot pieniędzy może zostać dokonany WYŁĄCZNIE za pomocą czeku, co w sytuacji kiedy firma oddaje Ci USD oznacza, że albo dopłacisz do interesu albo otrzymasz 1/3...
4 razy odpisano mi na maila, gdzie mówiłem, że nie przyjmę w ten sposób pieniędzy, że inaczej się nie da. Po czwartym mailu zapytałem gdzie w Terms Of Service jest o tym wspomniane i gdzie się zgodziłem na taki biznes. Dziś otrzymałem wiadomość od Przelewy24, że moja kasa będzie w ciągu 5 dni na moim koncie. Czyli da się, tylko trzeba się upierać.
Podobna historia zdarzyła mi się z innym serwisem. Tych to dopiero poj**ało. Publikuję PROCEDURĘ WERYFIKACJI TOŻSAMOŚCI jaka została mi wysłana na maila.
Oczywiście godzina rozmowy z supportem i mam swoją zdrapkę bez przechodzenia przez tą uwłaczającą godności "procedurę". Ogólnie, nie dajcie się wychujać.
Procedura:
http://imgur.com/NziNu0s