Ankieta

Czy wierzysz w koniec świata?

Jeśli tak, weź czerwoną pigułkę.
7 (43.8%)
Jeśli nie, weź niebieską i spier**laj do wora.
9 (56.3%)

Głosów w sumie: 14

Głosowanie skończone: Września 22, 2012, 23:02:32 pm

Autor Wątek: Teorie spiskowe - temat dla wybrańców [']  (Przeczytany 541013 razy)

Ogur

• Gość
Odp: Teorie spiskowe - temat dla wybrańców [']
« Odpowiedź #2440 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:02:37 pm »
Nie wiadomo jaki można uzyskać jeszcze postęp technologiczny, wszystkie nasze teorie mogą być błędne. Gdybyś kolesiowi ze średniowiecza pokazał filmik ze startu Wahadłowca kosmicznego, albo chociażby samolotu to też by cie wyśmiał....
Mysle, ze ogolnie bylby zaciekawiony, jak mozna puscic film. :troll:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2441 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:22:40 pm »
Postęp postępem, a prawa fizyki prawami fizyki...

przecież nie znamy praw fizyki do końca. chociażby po to właśnie powstał LHC i teraz budują ITER.

Otóż to... Komentujecie to co widzieliście, tak jakby ludzkość była wszechwiedząca i nieomylna w tym temacie ;) Jest masa zjawisk, których ludzie nie potrafią racjonalnie wytłumaczyć, a co dopiero wytłumaczyć działanie napędu nad świetlnego (o ile to było to, a nie na przykład przejście do innego wymiaru)

Już nie raz obalano teorie naukowe, nigdy nie wiesz czy jakaś teoria nie pomija czegoś naprawdę istotnego.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #2442 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:31:32 pm »
Swoją drogą przypomniało mi się jak w programie dokumentalnym o pociągach wspominali, że na początku rozwoju kolei parowych twierdzono, że człowiek nie ma prawa przeżyć prędkości powyżej 100 km/h :lol: :lol: Ciekawe jakby zareagowali widząc to co teraz się dzieje ;P

W PKP by mogli czuć się bezpiecznie.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2443 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:39:29 pm »
Swoją drogą przypomniało mi się jak w programie dokumentalnym o pociągach wspominali, że na początku rozwoju kolei parowych twierdzono, że człowiek nie ma prawa przeżyć prędkości powyżej 100 km/h :lol: :lol: Ciekawe jakby zareagowali widząc to co teraz się dzieje ;P

W PKP by mogli czuć się bezpiecznie.

Ja się ostatnio rozmarzyłem i ciekawe kiedy zobaczymy spółkę PKP Intergalactic... Opóźnienia liczone w tysiącach lat i przerwy w dostawie tlenu. Oh wait...

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #2444 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:53:41 pm »
(o ile to było to, a nie na przykład przejście do innego wymiaru)

Przecież to fejk był. Już sam fakt, że 4 losowe osoby kręciły dokłądnie TO miejsce kiedy jeszcze nic z krzaków się nie wyłoniło jest fejkiem. No i gdyby takie cos było to połowa ludzi na ulicy tego miasta czy co to za wiocha była wyciągnęłaby komórki z kamerami fullHD czy inne srajfony i nagrała tysiące filmików z tym dziadostwem, a informacje o ufo trafiłaby do gazet.

Głupie filmiki robione przez Nakamushiego.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2445 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:58:05 pm »
(o ile to było to, a nie na przykład przejście do innego wymiaru)

Przecież to fejk był. Już sam fakt, że 4 losowe osoby kręciły dokłądnie TO miejsce kiedy jeszcze nic z krzaków się nie wyłoniło jest fejkiem. No i gdyby takie cos było to połowa ludzi na ulicy tego miasta czy co to za wiocha była wyciągnęłaby komórki z kamerami fullHD czy inne srajfony i nagrała tysiące filmików z tym dziadostwem, a informacje o ufo trafiłaby do gazet.

Głupie filmiki robione przez Nakamushiego.

Przecież nie pisałem, że ten film jest prawdziwy...

Nie to, żebym się napalał, że te filmiki są prawdziwe (bo oczywiście mogą być fake'iem),

Chodziło mi o to całe tłumaczenie czegoś niewyjaśnionego znanymi przez nas prawami fizycznymi, jest jak tłumaczenie kolesiowi ze średniowiecza jak działa samolot :/

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2446 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:06:03 pm »

Pisałeś, ze "może być fejkiem" czyli nie jesteś zdecydowany, a tutaj widać jak na dłoni, że to bzdurny fejk.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2447 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:10:32 pm »

Pisałeś, ze "może być fejkiem" czyli nie jesteś zdecydowany, a tutaj widać jak na dłoni, że to bzdurny fejk.

Po prostu obejrzałem filmik w małym okienku (ledwo co widziałem ten stateczek) i w pracy więc nie przykładałem większej uwagi do tego.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2448 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:48:02 pm »
Po prostu obejrzałem filmik w małym okienku (ledwo co widziałem ten stateczek)

Ja za to oglądałem na dużym i też nic konkretnego nie widziałem, prócz na oko 138 pixeli kręcących się w kółko wyglądajacych jak wstęga mobiusa. Takie filmy z kosmitami zawsze są w chujowej jakości, bo inaczej każdy łosiek by się zorientował.

Już to jest bardziej realne, od tych wszystkich ufo filmików (co oczywiście też fejk, no ale w sumie to nie znamy praw fizyki):

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2449 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:51:27 pm »
Już to jest bardziej realne, od tych wszystkich ufo filmików (co oczywiście też fejk, no ale w sumie to nie znamy praw fizyki):

Filmik Fake, ale lewitacja przy użyciu nadprzewodników jest możliwa.

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #2450 dnia: Września 01, 2012, 12:15:11 pm »
To, że dla nas coś wydaje się niemożliwe i nie ma pokrycie we współczesnych naukowych odkryciach nie oznacza, że to faktycznie jest niemożliwe. My po prostu tego nie wiemy. Nie mamy jak tego zbadać.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2451 dnia: Września 01, 2012, 12:17:09 pm »
To, że dla nas coś wydaje się niemożliwe i nie ma pokrycie we współczesnych naukowych odkryciach nie oznacza, że to faktycznie jest niemożliwe.

Dokłądnie, dlatego uważam, że cthulu istnieje, a po niebie fruwa niewidzialny różowy jednorożec.

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #2452 dnia: Września 01, 2012, 12:46:51 pm »
zbyt piękne, aby to było prawdziwe. We wrześniu podobno mają to ujawnić, zobaczymy.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2453 dnia: Września 01, 2012, 15:56:24 pm »

Spójrzcie na ten portal prowadzący do innego wymiaru. Nie wygląda to jak fejk, do tego są ujęcia pod różnym kątem. Nie możemy zaprzeczyć możliwości jego istnienia, bo nie znamy fizyki. Do tego zadaje sobie pytanie, co tam robi Szmajdzik?!

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #2454 dnia: Września 01, 2012, 16:11:10 pm »
Z przyjemnoscia zapoznalbym pania Lare z mechanika cial stalych i plynow 8)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2455 dnia: Września 01, 2012, 18:12:31 pm »

Zaczynasz przeginać w drugą stronę.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2456 dnia: Września 01, 2012, 19:07:46 pm »
W średniowieczu bym uznał to za prawdę.

Wybacz, ze przeginam w drugą stronę, ale podniecanie się jakimiś bardzo marnymi filmami i mówieniem, że "możę to prawda!!! napęd nadświetlny!!" jest też ostrym przegięciem. Na przykładzie tego filmu można zobaczyć (co ja gadam tego, każdy jeden sci-fi w kinie) jak banalnie w obecnych czasach zrobić "kosmitów" na jutubie.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2457 dnia: Września 01, 2012, 19:10:57 pm »
Ja dalej nie rozumiem jak ktos moze uwazac kosmitow za takich master trolli. Maja super technologie, ale przylatuja do nas tylko po to zeby poogladac sobie zamki albo zrobic kolka w zbozu :lol: :lol:
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2012, 19:43:58 pm wysłana przez Lem »

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #2458 dnia: Września 01, 2012, 19:17:44 pm »
Ja dalej nie rozumiem jak ktos mozna uwazac kosmitow za takich master trolli. Maja super technologie, ale przylatuja do nas tylko po to zeby poogladac sobie zamki albo zrobic kolka w zbozu :lol: :lol:

trollowałeś kiedyś kota laserem? ;)

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2459 dnia: Września 03, 2012, 14:04:00 pm »
W średniowieczu bym uznał to za prawdę.

Wybacz, ze przeginam w drugą stronę, ale podniecanie się jakimiś bardzo marnymi filmami i mówieniem, że "możę to prawda!!! napęd nadświetlny!!" jest też ostrym przegięciem. Na przykładzie tego filmu można zobaczyć (co ja gadam tego, każdy jeden sci-fi w kinie) jak banalnie w obecnych czasach zrobić "kosmitów" na jutubie.

Już zostaw ten filmik w spokoju :P Bo ja nie o nim piszę. 99% filmów na youtube z kosmitami to fake, i żadna tajemnica to nie jest. Chodzi mi o sposób w jaki tłumaczyłeś to, podpierając się znaną nam fizyką zapominając przy tym, że technologia się tak rozwija, że rzeczy niemożliwe dzisiaj za paręnaście lat mogą być częścią codziennego życia.

Tak wiem, trochę bez sensu się przyczepiłem, skoro filmik i tak czy siak jest fakiem chciałem tylko zwrócić uwagę na pewien błąd, który ludzie często popełniają próbując coś tłumaczyć :P

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2460 dnia: Września 03, 2012, 14:05:35 pm »
100% mrocz, 100% to fake.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2461 dnia: Września 03, 2012, 14:06:59 pm »
Jezeli UFO = kosmici, to tak, ale jezeli UFO = unidentified flying object, to ja bym powiedzial ze 50%, bo czesc to faktycznie NOLe, czyli niewiadomo co to, ale pewno pochodzenia ziemskiego jednak. :P

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2462 dnia: Września 03, 2012, 14:08:47 pm »
Jezeli UFO = kosmici, to tak, ale jezeli UFO = unidentified flying object, to ja bym powiedzial ze 50%, bo czesc to faktycznie NOLe, czyli niewiadomo co to, ale pewno pochodzenia ziemskiego jednak. :P

99% filmów na youtube z kosmitami to fake...

:roll:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2463 dnia: Września 03, 2012, 14:09:39 pm »
:cry:

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2464 dnia: Września 03, 2012, 14:10:46 pm »

iko

• Gość
« Odpowiedź #2465 dnia: Września 03, 2012, 14:44:10 pm »

Przeważnie jest to załoga składająca się z dwóch kobiet i dwóch mężczyzn. Ujmując ściślej nazywamy ich kosmitami. Powyższe dotyczy latających spodków. :grin:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2466 dnia: Września 03, 2012, 14:46:01 pm »
Przeważnie jest to załoga składająca się z dwóch kobiet i dwóch mężczyzn. Ujmując ściślej nazywamy ich kosmitami. Powyższe dotyczy latających spodków. :grin:
Nie rozumiem.

iko

• Gość
« Odpowiedź #2467 dnia: Września 03, 2012, 14:51:01 pm »
Jeszcze długa droga przed nami żeby to zrozumieć, przynajmniej tak mi się wydaje. Wierzysz svon w latające dyski?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2468 dnia: Września 03, 2012, 14:52:59 pm »
Nie zrozumialem twojego zdania po prostu. Nie wiem o co chodzi z ta kobieta i mezczyznami dwoma.

Nie wierze, ze to, co pojawia sie na naszym niebie i jest okreslane mianem komistow jest faktycznie przybyszami z innych planet.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2469 dnia: Września 03, 2012, 15:05:08 pm »
Przeważnie jest to załoga składająca się z dwóch kobiet i dwóch mężczyzn. Ujmując ściślej nazywamy ich kosmitami.
Jakie jazdy :lol: :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #2470 dnia: Września 03, 2012, 15:05:55 pm »
Jeśli chodzi o kosmitów, to tyle w temacie.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2471 dnia: Września 03, 2012, 16:47:10 pm »

Jeżeli chodzi o filmiki z obcymi, to przecież jest masa pokazujących obcych w innych krajach. Więc trochę tej grafiki nie kumam ;P

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2472 dnia: Września 03, 2012, 19:32:20 pm »
zbyt piękne, aby to było prawdziwe. We wrześniu podobno mają to ujawnić, zobaczymy.

No rzeczywiście temat naprawdę ciekawy. Wygląda to całkiem realnie, zwłaszcza że na ich stronie jest mnóstwo linków, mają zdjęcia oraz adres siedziby, oraz sam założyciel w wywiadach i licznych pokazach gada tak zajebiście z sensem, pokazując przy tym jego osiągnięcia, że ja jestem kupiony. Z dziewczyną dzisiaj obejrzeliśmy trwający prawie 2 godziny wywiad z założycielem tej fundacji, gdzie koleś jedynie siedział i do kamery mówił o wszystkim co udało im się osiągnąć do tej pory. Mieliśmy zajebistą rozkminę razem z moją kobietą na temat sensu tego co mówi i nawet ona została przekonana że to może być prawda, a jest typem realisty, który bardzo sceptycznie podchodzi do takich rzeczy.

http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/keshe-news/313-us-presidential-decree-and-keshe-foundation-response

To, że Obama podpisał papier mówiący, że każde propagowanie technologi tworzonych przez tą organizacje jest przestępstwem dla USA daje boosta do wiarygodności.

A tutaj link do wywiadu, który się naprawdę fajnie ogląda i polecam:

http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/video-presentions/220-about-the-keshe-foundation

Ogólnie po tym filmiku już wiem, że większość UFO ostatnio widzianych to zabawy różnych krajów z tą technologią. Nie można oczywiście wierzyć wszystkiemu ot tak sobie, ale jest to naprawdę wiarygodne i głębszy research tego tematu pogłębia jedynie wiarygodność tej fundacji. Czyli w wariancie optymistycznym za około 10 lat biura podróży będą oferować wycieczki na Marsa  8).

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #2473 dnia: Września 03, 2012, 19:51:53 pm »

Jeżeli chodzi o filmiki z obcymi, to przecież jest masa pokazujących obcych w innych krajach. Więc trochę tej grafiki nie kumam ;P

Ale to Amerykanie mają jakiegoś pierdolca na tym punkcie. Chyba dlatego, że nikt im jeszcze nie dopierdolił na ich własnej ziemi.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2474 dnia: Września 03, 2012, 20:01:09 pm »
Ale to Amerykanie mają jakiegoś pierdolca na tym punkcie. Chyba dlatego, że nikt im jeszcze nie dopierdolił na ich własnej ziemi.

Wszystko przez Rosswell

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2475 dnia: Września 03, 2012, 20:01:50 pm »

No rzeczywiście temat naprawdę ciekawy. Wygląda to całkiem realnie, zwłaszcza że na ich stronie jest mnóstwo linków, mają zdjęcia oraz adres siedziby, oraz sam założyciel w wywiadach i licznych pokazach gada tak zajebiście z sensem, pokazując przy tym jego osiągnięcia, że ja jestem kupiony. Z dziewczyną dzisiaj obejrzeliśmy trwający prawie 2 godziny wywiad z założycielem tej fundacji, gdzie koleś jedynie siedział i do kamery mówił o wszystkim co udało im się osiągnąć do tej pory. Mieliśmy zajebistą rozkminę razem z moją kobietą na temat sensu tego co mówi i nawet ona została przekonana że to może być prawda, a jest typem realisty, który bardzo sceptycznie podchodzi do takich rzeczy.

http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/keshe-news/313-us-presidential-decree-and-keshe-foundation-response

To, że Obama podpisał papier mówiący, że każde propagowanie technologi tworzonych przez tą organizacje jest przestępstwem dla USA daje boosta do wiarygodności.

A tutaj link do wywiadu, który się naprawdę fajnie ogląda i polecam:

http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/video-presentions/220-about-the-keshe-foundation

Ogólnie po tym filmiku już wiem, że większość UFO ostatnio widzianych to zabawy różnych krajów z tą technologią. Nie można oczywiście wierzyć wszystkiemu ot tak sobie, ale jest to naprawdę wiarygodne i głębszy research tego tematu pogłębia jedynie wiarygodność tej fundacji. Czyli w wariancie optymistycznym za około 10 lat biura podróży będą oferować wycieczki na Marsa  8).
mają uber technologię, a filmiku w hd nie potrafią nakręcić. ŚCIEMA!

btw. jeżeli są tacy open minded i non-profit to niech udostępnią tę technologię na sieci i pozamiatane. teraz to wygląda na zwykłe wyciąganie kasy.

btw2. mowa o tym filmiku:

gówno, a nie turbo technologię, na nim widać.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2012, 20:07:35 pm wysłana przez s00s »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2476 dnia: Września 03, 2012, 22:34:32 pm »
mają uber technologię, a filmiku w hd nie potrafią nakręcić. ŚCIEMA!

btw. jeżeli są tacy open minded i non-profit to niech udostępnią tę technologię na sieci i pozamiatane. teraz to wygląda na zwykłe wyciąganie kasy.

btw2. mowa o tym filmiku:

gówno, a nie turbo technologię, na nim widać.

Jak mi powiesz, że w 2008 roku na YT była możliwość wrzucania filmików w HD to jesteś magikiem. Popatrz najpierw na datę przesłania (chodzi o filmik z butelką coli) a nie mów od razu że ściema, bo to nie jest argument. Z resztą motyw z butelką coli ma pokazywać jedynie podstawową zasadę na której działa generowanie energii.

Co do udostępniania to przecież już jest nawet data: 21 września ma być pierwsza faza i udostępnią naukowcom na całym świecie pierwszą partię technologii wraz z całą dokumentacją. Domyślnie wiedza ta ma być wszechdostępna, więc jeśli nie dotrzymają słowa to można ich wtedy posądzać o lecenie na kase. Mi się podoba sam fakt tego, że na forum i na stronie są całkowicie otwarci i samo ich podejście mi bardzo pasuje, bo jest to mądre safe-approach do tematu i przemyślane, tak by technologia ta nie zaginęła gdzieś w odmętach czyjejś szafki.

Jak by Ci to dalej nie pasowało i uważasz, że póki tego nie ma w internecie, to to nie istnieje, to zlukaj to:

http://peswiki.com/index.php/Directory:Keshe_Foundation

W linku masz nawet opisy najważniejszych patentów które ta fundacja sobie zaklepała, tak by ta technologia nie została zaszufladkowana.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2477 dnia: Września 03, 2012, 22:37:11 pm »
w takim razie czekam do tego 21. i mam nadzieję, że coś pokażą. ogólnie byłoby spoko, ale po ostatnich wiksach z zimną fuzją jestem sceptyczny. obym się mylił.

edit: tak jak myślałem, wyciąganie kasy:
On Jul 17, 2009, M.T. Keshe wrote
...In the next few days we will announce the first lift and flight presentation of the system for public. These presentations will be held in one city in each continent over 5 month.
The First Presentation: you can attend the first magnetic and gravitational field force (Magravs) lift demonstration of these systems and may be you would be able to participate in these presentations personally.
The first "Bright lights in the sky"presentation for the lift and the flight capability of these systems will be held somewhere in Asia on 21.3. 2010. Number of seats for each presentation will be about 10 000 seats per city.
Early next week (the week of 20.7.2009) details in respect to five presentation in five continents will be released on the site and all conditions which applies to these presentations and lifts will be explained.

The First Flight: The initial charges and booking for 10 hours of flight in space and for the booking for the first space lift through Keshe Foundation before December 2014 will be announced next week.
The cost for these flights will be 19000 (nineteen thousand) euros per person, this will include 9 hours of flight at about 60km distance from the surface of the Earth.
There will be additional charges to experience the weightlessness condition in these space trips. The number of seats available for the first year will about 5000 seats (announcements about these will be given on the Keshe Foundation space .com).

gdzie te prezentacje? trzy lata minęły i co?
ŚCIEMA, OBYM SIĘ MYLIŁ.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2012, 22:43:24 pm wysłana przez s00s »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2478 dnia: Września 03, 2012, 22:52:59 pm »
Też to tam zauważyłem i jedyne wytłumaczenie, że koleś to pisał ponad trzy lata temu, może mu się odwidziało, zwłaszcza, że sama fundacja istnieje chyba od roku czy coś.

Z tego co sobie poczytałem to oni tam pisali, że prezentacji nie było, bo ich różne kraje blokowały itepe itede. Ja tam nie znam szczegółów, ale poczytaj sobie, bo serio ciekawe to to. Poczekamy co się będzie działo. Zresztą na ich forum na stronie fundacji mają 6 września ujawnić listę krajów i maile ambasad na które wysłali zaproszenie na ten otwarty pokaz. Ciekawe czy ktoś z Polski pojedzie :P

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2479 dnia: Września 03, 2012, 23:01:35 pm »
W tym roku tech ich zablokują.

Jakoś wikileaks nie miało problemu z udostępnieniem danych. Chłopaki, mamy internet.