Supersonic może dla prawdziwych gier zostawmy 720p a dla mini gier 1080p i bedzie dobrze, zaufaj mi
Też tak myślę. Wolałbym by hiciory czy potencjalne hiciory jak Lair i gry które mają pokazywać moc konsoli śmigały w 720p
Najlepiej jakby śmigały 480p albo jeszcze lepiej w 240p, wtedy całkowicie nie było by widać mankamentów grafiki. Obraz byłby niemal filmowy...
Czy wy wiecie o czym gadacie? Ludzie, tyle razy było to wałkowane. Włączcie sobie grę na PC np. Painkiller i odpalcie ją sobie w rodziałce 1240x960, a później w rozdziałce 640x480. Jeżeli powiecie, że dla was ładniej wygląda gra w tej drugiej rozdziałce to wspułczuję. Wyższa rozdziałka to zawsze wygląda łądniej od niższej. Inna sprawa, że po screenach tego nie widać. Wyjaśnię wam dlaczego tak jest. Zobaczcie sobie jakiś screen w 720p, apóźniej w 480p. Ten drógi będzie mniej ostry, będzie miał wygładzowne krawędzie. Przez to ogólnie będzie robił lepsze wrażenie. Podobnie jest ze scanami. Często gry na scanach wyglądają przepięknie, fotorealistycznie jednak jak się widzi screeny direct-feed to już gra nie prezentuje sie tak ładnie. Jednak jeżeli chodzi już o widok gry w ruchu to obraz w wyższej rozdziałce, lepszej jakości zawsze wygląda ładniej. Weżcie sobie sprawdżcie i podłączcie kompa do TV. Odpalcie te screeny to zobaczycie jakie wrażenie na was zrobi. Monitory są specyficzne i wychwytują każdy szczegół, ponieważ są świetnej jakości. Ponadto przy monitorze siedzi sie pół metra, metr od ekranu. Tyle
więcej nie chce mi się już pisać.
ps: byliście na pokazie PS3 truck? Widzieliście ridge racer w 1080p? Wrażenie grafika, dokładniej obraz robi rewelacyjne. Gra wygląda przepięknie, jednak głównie przez rozdziałke. Obok były gry w 720p i różnicę między nimi a RR było widać na pierwszy rzut oka. Gry w 1080p prezentują się rewelacyjnie. Mimo, iz w PS3 truck było bardzo mało miejsca i trzeba było stać półtora metra od TV, to RR wyglądał świetnie i wszystkie krawędzie były gładziutkie, obraz hiperszczegółowy, a ząbki niemal niewidoczne.
ps2: posta napisany pod natchnieniem w 2 minuty, więc możliwe, ze zawiera błędy