Nie wiem co jest takiego fascynującego w Juve
Może te wspaniałe tradycje i historia klubu?
Może ten wspaniały zarząd, który najmniejszym wkładem pieniędzy zatrudnia najlpszych piłkarzy?
Może ten wspaniały trener?
Może Ci kibice, których uważam za najlepszych (oprócz Manchesteru i Liverpoolu)?
Może ten wspaniały Del Piero, który jest symbolem całej drużyny?
Może ten wypracowany styl Juve - furti e stile Juve?
Może ten mistrz transferów - Luciano Moggi?
Może ta fascynująca Triada?
Może ta genialna Primavera?
Może wywalczenie tych 28 tytułów Mistrza Włoch?
Może ta cudowna legenda - Geatano Sciera?
Może za Attilio Lombardo?
Może za sektor taki jak Curva Sud?
Może za tak cudownego człowieka, jakim był Giovanni Agnelli?
Może za Fightersów, Drughich czy też Vikingów?
Może za tak wspaniałe osoby wśród Polskich kibiców jak Martin, Kedzier czy też Ti_Amo_Juventus_Dragon?
Może przez to, że dzięki Juventusowi poznałem wielu fenomenalnych ludzi?
Znalazłoby się jeszcze setki innych powodów.
Pokochałem ten klub, a najpiękniejsze jest to, że to Juventus znalazł mnie.
Moja rodzina już od kilku pokoleń to Juventini, a mój pradziadek pracował nawet w Juventusie i dzięki Niemu mam niesamowite pamiątki od klubu.
Choć Juventus będzie grał niewiadomo jak źle i przegrywał 9-0 ja zawsze będę im kibicował, bo dla mnie mecz Juventusu to niesamowite przeżycie i coś co jest w moim zyciu najważniejsze. Moje życie zawsze będzie podporządkowane pod juventus. Oglądać Grande Juve to dla mnie dar.
Juventus is my World, Del Piero is my God!
A wrcając do meczu z Arsenalem, to ta drużyna nie ma Ultras. Cały czas na ich stadionie były śpiewy -
Ale! Forza Juve Ale Forza Juve Ale Forza Juve Ale! Forza Juve Foraza Juve! Per Sempre!A do finału nie wejdą drużyny, które umieją tylko strzelać bramki, a grać z głową i taktyką. LM to zmagania najlepszych drużyn, ktore potrafią nie tylko bramki strzelać a grać mądrze, zdyscyplinowanie, umiejętnie zachowywać się nie mając pilki, ale najważniejsze jest zdyscyplinowanie taktyczne!
To już nie jest futbol z lat 70-80. ten czas już minął. Nadeszła era futbolu nowoczesnego.