Grałem troszkę więcej ostatnio po multi (pozdro SIEKIER_PL, SHADOW_SAKE (
) i magik666
) i gra MIAŻDŻY. Jest po prostu świetna.
Może graficznie nie ma jakiegoś kosmosu, ale mi się osobiście podoba.
Dźwięk i muzyka - masakra, coś wspaniałego - w żadnej wojennej grze nie słyszałem takich dźwięków, do tego na 5.1 - mmm
Klimat - niszczy, fajne i przemyślane map(y), ale najbardziej klimat tworzy palący się samochód, obok wybuchający czołg lub wysadzany budynek albo padający bądź przejeżdżani pojazdami kolesie z naszego teamu , wspaniałe dźwięki wybuchów/strzałów/rozpadających się budynków - wojna!
Gameplay - no po prostu miód, super bronie, fajny system punktów za które kupujemy nowe, czujemy postać którą gramy, fajnie sie strzela, super animacja przeładowywania broni, fajne prowadzenie pojazdów. Super system respawnów (Squad daję radę - nie trzeba biec przez całą mapę na pole bitwy.
Co do minusów, to na pewno spadający framerate - leciutko ale jednak idzie odczuć, oczywiście dzieje się to przy sporych zadymach.
A jeżeli o te wszystkie problemy tu wypisywane, to po kolei:
- lagi? też miałem parę razy laga
- dziwne trzaski? również mi się zdarzyły
- podskakująca kamera wchodząc po drabinie? też mam (ale to pierdół)
- restart konsoli przy próbie wyłączenia gry? miałem jak w czasie grania wcisnąłem szybko ps button i wziąłem QUIT
Jak widać to jakieś dziwne błędy w grze, a do tych trzasków wydaje mi się, że to coś związanego z headsetami albo tym, że mamy podpięte 5.1 przez optyka do konsoli (ja mam i ktoś tam pisał, że również ma) więc... chociaż w sumie trzaski miałem raz więc olewam to:). Poza tym, te rzeczy występują tylko w multi - jak wiemy to często multi w demach zawiera dziwne bugi.
Co do tego, że trudno zabić ze snajperki czy bazooką rozwalić czołg, no cóż, trzeba złapać skilla i tylę, BF ma to do siebie, że na początku irytuję i nie jest łatwy
Rozwalają mnie akcje w tej grze nieraz, uciekam do budynku a tu ścianę rozwalają hehe. Albo wóz opancerzony przejeżdżał przez most i obok niego ludzie biegli, rozwaliłem most a oni wszyscy ładnie łącznie z wozem wpadli do wody -
.
Ogólnie gierka świetna, na bank kupię.
Gramy dziś?