Popytałem kilku znajomych, którzy zaliczyli
Rage, o jakosć oprawy graficznej.
- 9/10;
- 9.5/10;
- 10/10;
- 9/10;
- 9/10;
- 8.5/10;
- 9/10;
- 10/10;
Oceny samej gry były rożne - zdarzało się i 7/10 - ale nam chodzi o jej piękno.
I wszytko jasne.
Oczywiście ma swoje wady, ale zalety je zalewają. To troszkę, jakby piękną kobietę z av Lem'a krytykować za znamię na szyi i bliznę po wyrostku, a na forum powiększone zdjęcia tylko tych obszarów prezentować. Niby można, ale sensu w tym nie ma.
Giera na X360 wygląda kapitalnie, nie mówiąc już nawet o mega PCcie. Jurass po prostu jak zwykle robi burdel .
Zacznijmy od tego, iż gra na PC i X360 wygląda niemal identycznie. Były porównania w sieci.
No, rozdzielczości mniejsze od Alana, teksturki to może przemilczmy, cienie na poziomie girsów drugich
Sorry Juras ale chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Nie wiem czy wiesz w ogole jak działa ten silnik. Wszystko wszędzie ma ambient occlusion, global illumination, soft shadows itd. To zostaje przerederowane wcześniej i wrzucane jest jako tekstury (inna sprawa odnośnie postaci).
Tekstury w tej grze to mistrzostwo swiata, a tylko nieznający sie ludzie oceniają ich jakoś po tym jak wyglądają jak się nosem podejdzie do obiektu.
Dla mnie gra wygląda jak z następnej generacji konsol. Czasami to ja poprostu nie wierzyłem własnym oczom. Wszystko dzieki genialnemu silnikowi, dzieki któremu można zrobić właściwie co się chce z designem, teksturami i przedwszystkim oświetleniem, renderuje się całość i ładuje jako tekstury. Ograniczenie tego ilnika to brak możliwości dynamicznych cieni, dynamicznego zmieniającego się oświetlenia itp. Ale dla wielu przypadków coś takiego nei jest wymagane.
Dla mnie gra równie ładna, a może nawet i ładniejsza od KZ3 tylko, ze dodatkowo chodzi w 60 klatkach.
Warto jeszcze wspomnieć o kolejnej rzeczy która jest Rage i wyprzedza konkurencje o lata swietlne: zachwanie, AI i fizyka przeciwników. Żadna gra w tym aspekcie nie wypada chociaz w połowie tak dobrze jak Rage. Nigdzie indziej nie widziałem, jak przeciwnik po dostaniu w nogę kuśtyka byle dostać się za zasłonę, albo jak dostanie mocniej po nogach to lezy i strzela do ciebie i czołga się do zasłony, lub gdy widzi że nei ma szans to wycofuje się biegnąc jak szalony by zabarykadowac się z innymi, albo goście nie stoją bezczynnie nawet jak pójdziesz schowasz się innym pomieszczeniu, tylko sledza ciebie i nie mozna od tak o wycofać się parę kroków do poprzedniego pomieszczenia i czekać aż się zregeneruje zycie.
Giera na X360 wygląda kapitalnie, nie mówiąc już nawet o mega PCcie. Jurass po prostu jak zwykle robi burdel .
Och, chłopaki. Dajmy spokój Juras'owi. Po prostu należy jego wypowiedzi brać na opak. Gloryfikuje grafikę
Dark Souls, psioczy na tak piękna grę jak
Rage, pisze, że Sylvan Wielki jest bee. Tak jak napisałem, na opak.
Oczywiście. Ale wiesz jaki jest Juras/tytacz i kilku innych. Cokolwiek bym nie napisał, i tak będą przeciw. Dla zasady. Łącznie nie mają tyle gier na półce co ja. Niech podadzą tytuł, a zaraz znajdzie się jakiś nieciekawy moment - tekstura, et cetera. Już raz udowodniłem to im na przykładzie zachwycającego przecież graficznie Bioshock. Ale tak to jest, jak się jest e Jozinem i e Bazinem. Nie zasną aż nie znajdą jakiejś słabszej tekstury. Mało pokorne, niesubordynowane misie.
Aż postanowiłem sobie Rage na PS3 zakupić
Tak się składa, że preordery z xo dość nieciekawie na widoku się prezentują a i nigdy nie miałem potrzeby wkładania płodów Verbatima za szyby, także przetrzymuje je w kartonach po markowych wodach pod pachy które znalazłem przy kontenerze z napisem SZKŁO i możesz wierzyć lub nie ale wagowo w kopertach zawstydzają Twoje stil bukowe kolekcje Estimated Trophy Difficulty: 3/10 // Estimated Time to Platinum 5hrs.
O ty wuju. Lem. Lem, biegiem do mnie z tym batem
BlazBlue - 40 g 8/10,
Demon's Souls - 9/10 116 godz. (tak, wiem, dla mnie to mniej niż 40 i 4/10)
Dragon Age II 6/10 44 godz. N
4S: Shift 6/10 40g.
Tekken Hybrid 4/10 4 godz. O. Tu masz rację
Zresztą odezwał się, ten co ma w TW II platynę - 2/10
a
fritzma 9/10 i dziesiątki godzin, ale, jak ktoś bardzo dobrze gra w szachy, jak ja, to schodzi do 6/10 i kilkunastu, a to, że jakiś $#&* gra w grę, a na PC ma włączony program do szachów i 1/10 w 2 godz. Cóż....
Lem, no co z tym batem, ileż czekać można