Kamera: Fakt spieprzyli ja dokladnie ale i tak lepsza niz w poprzednim Gaiden, ale przynajmniej mozemy recznie ja ustawiac i idzie sie przyzwyczaic, za pierwszym razem troche narzekalem, ale przy drugim podejsciu juz jest ok.
Animacja: Tutaj naprawde ciezko mi cokolwiek powiedziec bo u mnie gra chodzi plynnie jak cholera, zero rwania, zero wcinania czy wieszania, raz mi tylko zwolnila podczas walki na tych cholernie dlugich schodach gdzie walczymi z hordami Ninja z klanu czarnego pajaka. A swoja droga ciekawe od czego to zalezy ze jednym tnie a innym nie?
Znikanie i przenikanie: To raczej uznal bym za czepialstwo, bo naprawde w calym tym zamieszaniu i mlynie wcale sie tego nie zauwaza, do znikajacych zwlok tez nic nie mam bo niby w czym mi to przeszkadza? A pozatym zwloki znikaja dopiero po jakims czasie, wiec tez nie jest tak zle. Unoszacych sie zwlok w powietrzu jeszcze nie doswiadczylem, a koncze gre poraz drugi, moze taki wypadek losowy
Nie przypominam sobie aby ktos obiecywal zmiane broni w locie ale moge sie mylic, mowiono ze bedzie podreczna mozliwosc zmiany broni i uzywania przedmiotow bez koniecznosci wchodzenia do menu, moim zdaniem czepiasz sie. Gra ma naprawde rozbudowany system walki i przeogromna liste ciosow i zagran, ciezko wymasterowac jedna bron podczas jednego przejscia gry a Ty jeszcze chcesz zmiane w locie i wiecej kombinacji, oczywiscie pikus jesli chodzi o wymasterowanie tego nie?
W grze mamy tyle broni, nie po to aby je zmieniac w locie, tylko po to by uzywac ich z glowa, kazda bron dziala inaczej przeciwko innym przeciwnikom, co jest dobre na Ninja nie koniecznie bedzie dobre przeciwko innym demonom. Pokombinuj troche a zobaczysz o czym mowie. Przy dobrym doborze broni po trzech ciosach robisz finishera i koles jest martwy
Jesli chodzi o trupy to nie widze tu nic zlego, no bo do czego sie przyczepic? No leza sobie zwloki i koles mial cos ze soba, ale niestety ktos go zmasakrowal i lezy martwy, wiec to znajdujesz, naprawde wogole nie widze twojego argumentu w tej sprawie, skrzynie moze co prawda smiesznie wygladaja ale na dobra sprawe nie przeszkadzaja i nie psuja wizerunku gry, znowu sie czepiasz
Od dzisiaj wszystkie gry w ktorych mozna znalezc jakies rzeczy w skrzyniach i zwlokach sa be
Niezniszczalne srodowisko: Jest tam troche tego, nie za duzo ale jest, jakies lawki, konsole, stoly, polki, i dzbany. Gra naprawde ma niesamowite tempo i naprawde jest takie zamieszani ze momentami ledwo co widac, walace sie na leb otoczenie jest mi tak potrzebne jak lysemu grzebyk. Niby co by to mialo usprawnic? Wizualia? Czy komus naprawde na tym zalezy? Od dzis wszystkie gry ktore maja niezniszczalne srodowisko sa be
Na temat fabuly to nawet nie bede sie wypowiadal, bo jak juz mowilem od samego poczatku bylo wiadome czego sie spodziewac, to nie jest gra w ktora ludzie graja dla fabuly i Team Ninja doskanale sobie z tego zdaje sprawe, dali cos aby bylo i raczej nikt im tego nie bedzie mial za zle. A przynajniej mnie to kolo zada lata.
Jesli chodzi o grafike to na poczatku jest srednio lub ponad srednio, pozniej jest troche lepiej, a na koniec doznajemu graficznego arcydziela, i nie mam tu na mysli jakosci grafiki, chociaz i ta jest swietna ale design leveli, ktory po prostu masakruje.
Jesli Ty Fax jako jedyny plus w tej grze uznajesz grafike to co ty wogole robisz z ta gra? W Ninja Gaiden zawsze najwazniejszy i najmocniejsza strona byl gameplay i tak zostalo, nowy Ninja Gaiden tylko dodaje do tego co bylo i nadal udowadnia ze jest najlepszy w swoim gatunku.
O muzyce raczej nie bede pisal bo nie kazdemu musi sie podobac, mnie przypasila, i to nawet bardzo, a juz na pewno jest lepsza niz w poprzedniej czesci
Przestan sie czepiac Fax, tylko graj albo odloz gre i pograj w nowe Lego Indiana Jones
Dzieki Tango, mnie tez sie podoba