Autor Wątek: POLITYKA  (Przeczytany 2160271 razy)

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #15680 dnia: Stycznia 27, 2017, 14:53:36 pm »
Jadzia czy Janina, zamiast się czepiać imion masz tam tysiąc innych powodów, żeby się przyczepić. Tyle że do pisu, więc chyba nic z tego.

Wracając do kraksy, za jm:

Było ślisko, wilgotno, Macierewicz wjechał w tył, Misiewicz oznajmia, że nic się nie stało.
To opis wypadku pierwszego, czy kariery drugiego?
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #15681 dnia: Stycznia 27, 2017, 14:55:33 pm »
I znów bajanie o liście tysiąca Misiewiczów, a sławnej pani Jadzi z warzywniaka brak :lol:

masz bartka z apteki  :roll:

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15682 dnia: Stycznia 27, 2017, 15:20:18 pm »
Bartek z apteki ma za sobą dziesięć lat politycznego doświadczenia, a lewactwo próbuje go gryźć po kostkach, bo będąc społecznym asystentem Macierewicza dodatkowo pracował w aptece :lol:

Dostaliście listę tysiąca nazwisk, więc myśleć już nie musicie. Wygodnie ci w tym rynsztoku s00s?

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15683 dnia: Stycznia 27, 2017, 15:32:34 pm »
lewactwo próbuje go gryźć po kostkach

https://www.wprost.pl/tylko-u-nas/10040331/PiS-odwraca-sie-od-Misiewicza-Tego-pryszcza-nie-da-sie-dluzej-pudrowac-trzeba-go-wycisnac.html

:lol:

btw. nie to, że pracował w aptece jest problemem, a sposób przejścia z tej apteki do rozbijania się rządową furą na sygnale do maca. zresztą, po ca ja dyskutuję. zaraz wbijesz faka albo się obrazisz i wyjdzie z ciebie pisowiec. eot.

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #15684 dnia: Stycznia 27, 2017, 15:50:11 pm »
Śmieszne? Troszkę.
Żałosne? Z całą pewnością.

Wpis przy okazji dobrze pokazuje stan psychiczny pisowców

Oczywiście zero odniesienia do meritum - czyli samego pomysłu likwidacji przejść podziemnych w całym kraju - tylko prywata i wyzwiska. A moderacja śpi.
To po co manipulujesz i piszesz o faszystowskim pisie skoro tam nic nie ma o faszystowskim pisie. Robisz to nie pierwszy raz.

Naprawdę myślałeś że ja popieram pomysł Razem i walczę z PiS, bo nie zauważyłeś tam ironii?
Nie, nie można tego tłumaczyć ironią, bo tam nie było nic o ani o PiS ani o faszystach.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2017, 15:52:30 pm wysłana przez Wulfen »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15685 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:04:27 pm »
btw. nie to, że pracował w aptece jest problemem, a sposób przejścia z tej apteki do rozbijania się rządową furą na sygnale do maca. zresztą, po ca ja dyskutuję. zaraz wbijesz faka albo się obrazisz i wyjdzie z ciebie pisowiec. eot.

Dziesięć lat pracy - na początku społecznie - przy Macierewiczu, przy komisji smoleńskiej i w różnych strukturach PiS to problem? Lewicy w głowie się nie mieści, że ciężką pracą można zasłużyć na stanowisko? :lol:

Prosisz już któryś raz, więc łap - magiczna sztuczka specjalnie dla ciebie:

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15686 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:19:30 pm »
Prosisz już któryś raz, więc łap - magiczna sztuczka specjalnie dla ciebie:

ja proszę, gdzie? po prostu przewiduję pewne zachowania. schamiłeś się strasznie na przestrzeni lat.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15687 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:28:21 pm »
Naprawdę myślałeś że ja popieram pomysł Razem i walczę z PiS, bo nie zauważyłeś tam ironii?
Nie, nie można tego tłumaczyć ironią, bo tam nie było nic o ani o PiS ani o faszystach.

Definicja:

Sarkazm – spotęgowana ironia, używana zazwyczaj jako sposób wyrażenia negatywnego nastawienia do czegoś lub kogoś; złośliwość, często używana, by skrytykować zaistniałą sytuację lub zachowanie czy stan. Ma na celu uwypuklenie absurdu. Uzmysławiamy, że czyjaś wypowiedź jest absurdem.
Przykład: – Po co kupować mieszkanie. Nie lepiej będzie wynajmować?
– Tak, właściwie nic nam nie trzeba z wyjątkiem wody, żywności i powietrza. A może wszyscy powinniśmy wrócić do jaskiń. Tam też można żyć.

Cytat: lewak
Nie, nie można tego tłumaczyć ironią, bo tam nie było nic o ani o wodzie ani o jaskiniach!!!!!1111111

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #15688 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:33:52 pm »

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #15689 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:41:12 pm »
lewactwo próbuje go gryźć po kostkach

https://www.wprost.pl/tylko-u-nas/10040331/PiS-odwraca-sie-od-Misiewicza-Tego-pryszcza-nie-da-sie-dluzej-pudrowac-trzeba-go-wycisnac.html

ale wiesz ze to nie prawda? i sprawa idzie do sadu?

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #15690 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:48:10 pm »

Definicja:

Sarkazm – spotęgowana ironia, używana zazwyczaj jako sposób wyrażenia negatywnego nastawienia do czegoś lub kogoś; złośliwość, często używana, by skrytykować zaistniałą sytuację lub zachowanie czy stan. Ma na celu uwypuklenie absurdu. Uzmysławiamy, że czyjaś wypowiedź jest absurdem.
Przykład: – Po co kupować mieszkanie. Nie lepiej będzie wynajmować?
– Tak, właściwie nic nam nie trzeba z wyjątkiem wody, żywności i powietrza. A może wszyscy powinniśmy wrócić do jaskiń. Tam też można żyć.

Cytat: lewak
Nie, nie można tego tłumaczyć ironią, bo tam nie było nic o ani o wodzie ani o jaskiniach!!!!!1111111
Ta twoja "ironia"
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
sugeruje jakby Razem obarczało pis za przejścia podziemne, a to jest czysta manipulacja z twojej strony. Zresztą manipulacja prawie się udała i jeden użytkownik forum został na chwilę oszukany przez ciebie:
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2017, 16:51:37 pm wysłana przez Wulfen »

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15691 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:07:41 pm »

no czytam niezależną. a czy prawda, czy fałsz to rozstrzygnie sąd, bo portal z elbląga twierdzi, że misiewicz jednak w restauracji był i swoje zdanie podtrzymali w oświadczeniu. zresztą, nie o same jeżdżenie do maca chodziło w wypowiedzi.

btw. skąd info, że sprawa idzie do sądzu?

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15692 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:14:38 pm »
Teraz się nieuk kłóci ze słownikiem, bo nie zrozumiał. Powtarzam po raz kolejny, będę od dziś ironię oznaczał obrazkami żebyś się znów się nie pogubił w tak zawiłych zabiegach stylistycznych.

*"zawiłych" to ironia jakbyś znów nie zrozumiał i złapał ból dupy na dwie strony. Tak na prawdę nie uważam że są zawiłe. Jeszcze obrazki, żeby ci było łatwiej:  :lol: :D :grin: :grin: :D :) :)

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15693 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:23:59 pm »

no czytam niezależną. a czy prawda, czy fałsz to rozstrzygnie sąd, bo portal z elbląga twierdzi, że misiewicz jednak w restauracji był i swoje zdanie podtrzymali w oświadczeniu. zresztą, nie o same jeżdżenie do maca chodziło w wypowiedzi.

btw. skąd info, że sprawa idzie do sądzu?
a nie wiem. Wczoraj coś o tym czytałem, ze wszyske brukowce pisały a to sciema bo był zupełnie gdzie indziej. Może Ziemkiewicz albo ktoś taki o tym pisał.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15694 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:34:34 pm »
ziemkiewicz pewnie wziął to stąd:

http://niezalezna.pl/92884-kompromitacja-mediow-news-o-misiewiczu-w-elblagu-powstal-na-podstawie-jednego-zdania

a tutaj prawdy są dwie. niezależna mówi, że expresselblag.pl mija się z prawdą i reszta mediów się zbłaźniła podając dalej. natomiast expresselbląg.pl, w oficjalnym oświadczeniu, podaje, że jednak ma rację, a to niezależna niejako błaźni się podając dalej nieprawdziwe informacje za fakty.elblag.pl.
piszesz, że sprawę rozstrzygnie sąd, a nigdzie nie widzę, żeby sam dotknięty zapowiadał kroki prawne. domniemam tym samym, że więcej niż źdźbło prawdy jest w historii.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15695 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:43:04 pm »
Jak dla mie to ten misiewicz i tak nic nie zmienia. Agory i tvny sobie mają o czym gadać i pisać a nic to nie zmienia w opini ludzi czy sondażach.  TAkie tam zwyczajne paplanie.
PRzychodzi taki jede czy drugi osioł do programu tv i pół rozmowy o misiewiczu. Kogo to obchodzi co ma do powiedzenia jakiś sznajdfeld o misiewiczu?
Poziom mediów w tym kraju jest chyba gorszy jak tych polityków.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15696 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:58:07 pm »
:lol: :lol: :lol:

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #15697 dnia: Stycznia 27, 2017, 18:09:28 pm »
Ale jeśli ten rząd i jego afery to dawanie niesłusznie medali, to ja sie pytam gdzie byłeś przez 8 lat rozkradania kraju.
Ten rząd nie kradnie jak poprzedni

aha i pensja oraz zasiadanie w radzie spółki zbrojeniowej bez żadnego doświadczenia już spoko? Za to jak PO wsadzał Klichów i innych do spółek państwa, do rad nadzorczych itp. było chujowstwem i kolesiostwem.

Tylko medal cię denerwuje? Umrę ze śmiechu.

Master_666

• PIERESTROJKA

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15699 dnia: Stycznia 27, 2017, 18:30:26 pm »
Trochę żenujące to oświadczenie - na 9 akapitów w 8 jakaś dziwna prywata i dopiero w ostatnim jakieś odniesienie do sprawy Misiewicza.

informacje powielane przez niedoszłego prezydenta Elbląga, a publikowane w portalu, który kupił, a za który nie zapłacił

Co to ma do rzeczy że czymś takim zaczynają :lol:

Przytaczanie wyroków, które uległy zatarciu i dana osoba poniosła już karę, a dziś nie jest karana, również podlega pod kodeks karny

Trochę słaba riposta na fakt że ich redaktor ma na koncie 10 (dziesięć!) przegranych niezależnych od siebie spraw o kłamstwa i pomówienia wytoczonych przez 10 różnych osób :lol: Nie mówiąc o wyroku za wyłudzenie, wałki na zbiórkach i grożenie ludziom bronią. Nie wiem w jaki sposób argument typu "nie wolno wam o niektórych z nich przypominać" ma mi jako czytelnikowi pomóc wyrobić sobie zdanie o ich 'prawdomówności'.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2017, 18:36:23 pm wysłana przez el becetol »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15700 dnia: Stycznia 27, 2017, 19:13:36 pm »
aha i pensja oraz zasiadanie w radzie spółki zbrojeniowej bez żadnego doświadczenia już spoko?

Misiewicz wszedł do rady nadzorczej PGZ jako zaufany człowiek Macierewicza i nie pobierał za to żadnej pensji.

Rzecznik, sekretarka czy gosposia - co za różnica, jeśli jedynym zadaniem typa było donoszenie ministrowi?

---------------------------------

Jeśli chodzi o wypad rządową limuzyną do maca, to absolutnie nie wierzę, że jakiś przygłup wydający posiłki w macdrive w kwietniu zeszłego roku, wieczorem, mógł rozpoznać siedzącego na tylnym siedzeniu Misiewicza. Przecież ten koleś jakąkolwiek rozpoznawalność zyskał dopiero we wrześniu, kiedy media i opozycja zaczęły nagonkę na niego. Poza tym wygrzebywanie takiej bzdury po dziewięciu miesiącach, anonimowi świadkowie i filmik na którym gówno widać? Taa, jasne :lol: Pożywka dla xelli i innych s00sów...

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15701 dnia: Stycznia 27, 2017, 19:24:32 pm »
innych s00sów...

weź się chamie ode mnie serdecznie odwal.
puszczasz mi gify z "odpierdol się" (co od dzisiaj będę czynić), a kilka postów dalej wycierasz sobie mordę moją ksywką. nie rób już tego, żyj se na tym ósmym piętrze i patrz na świat z góry, jak to masz w zwyczaju robić od dawna. 

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #15702 dnia: Stycznia 28, 2017, 09:53:11 am »
Rozpoznawalność akurat ten z misiewiczów miał od początku rządów pis, gdy się okazało, że jedno pacholę służące pod Macierewiczem wymiękło w blasku fleszy i Antek musiał sobie znaleźć innego doradcę na poziomie, z otwartymi horyzontami, przerastającego zwykłe tępe tuby propagandowe ;)
Ale co tam Iras możesz wiedzieć, ty tylko przeklejasz niezależną zachwycając się własnym sprytem.

A właśnie, podoba mi się projekt PO, żeby dostęp do najważniejszych sekretów w kraju musiał być wcześniej wypracowany. Przecież Misio jak tylko go wykopią sprzeda wszystko co wie ruskim za hamburgera i głaskanie po kolanie.
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15703 dnia: Stycznia 28, 2017, 10:21:21 am »
A właśnie, podoba mi się projekt PO, żeby dostęp do najważniejszych sekretów w kraju musiał być wcześniej wypracowany. Przecież Misio jak tylko go wykopią sprzeda wszystko co wie ruskim za hamburgera i głaskanie po kolanie.

I co ten projekt zakłada? Jak należy sobie "wypracować" dostęp? Staż w aptece, czy może być byłym pracownikiem Milicji, UB, SB, ZOMO, WSI, WSW?

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15704 dnia: Stycznia 28, 2017, 11:08:21 am »

I co ten projekt zakłada? Jak należy sobie "wypracować" dostęp? Staż w aptece, czy może być byłym pracownikiem Milicji, UB, SB, ZOMO, WSI, WSW?
walizka pieniedzy, najlepiej marek niemieckich.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15705 dnia: Stycznia 28, 2017, 16:46:02 pm »

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #15706 dnia: Stycznia 29, 2017, 13:50:16 pm »

Cześć i chwała Bohaterom!!

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15707 dnia: Stycznia 31, 2017, 07:17:17 am »

Jakiś link?

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15708 dnia: Stycznia 31, 2017, 07:46:28 am »
Usunąłem bo przecież i tak zaraz dowiem się, że to świetne rozwiązanie. Link to księgowa firmy, która na to narzeka.

Zresztą 15 sek szukania w google.

http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/vat/odliczanie-i-zwrot-podatku/748320,Sankcje-za-nierzetelne-rozliczanie-VAT-od-1-stycznia-2017-r.html
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2017, 07:51:53 am wysłana przez BoBaN »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15709 dnia: Stycznia 31, 2017, 08:13:39 am »
Usunąłeś, bo skłamałeś? Pisałeś o karach w wysokości 30% za nierozliczenie w terminie, a tu co mamy? Zaniżanie należności i wyłudzanie zwrotów :lol: PiS bierze się za oszustów, a bobanek każe im wypier**lać bo co? Szef wyłudzał VAT i teraz nie będzie na premię dla bobanka? :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15710 dnia: Stycznia 31, 2017, 08:23:14 am »
Tak jak myślałem. Irasek wie lepiej. Pod nierzetelne rozliczenie VAT mozna podpiac zbyt pozne, ale przeciez iruś wie lepiej od naszej ksiegowej. Licze dni az tych oszlomow odsuna od wladzy.

Btw. Moj szef prowadzi firme ponad 15 lat i nigdy nic nie wyludzal ani nie dostal zadnej kary. Tylko teraz musi wynajac cala zewnetrzna firme ksiegowa i poniesc dodatkowe koszty bo dobra zmiana przyszla.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15711 dnia: Stycznia 31, 2017, 08:27:38 am »
Jeśli przedsiębiorca nie jest w stanie wypełniać swoich zobowiązań w terminie, to niech lepiej zwinie interes, bo nie nadaje się do prowadzenia biznesu.

Cała firma księgowa, żeby w terminie złożyć deklarację i odprowadzić vat :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15712 dnia: Stycznia 31, 2017, 08:38:46 am »
Jak zwykle pokazujesz zerowa znajomosc tematu. Gdybys kiedykolwiek wyszedl z domu do ludzi i popracowal to wiedzialbys ze prowadzac kilka sklepow nie jestes w stanie sam prowadzic ksiegowosci a nawet z pomoca jednej ksiegowej ktora zajmuje sie fakturami z doskoku. Ale dokladnie takich odpowiedzi z twojej strony sie spodziewalem. Pis sra a ty mowisz ze to pyszna czekolada. Typowe dla ciebie.

Na mojej ulicy zamknelo sie juz kilka sklepow z czego 3 po 1 stycznia 2017. Oddali lokale pod wynajem pod duze firmy. Np. sasiad prowadzil sklep z farbami ponad 20 lat. Sprzedal go pod Piekarnie pod telegrafem bo go duze markety w okolicy zjadly a rzad ma w dupie malego przedsiebiorce. Jedynie kary potrafi nakladac od nowego roku. Zero ulg i tylko kary. Ale iras i tak bedzie klaskal uszami z radosci. Dobra zmiana ze nikt nie wezmie sie za dupe tych poteznych firm ktore zatrudniaja ludzi na umowy zlecenie albo za marne grosze i traktuja pracownikow jak smieci. Spoko ze uczciwy pracodawca ktory szanuje ludzi i placi im godziwe pieniadze ma zawsze pod gorke. wypier**lac z pisem jak najszybciej. Dawac Korwina zeby pozamiatal to smierdzace gowno.

Jednak Kurski dobrze mowil o swoich wyborcach ze "ciemny lud to kupi".
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2017, 08:40:47 am wysłana przez BoBaN »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15713 dnia: Stycznia 31, 2017, 08:47:47 am »
Nie kompromituj się :lol: W poprzednim poście beczysz, że przez PiS musi wynająć całą firmę księgową, a teraz twierdzisz, że samemu albo z pomocą jednej księgowej się nie da, bo kilka sklepów? To co - wcześniej się dało, a teraz się nie da, bo przyszedł PiS i każe w terminie - bodaj 25 dni po zakończeniu okresu rozliczeniowego - złożyć deklarację i zapłacić podatek? :lol: Śmierdzi od ciebie i tego twojego szefa oszustami na kilometr.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #15714 dnia: Stycznia 31, 2017, 08:48:07 am »
Skoro przy tym jesteśmy, to zdecydowanie większą zmianą w tym roku, nazywaną z kręgach branżowych niemalże rewolucją na poziomie wprowadzenia podatku od towarów i usług jest objęcie odwróconym podatkiem VAT przedsiębiorców z branży budowlanej. Rozumiem ideę wprowadzenia mechanizmu z punktu widzenia lepszej ściągalności dla Państwa i fakt, że odwrócony podatek VAT nie jest niczym nowym w niektórych branżach których już dotyczy, z tym, że załącznik z kwalifikacją PKWiU obejmujący budowlankę jest tak niejasny i podlegający interpretacji, że potrzeba nieraz dobrze się nagłowić jak skategoryzować daną usługę (z czym wchodząc w szczegóły nawet urzędnicy i doradcy podatkowi na tym etapie mają problem) nie narażając się na kary urzędowe. Już widzę, jak pan Mieczysław robiący jako podwykonawca i prowadzący dwuosobową działalność monterską ogarnia na szybko, jak zakwalifikować fakturę, którą musi wystawić Generalnemu za robotę. Ogólnie temat do ogarnięcia, ale to się okaże, jak urząd do tego będzie podchodził.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15715 dnia: Stycznia 31, 2017, 09:16:14 am »
Robie w handlu 10 lat i tak źle nie było nigdy.

@iras
Oszustwem to smierdzi pis.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15716 dnia: Stycznia 31, 2017, 09:24:08 am »
Boban ja nie znam małej firmy która nie korzysta z usług księgowych, przecież to kosztuje raptem 200, 300 zł za miesiąc! A człowiek ma wszystko dosłownie załatwione, tylko faktury wystawiasz na swoje usługi, a propo zmian w VAT w budowlance to chwała pisowni, już nie muszę biegać z vatem, jedynie moja faktura będzie z vatem tylko wtedy jak będę głównym wykonawcą, przecież te nowe przepisy proste jak drut, trzeba mieć na prawdę sporo złej woli żeby to krytykować. Tak jak pisałem wcześniej dla mnie duże uproszczenie

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15717 dnia: Stycznia 31, 2017, 09:31:41 am »
Tomek tu chodzi o fakt, że zamiast ułatwiać to oni tylko pogorszają sytuację. Ciągle czekam na jakieś realne przepisy, które ułatwią a nie utrudnią. Jeśli prowadzisz firmę to doskonale wiesz ja ciężko jest. U nas ponad pół miesiąca musimy zapierdalać na urzędasów i dopiero zaczynamy zarabiać. W jakim cywilizowanym kraju przedsiębiorce obicąża się tak dużymi opłatami. I zeby było jasne je**ć za to zarówno PO i PiS.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15718 dnia: Stycznia 31, 2017, 09:33:48 am »
Na konsoli pogadamy to ci wyjaśnię  ;)

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15719 dnia: Stycznia 31, 2017, 09:39:31 am »
Ale co to ma za znaczenie, nie oglądam obu. TVP nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem i tylko o to się rozchodzi.
Jakieś przykłady manipulacji?

proszę bardzo. nie tyle manipulacja, co bezczelne oszustwo:

wczorajszy materiał kłamstwa o 19:30 na temat strzelaniny w kanadzie:

tymczasem prawdziwi dziennikarze podają:
http://www.reuters.com/article/us-canada-mosque-shooting-toll-idUSKBN15E0F6