Zapytaj lepiej w jakim sequelu jest tak mało usprawnień.
To mi podaj sequele w których jest więcej usprawnień
- Cała seria Halo: lekka ewolucja (a trzeba pamiętać, że trójka była grą nowszej generacji, więc oczekiwania też powinny być większe).
- Seria CoD: kosmetyczne zmiany, dopiero czwórka kompletnie zmieniła klimat
- Residenty: części od 0-3 (+ Code Veronica) opierały się na tym samym schemacie; dopiero czwórka sporo namieszała, ale już piątka pójdzie śladami czwórki
- Resistance 1-2: zmiany będą na podobnym poziomie co w Gearsach (trochę lepsza grafika, nowi wrogowie, bronie, bardziej rozbudowane multi, itp, itd)
- Killzone 1-2 (trzeba pamiętać, że dwójka jest o jedną generacje dalej, a to daje nowe możliwości): poza grafiką i animacją nie widzę na razie specjalnych różnic, no dobra, inny teren działań
- seria Half Life: pozmieniali całkiem sporo, ale kiedy wyszedł HL1, a HL2. Dodatkowe epizody faktycznie można nazywać mission packami
- Tomb Raidery: poza 1 i 2 to czysta masówa
- GRAW 1 i 2: inny teren działań + parę bajerów, reszta bez zmian
- seria MGS: komentować nie trzeba; w każdym razie dopiero 3 część wnosiła sporo nowości
Specjalnie wymieniałem tylko gry fpp/tpp.
Strasznie głupie jest nazywanie GoW2 Mission Packiem (spotkaliście kiedyś dodatek dłuższy od pierwozoru, bo ja chyba nie). Druga sprawa jeśli nadal uważacie, iż nowe Gearsy są tylko dodatkiem do części pierwszej, tzn., że wszystkie powyżej wymienione przeze mnie gry (a konkretnie ich kolejne części), również uważacie tylko za dodatki.
Pewnie gdyby GoW2 wychodziło dopiero na kolejnego Xa to wnosiłoby więcej nowości. Moim zdaniem, goście z Epic przez te 1,5 roku zrobili naprawdę sporo. O ograniczeniu mocy i innych pierdołach pisałem wcześniej (wiadomo, że pecet ma mniej ograniczeń od konsoli).
Ja grałem w wersje na PC która miała:
- Dłuższy single (pare leveli więcej)
- Poprawione błędy
- Nowszą wersje silnika
- Pare dodatków
- Podciągnięta grafike
Ale zniszczalnego otoczenia na bank nie miała
Inna sprawa, że pomiędzy wyjściem wersji pecetowej, a dwójki będzie tylko rok różnicy. Pokaż mi jakiś bardzo nowatorski (i do tego dobry) sequel, który wyszedł po roku od wyjścia poprzednika?