Denerwuje mnie że w obecnej generacji konsol nie może być tak że konsola to konsola, tylko pecet...
Jak patrze na to jak działają gry w ostatnim czasie ( nie są płynne ) to aż mnie krew zalewa. Przecież kiedyś konsole kupowało się (m.in.) żeby gry działały płynnie, tak jak to miało miejsce na starszych platformach.
Pomimo tego GTA4 i tak uważam za naprawdę świetną grę, ale dawanie jej 10/10 to przesada. Jak można zignorować tak duży minus jak brak płynności. A grafika nie zasługuje napewno na dychę. Chociażby UDF, COD4, AC, HS miały lepszą grafikę. Wiem, że w GTA jest ogromny teren itp. ale panowie z Rockstar mogli by się bardziej postarać... Za dużo bezkrytyczności u obecnych recenzentów (a może wszyscy są opłacani
).
Aha, i do minusów dodałbym nienaturalne (wręcz gumowe) zachowanie samochodów i problemy z ich sterowaniem.
Ogólnie dałbym grze 9-/10 co przecież oznacza, że gra jest świetna.
EDIT: mój kumpel jak zobaczył u mnie GTA4 na dużym HD TV to powiedział , że ta gra wygląda jak gówno
. Wiem, że troche przesadził, ale jednak ten brak płynności to nie wynik mojego słabego wzroku, inni też to widzą.