Denerwuje mnie że w obecnej generacji konsol nie może być tak że konsola to konsola, tylko pecet...
Jak patrze na to jak działają gry w ostatnim czasie ( nie są płynne ) to aż mnie krew zalewa. Przecież kiedyś konsole kupowało się (m.in.) żeby gry działały płynnie, tak jak to miało miejsce na starszych platformach.
Pomimo tego GTA4 i tak uważam za naprawdę świetną grę, ale dawanie jej 10/10 to przesada. Jak można zignorować tak duży minus jak brak płynności. A grafika nie zasługuje napewno na dychę. Chociażby UDF, COD4, AC, HS miały lepszą grafikę. Wiem, że w GTA jest ogromny teren itp. ale panowie z Rockstar mogli by się bardziej postarać... Za dużo bezkrytyczności u obecnych recenzentów (a może wszyscy są opłacani ).
Aha, i do minusów dodałbym nienaturalne (wręcz gumowe) zachowanie samochodów i problemy z ich sterowaniem.
Ogólnie dałbym grze 9-/10 co przecież oznacza, że gra jest świetna.
EDIT: mój kumpel jak zobaczył u mnie GTA4 na dużym HD TV to powiedział , że ta gra wygląda jak gówno . Wiem, że troche przesadził, ale jednak ten brak płynności to nie wynik mojego słabego wzroku, inni też to widzą.
W sumie, chyba ostatnich GTA recenzenci oszczędzali zawsze - pomijając płynność rozgrywki. Zobaczcie na noty SA - gry która momentami wyglądała bardzo brzydko a przede wszystkim strasznie nie stabilny miała framerate.
Dla tego też uważam, że z IV nie jest tak źle jeżeli chodzi o płynność, bo śmiga znacznie lepiej od SA.
Co do niektórych nie za dużych bugów które wypisujecie to IMHO nie ma co panikować, w końcu gra ma dopiero parę dni, zobaczymy co przyniosą patche - a może ustabilizują FM?
Opublikowane: Maj 03, 2008, 16:44:10
Przy tak wielkim telewizorze, jak bedziesz siedzial 100m od ekranu, to jak bys sobie zalaczyl AA x 16 . A tak na powaznie. polecam Ci kup sobie dobry hd ready z 100hz albo 120hz odswierzaniem obrazu.
nakimushi niezłe skriny! Kurde ta gra jest na prawdę śliczna.
Na razie grałem parę godzin w wersję na X360 i w sumie tylko raz zobaczyłem taki denerwujący spadek framerateu. Więc ogólnie spoko.
Co do nocy to bardzo mi się ona podoba w grze - czuć porę dnia chociaż i bez świateł krucho.
Jedynie co mnie zastanawia to czy jak już zdobędę swoją własną kopie (na ps3) czy grając na Full HD 50' nie będę miał za wielu ząbków. Najczęściej i tak gram na SDTV bo mam przy nim najlepsze miejsce na konsole ale...
Ale ja już mam taki telewizor (Viera Panasonic Full HD 50') i się zastanawiam jak GTA IV będzie na nim wyglądało bez AA?
Chociaż grając w PGR3 gdy usiadłem trochę dalej od TV było spoko, a ta gra to naprawdę pikseloza
.