Nie rozumiem jak można nie zauważać różnic między HnS a act/adv, ale rzygam już tymi rozmowami na temat gatunków
itp:.
No ja na tę grę czekam od zapowiedzi, bo Hideki nie może zawieść. A design gry o którym każdy trąbi, że powykręcany itp:. to również było wiadome od prawie początku. Hideki mówił, że będzie to pastisz i wszystko będzie inne i różne od standardów dzisiejszych gier.
DMC męczyłem dniami i nocami, a sądząc po słowach twórcy, który mówi, że gracze ździwią się tym co w tej grze upchali to łykam bez zastanowienia. Rewolucja w systemie walki również jest wielka. Nie ma różnicy czy walczymy w powietrzu czy na ziemi, bo combosy są te same- a to jest w ogóle masakra.
Kiedy Dante chciał ciachać kogoś w powietrzu i strzelać jednocześnie musiał mieć Swordmastera i Gunslingera, a nasza Bayonetta ma wszystkie style Dantego + masę nowych rzeczy. Chodzenie po ścianie, wspomniane ciachanie w powietrzu, dwa przyciski ataków, ręka i noga jest oddzielnie ekwipowana w broń, bossowie z moich marzeń
, itemy, oceny na koniec misji, misje specjalne (czytaliście o nich?, bo to też masakra
) i wiele wiele innych.
Czekam i doczekać się nie mogę.
Gra zmiecie.
P.S Patosław oby gra była na 8 stycznia