No więc pograłem i to chyba najdłuższe demo jakie widziałem
ponad godzinę grałem.
Pierwsze wrażenie bardzo nijakie. Grafika słaba, pełno ząbków oczywiście nie wygładzonych. Pustawe ulice, szaro-buro, wszystko jednakowe, poszarpane cienie, doczytujące się tekstury dosłownie przed nosem. Potem jest animacja bohatera, który biega identycznie jak w Force Unleash (no Star Wars). Gry next-genowe to takie, który odskakują od past-genów i dają developerom możliwości. Niestety animacja biegu to koszmar, bo bohater "skaczę niczym sarna"
Wspinanie się też kuleje, niestety to nie poziom Assassins Creed. Moce i zabawa nimi na początku fajna (da się rzucać autami?) później męczy. Misję troszku nudnawe bo ciągle trzeba wybić żniwiarzy by zaliczyć misję.
Muzyka za to jest świetna i klimatyczna, ale co się dziwić po wkładzie Amon Tobina
Ogólnie graa mocno średnia i nie zakupie jak nie spadnie do 70zł. Nie zaskoczyła mnie jakoś specjalnie i nie spełnia moich oczekiwań, ba od samego początku nie byłem nią zainteresowany.
Wieje nudą w mieście, może w fullu będzie lepiej bo demo jak to demo, wyrwane z kontekstu. Na chwilę obecną nie jestem zadowolony.