Solida,Kratosa i Nathana tych glosów nie da sie zamienić .Jedynymi tytulami,która zasąpily orginalny glos z powodzeniem to Max Payne(R.Pazura) i teraz w inFamous!
Duriel i Decard Cain z Diabła Dwa, albo chłopaki z Warcraft III (pamiętne "rusz du**"). Rozumiem, iż z pozycji gracza, przyzwyczajonego do pewnych kanonów, wygląda to tak, a nie inaczej (czyt. nie chcę bo zepsują to), jednak, nie jedna, nie dwie polonizacje wyszły bardzo dobrze . Graliście w
Pnanescape Torment? Oczywiście jest aktor, który bardziej nadaje się do takiej roli - vide Piotrek Fronczewsko (no, chyba, że miałby podkładać głoś pod Mario), i są tacy, którym mniej to wychodzi, ale częściowo, cały efekt, to nie ich wina - przykładowo facet od Rico z Kz2, spisał się dobrze, a to że jego głos kompletnie nie pasuje do potężnego, czarnoskórego bohatera i jedyne na co go stać , to "cholera", to nie jego wina.
Ja tam bardzo lubię "oh, boy" , " o , no , no , no , no" , "my fight moneyyyy!" (a nie, ten ostatni, to z SF IV przecież) Nathana, ale pomimo, iż nie mam kłopotów z angielskim, z przyjemnością przywitałbym wersję PL.