Moje wrażenia z bety (na razie po jednym meczu, zaraz wyjaśnię dlaczego):
- system wyszukiwania meczy jest taki jak w R2, podobnie jak Party System. Automatycznie jesteśmy liderem Party i możemy zaprosić każdego z FL.
- w becie są dostępne trzy formy rozgrywki - co-op, deathmatch i Plunder (na razie sprawdzałem tylko Plunder).
- jak to z betą bywa, bywają z nią problemy - obecnie jedyny największy, to jest wyszukiwanie meczów, bo gra robi to strasznie długo (dlatego zagrałem jeden mecz, dziś więcej pogram).
- graficznie multi IMO jest takie jak U:DF, nic nie przycina, animacja jeszcze lepsza niż w U:DF, śliczne tekstury (co prawda trafią się słabsze ale w małej ilości). Woda jest śliczna, podobnie jak odbicia.
- możemy wybrać po 5 postaci z Dobrych i Złych (dobre m.in. Drake, Chloe, Sullivan, Ellena i nowa postać - nie wiem czy jest ważna dla fabuł, dlatego jej nie wymienię, no i złe - trudno powiedzieć, czy to będą bossowie w grze, ale nazw niestety teraz nie pamiętam
).
- za zabicie każdego przeciwnika dostajemy 100$, dodatkowo możemy otrzymać medale (na przykład za równoczesne zabicie się z innym graczem).
- zdobywanie leveli jest mniej więcej takie jak w CoD, więc nie obawiajcie się, że w 2 dni zdobędzie maks rangę
(jeden koleś z którym już miał chyba 14 lvl).
- na początku do wybrania są 4 perki związane z bronią (większa celność przy jednoczesnym strzelaniu i bieganiu z pistoletami i karabinami lub większa celność przy celowaniu (L1)) i 4 dodatkowe (większy limit amunicji, więcej zebranej amunicji, możliwość noszenia większej liczby magazynków).
- jeżeli chodzi o wytrzymałość wrogów, to nie potrzeba dużej liczby pocisków by powalić innego gracza, sterowanie jest intuicyjne i czułe.
- jeżeli ktoś się obawiał jednoczesnego biegania i strzelania, od razu zapewniam, że nie ma wtedy autoaim, tylko pojawia się celownik, którym samemu trzeba namierzać wrogów.
- cieszy to, że nie ma żadnych lagów
Na razie tyle, dziś pogram więcej, więc spodziewajcie się dalszej relacji (m.in. z trybu co-op.)
Jak ktoś ma jakieś pytania, proszę śmiało zadawać.
: Czerwiec 05, 2009, 08:02:27 am
Jedziemy dalej:
- poziom jakości czyjegoś łączą pokazywany jest w ten sam sposób jak w CoD4 (5 poziomowa kreska)
- dzisiaj udało mi się zagrać w co-op - wrażenia jak najbardziej pozytywne. Są sytuacje, w których jedna osoba musi podsadzić kogoś, by inna weszła wyżej, aby zrzucić drabinę, by przejść dalej. Dodatkowo trzeba uważać skąd przychodzi przeciwnik i non stop zmieniać pozycję.
- w grze są 3 poziomy - Nepal (co-op), Wioska i Centrum Miasta (TDM i Plunder). Poziom w Nepalu powala swoim wykonaniem, tekstury są bardzo ostre i nie ma żadnych spadków animacji. Oświetlenie jest cudowne, podobnie jak cienie. 2 kolejne poziomy także są cudowne, Wioska dzieje się w porze wieczornej, zaś akcje w Centrum Miasta rozgrywamy nocą. W dodatku nad naszymi głowami lata helikopter (nie wiem, czy wzywa go któraś ze stron).
- runda w TDM trwa do zabicia 25 graczy po któreś ze stron. Za zabicie osób w TDM dostajemy 500$.
- grając w co-op punkty, które zdobywamy są wliczane do naszego lvl.
Potem postaram się wrzucić trochę zdjęć z multi i co-op.