Gra ruszy Ci na pewno. Wstyd przyznać, ale również dołączyłem do grona osób "ściągnę pirata by sprawdzić, jak to u mnie działa"
(mam zintegrowaną kartę graficzną, więc mam wytłumaczenie
). Na Radku HD 3200, w 1024x600, tekstury na High, ustawienia grafiki na Medium, wyłączone funkcje korzystające z bufora graficznego (czy jak to się tam nazywa w opcjach, chodzi o HDR, efekty rozmycia, efekt ciepła) gra chodzi w miarę płynnie a nie wygląda brzydko. Ponieważ właśnie zintegrowane GPU jest u mnie wąskim gardłem, jestem pewien, że na 3400 będzie działać dużo lepiej.
Przy okazji, gra ma chyba problemy z wyciekiem pamięci. Gdy zaczynam grać wszystko jest w miarę płynne i w ogóle super. Po jakichś 3-4 godzinach widać już, że loadingi są dłuższe, przejścia pomiędzy dialogami a gameplay'em są dłuższe a opcje dialogowe pojawiają się z lekkim opóźnieniem. W czasie samej gry tego nie widać aż tak bardzo, bo i tak co rusz gra jest pauzowana
Castor, odnośnie Twojego pytania z forum na socialu czy da się ustawić wersję kinową (próbowałem odpowiedzieć, ale trzykrotnie forum wysyłało moją wiadomość, a ona się w ogóle nie pojawiała), nie wiem, czy istnieje jakiś właściwy sposób na zmianę języka mówionego w wersji polskiej, ale jeżeli w polskiej wersji można zainstalować angielskie głosy (ewentualnie możesz przegrać pliki z wersji angielskiej) to zmiana języka napisów oraz głosów to zaledwie modyfikacja jednej/dwóch (zależy, czy same głosy/napisy czy oba) zmiennych w pliku konfiguracyjnym. W Moje Dokumenty/BioWare/Dragon Age/Settings/DragonAge.ini masz:
[GameOptions]
Locale=pl-pl
VOLanguage=pl-pl
Jeżeli masz zgrane pliki z głosami/napisami w wersji angielskiej, wystarczy tylko zmienić pl-pl na en-us i już możesz cieszyć się grą niepolskojęzyczną
.