Obstawiałbym Adamka. Sądzę, że sprawa by się rozstrzygnęła o szybkość. Jak dla mnie 'endru' jest trochę sztywny.
Gołota zawsze był sztywny, w pierwszych rundach był jak drzewo później się rozkręcał, poza tym Andrzej to jedyny polski mistrz olimpijski w wadze ciężkiej, do postawienia kropki na "i" zabrakło ma pasa mistrzowskiego, którego mu zresztą 2 razy "ukradziono".
Tyle, że w tej walce Andrzej nie będzie miał czasu się rozkręcić, bo:
a) nie wytrzyma psychicznie,
b) złapie kontuzję,
c) zostanie zasypany gradem ciosów.
Trzy scenariusze - wszystkie bardzo prawdopodobne.
Nie wiem tylko za bardzo, co zyska Adamek pokonując Gołotę...
Zyska to, ze bedzie bardziej slawny w USA (Andrzej jest znany w US). Do tego, bedzie to jego pierwsza walka w wadze ciezkiej, wiec emeryt mu odpowiada. Do tego Andrzej jest uznany za najlepszego zawodnika wagi ciezkiej, ktory urodzil sie w PL. Po takiej walce, Adamek wierzy, ze dostanie ciekawa oferte w HW.
Z kolei Andrzej, jak pokona Adamka jakby nie bylo mistrza swiata wagi junior ciezkiej IBF, to tez liczy na jakas oferte w wadze ciezkiej, bo jak wiemy Andrzej chce dalej boksowac.
: Lipiec 28, 2009, 23:19:40 pm
Musi duzo przytyc, a co za tym idzie moze stracic na szybkosci...
Why??
: Lipiec 28, 2009, 23:15:10 pm
Obstawiałbym Adamka. Sądzę, że sprawa by się rozstrzygnęła o szybkość. Jak dla mnie 'endru' jest trochę sztywny.
Gołota zawsze był sztywny, w pierwszych rundach był jak drzewo później się rozkręcał, poza tym Andrzej to jedyny polski mistrz olimpijski w wadze ciężkiej, do postawienia kropki na "i" zabrakło ma pasa mistrzowskiego, którego mu zresztą 2 razy "ukradziono".
Tyle, że w tej walce Andrzej nie będzie miał czasu się rozkręcić, bo:
a) nie wytrzyma psychicznie,
b) złapie kontuzję,
c) zostanie zasypany gradem ciosów.
Trzy scenariusze - wszystkie bardzo prawdopodobne.
Nie wiem tylko za bardzo, co zyska Adamek pokonując Gołotę...
Szansę walki z Michalczewskim albo Sosnowskim.
Ja obstawiam c) potem b) i standardowo wszystko będzie jasne po kilku minutach...
Adamek przeskakuje do HW, bo chce walczyć za dużą kasę ze znanymi bokserami. Znanymi w USA - walka z jakimkolwiek Polakiem mu tego nie da. Musi się zmierzyć z jakimś klasowym bokserem z HW, by z czasem dostać szansę walki o tytuł...
Why?
Dlatego, ze beda walczyc w wadze Goloty, czyli ciezkiej. Adamek to junior ciezka, kazdy kilogram dla niego to duzo, bo to nie jest jego naturalna waga. Sam Adamek powiedzial w wywiadzie, ze jedyne wyzwanie dla niego to przytyc i nie stracic na szybkosci.
: Lipiec 28, 2009, 23:23:46 pm
30 stycznia walka Adamka z Hopkinsem.
Co o niej sadzicie?