Nasuwa mi się pytanie. Za co w BC2 gracz jest najlepiej nagradzany? Fragi, podłożone ładunki czy cos innego? Bo grając jako inżynier raczej mało fragów się zdobywa. Oznaczałoby to, że ta specjalizacja w końcowych wynikach obstawia dół tabeli.
Będąc inżynierem poluj na uszkodzone pojazdy swoich, jak tylko je widzisz naprawiaj, sporo się dostaje punktów za to... Dodatkowo polecam wykorzystać SMG który jest na wyposażeniu Eng'a, grając w Betę, odnosiłem wrażenie, że pistolet maszynowy jest bardziej zabójczy na bliskich dystansach od Karabinu Assaulta... Nie jednego się ubiło
PS. Oprócz tego rozwalaj pojazdy, czaj się, okrążaj je. Bo za zniszczenie pojazdu to chyba 100 Expa idzie...
No i radzę potrenować używanie RPG w celu załatwiania dużych grup piechoty... Na mapie Africa Harbor w ostatnim punkcie mapy, grając ruskimi, bardzo często widać, jak amerykanie szturmują budynek w ciasnych grupach, jedna rakieta i z 3 można ubić
Sam trochę grałem engiem, ale mi się znudził
Potem na Assaulta się przerzuciłem i jest to chyba moja ulubiona klasa. Medyk jeszcze jest super choć trzeba się ogarnąć z używaniem LMG, Snajperem trochę próbowałem, ale Beta już się wtedy skończyła
Udało mi się odblokować chyba dwie giwery i koniec...