RADEC ACADEMY FTW!!!!!!!!!!!!
Ja tej mapy nie cierpię z paru powodów:
1. Podczas gry z większą ilością osób (lub po prostu z jakimś doświadczonym klanem) właściwie nie da się wyjść na plac. Latają wtedy 2 samoloty przeciwnika i 4 działka wycelowane prosto w ciebie + kolejne 4 działka i 2 samoloty twojej frakcji, które wybuchają co chwile tym samym uśmiercając ciebie jak jesteś w pobliżu..Taka rozpierducha się z tego robi, że wyjście na plac właściwie równe jest samobójstwu.
2. W zasadzie nie da się grać ani snajperem ani nawet tym szturmowcem (nie wiem jak w polskiej wersji go przetłumaczono. Chodzi o klasę Assault)
3. Jeśli akurat przyjdzie ci grać po stronie trochę słabszego teamu, to nie ma nawet szansy wyjść z bazy.. (Bardzo łatwo jest zablokować wyjścia z bazy przeciwnika. Ten problem jest jeszcze na Tharsis i Blood Gracht ale nie razi aż tak jak tutaj)
4. Jest najgorszą graficznie mapą w Multi…
5. Przetrwanie trybu assassination na tym levelu graniczy z cudem.
Na przykład porównując tą mapę do takiego Pyrrhus Rise czy chociażby do Salamun Market wypada ona fatalnie. Na tych właśnie mapach można bez przeszkód grać każdą klasą postaci. Nawet Assault i 32 graczy nie przeszkadza.
Jak dla mnie Radec jest grywalny tylko w ustawieniach 4 vs 4, bo wyżej już robi się taki burdel i takie killzone że grać się nie da ^^
Biorac pod uwage, ze lvl'e w Single sa 10x wieksze, sa bronie ala WASP oraz jetpacki jestem pewien, ze mapy beda znacznie wieksze niz w KZ 2. Nic nie wskazuje, ze beda mniejsze, naprawde nic.
Jak to nic nie wskazuje...
WASP pewnie w multi nawet nie będzie. Boltgun w multi KZ2 też nie było. Wyobrażasz sobie WASP w multi..? Chyba ta broń sprawdziła by się tylko w przypadku ustawienia jej gdzieś na levelu i byłaby tylko jedna w całej mapie, jak np miotacz ognia w jednej z map z DLC do KZ2.. Inaczej sobie tego nie wyobrażam..
Już widzę takie Radec Academy na nawet 16 graczy z czego połowa ma WASP
Jetpacków jak narazie do multi nawet nie potwierdzono. Radec Academy jest niestety tak popularną mapą, że może się odbić na designie lokacji w KZ3. Bo przecież skoro Radec jest popularny to na nim się będą głównie wzorować projektując nowe levele... I to właśnie wskazuje na to,że będą mniejsze.