Co do porownania przeniescie je do System Wars to raz, dwa jest fanbojskie
Dlatego raz nie zagladam do System Wars a dwa mam gdzies porownania
: Wrzesień 27, 2009, 15:41:18 pm
Teraz wam cos powiem tak naprawde szczerze. Czy Forza 3 mogla by wygladac lepiej? Oczywiscie ze tak. Czy modele uzyte w menu mogly by znalezc sie podczas wyscigu? Mysle ze nie bylo by z tym problemu. Wiec dlaczego jest tak a nie inaczej? Jesli Turn 10 zrobilo by to wszystko w tej chwili zamknelo by sobie tym samym mozliwosc wydania kolejnej Forzy jeszcze na X0, a wydaje mi sie ze jeszcze jedna powstanie na tej generacji. Dlaczego tak mowie, a no dlatego ze wtedy nie mieli by juz miejsca na usprawnienia graficzne, bo nie oszukujmy sie ale wiecej niz to o czym wczesniej pisalem X0 nie pociagnie. Wiec wydajac nowa czesc co najwyzej mogli by dodac troche aut i tras z taka sama grafa, co raczej nie wplynelo by dobrze. Osobiscie wydaje mi sie ze pracujac nad Forza 3 pracowali takze nad Forza 4 a przynajmniej mieli to na uwadze. W tej chwili maja/ beda mieli 400 pieknie wymodelowanych aut ktore mozemy zobaczyc w menu gry (plus przyszle DLC), ktorych z powodzeniem beda mogli uzyc w Forzie 4 podczas samych wyscigow. Poprawia troche jakosc tras plus dodadza nowe, dorobia troche autek plus kilka nowych bajerow i Forza 4 gotowa.
Naprawde nie ma co sie chlopakom dziwic bo pewnie koszt zrobienia takiej gry tani nie jest, a chec zysku takze kusi. Forza 3 to nie tylko gra to takze marketing a tym samym obecne dzialania nie moga wplywac na niekorzysc przyszlego produktu.
Mozna mowic co sie chce ale nie da sie zaprzeczyc ze postep widac i to spory. Przepraszam ze musze uzyc GT dla porownania ale tak naprawda sa to jedyne gry, ktore moga ze soba konkurowac. Tym samym pamietajcie ze ojcowie GT nie od razu zrobili cuda, wszystkie ich gry wygladaly slicznie, ale na usprawnienia i postep potrzebowali troche czasu, w koncu jest to piata czesc GT. Czy mogli robic ladniejsze GT duzo wczesniej, pewnie ze tak, ale raz ze konkurencji nie bylo to i nikt nie narzekal, wiec i postep nie byl az tak szybko potrzebny a dwa to ze nie mogli sobie takze zamykac drogi na nastepne czesci, a jak wiadomo kazda czesc wyglada coraz lepiej.
Panowie z Turn 10 maja jeszcze troche czasu aby osiagnac to co osiagneli tworcy GT i naprawde nie widze powodu dla ktorego mieli bysmy teraz narzekac, dostajac swietnie wygladajaca i na mksa grywalna gre. Mam nadzieje ze obie serie beda sie nadal rozwijac i beda coraz ladniejsze i jeszcze bardziej grywalne. Mam takze nadzieje ze beda ze soba mocno konkurowac, zmuszajac tym samym siebie do jeszcze wiekszego wysilku i postepu. Chyba wszyscy zgodnie przyznamy ze bez GT i Forzy rynek gier wyscigowych nie byl by tym czym jest teraz.
Czy to fani GT czy tez Forzy wszyscy powinni zgodnie przyznac ze mamy naprawde swietna wyscigowa serie, co z tego ze kazdy swoja, skoro obie sa swietne, zadna z nich nie jest idealna i w obu jest miejsce na postep ale pamietajcie ze jest takze na to czas.
To tyle mialem do powiedzenia, zgadzac nikt sie nie musi bo to tylko moje zdanie, ale szacunek powinni miec wszyscy, zarowno dla serii GT jak i Forza bo sa to naprawde swietne gry.