Co najlepsze, Juras mu daje
Zazdrościsz
Było mówione - z każdej gry da się zrobić zrzuty, na których będzie wyglądać, źle - dotyczy to również cryisa ,uncharted GeoW itd.
DS nie wygląda tak jak na screenach Sylvana (....)
Jakże na to wpadłeś Łotsonie, czy może chciałeś napisać "DS nie wygląda tak jak na zdjęciach Juras'a"
Ale dobrze, by nie zniżać się do waszego spamu. Każdy ma prawo do wyrażania własnej opini. Jak ktoś stwierdzi, że DkS marną gra jest, to może mu się nie podobać. Tylko człek nikłej inteligencji taką osobę obrazi.
Oprawa graficzna to już temat na inną bajkę.
DkS jest tak skonstruowane, że nie trzeba odwiedzać wielu lokacji (vide wspomniane
Ash Lake).
Ja byłem we wszystkich.
Jeśli Juras prześle zdjęcia z
Kiln of the first flame zachwyci tym oglądającego. Ale osoba, która grała w DkS wież, że nie licząc kapitalnego designu, który wpływa na klimat jak i otoczkę miejscowości wspomnianej, tak na prawdę nie ma się tam czym zachwycać.
Rzecz jasna podobnie jest w
El Shaddai. Oszczędność formy, ale przy takim ułożeniu, że gra wizualnie zachwyca. DkS ma tę przewagę, że naprawdę momentami jest na czym oko zawiesić (i nie chodzi tu tylko o design lokacji). Niemniej w ogólnym rozrachunku wygląda przyzwoicie. To, że czasami bardzo dobrze zrównoważa fakt, że momentami prezentuje się miernie.
A jak ktoś po kilku godzinach (a nawet kilku minutach) w
Blighttownstwierdzi, że DkS to graficzny majstersztyk, to zapewne tyle co z PSX się przesiadł.
Bardzo cenię Juras'a jako użytkownika i lubię go (na e sposób). Nie napisałem tego w formie prowokacji. Tak jest. Facet jest inteligentny, o DkS (i nie tylko) ma sporą wiedzę. Tematyka grafiki także nie jest mu obca. A najważniejsze jest to, że stać go na rzeczowe argumenty, jak i na poświęcenie swego czasu starając się udowodnić, że gra cieszy oprawą oczy (choćby tylko na zdjęciach). Zawsze to lepsze niż wklejenie linku z encyklopedii, czy plucie po pokoju/monitorze, bądź stwierdzenie typu N8 w abonamencie za Kazimierze dwa > Nikon D90 za ponad sześćdziesiąt błękitnych jak platyna banknotów.