Mam jeszcze pytanko. Smoczą zbroję można stworzyć tylko za pomocą kowalstwa, czy w inny sposób też można zdobyć?
Pewnie można... Ale jako, że jest to "szczytowa" umiejętność kowala na poziomie 100. To smoczy ekwipunek nie jest zapewne zbyt łatwy do skompletowania. Zwłaszcza, że można też robić bronie itp. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ciekawe jakie i ile komponentów jest potrzebne by stworzyć chociażby taki mieczyk na przykład. Bo ilość szmelcu potrzebne do stworzenie elfiego dyrdymała mnie trochę zniechęciła (do tego stopnia, że cofnąłem loading do momentu levelup i zmieniłem perka.)
Ja póki co staram się jak najwięcej punktów nabić w Destrukcji, Dwuręcznym Mieczu (olewam inne typy broni), kowalstwo i jednoręcznym mieczu myślę, że to mi wystarczy na razie, bo leczę się i tak eliksirami. No jeszcze czasem coś przyzywam, ale tą umiejętność będę chyba tylko opierał na jej wymaksowaniu samym skillem perki jakieś tam dam jak mi zostanie trochę wolnych...
W Kowalstwie chyba spróbuję dobić tylko do tego smoczego ekwipunku.
Warto też zauważyć, że perki typu: Zwiększone obrażenia o 20% itp. Nie koniecznie są sensowne. Gdyż można to nadrobić eliksirami, magią i magicznym ekwipunkiem. Później bezproblemowo będzie można zrobić sobie taki pierścień działający jak jeden z tych Perków jak nie lepiej. Chyba wolę się skupić na perkach które odblokowują jakieś nowe możliwości
BTW. Ktoś po za mną znalazł amulet Talosa który skraca odnawianie się Krzyków?
PS2. Jakiej szkoły magii jest czar uwięzienie duszy? (oczywiście jak najpotężniejszej.) Bo tak sobie myślę, że enchanting bez tej szkoły magii jest trochę bezsensowny. W sklepach mało jest kryształów dusz wypełnionych większą duszą, a jak już są to mega drogie. A zwiedzając ruiny sporo się na jakiekolwiek kryształki nie napotykam.